Χιμένεθ:''Εμείς το κάναμε εύκολο''

Ο Μανόλο Χιμένεθ τόνισε μετά την εύκολη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό πως η ΑΕΚ δεν επέτρεψε στους Αγρινιώτες να αποδείξει πως την αξία του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της Ένωσης:

«Η αλήθεια είναι πως βελτιώνουμε κάποια πράγματα. Αυτό που προσπαθούμε είναι να πάρουμε την καλύτερη δυνατή θέση στο πρωτάθλημα και να πάμε όσο καλύτερο στο κύπελλο. Ο Μάιος είναι πολύ κοντά. Δείξαμε σοβαρότητα στην άμυνα και ήμασταν δυνατοί και αποτελεσματικοί στην επίθεση. Ένα παιχνίδι που κερδίζεις με 4-0, μπορεί να φαίνεται πως όλα
είναι εύκολα. Όμως η ομάδα δούλεψε πολύ και δεν επέτρεψε πράγματα στον Παναιτωλικό, που είναι μια ομάδα που έχει ιδέες για το ποδόσφαιρο. Κάναμε μια πολύ καλή άμυνα, που ξεκινούσε από ψηλά. Την κάναμε ως σύνολο. Μερικές φορές, κάποιοι μπορεί να σκέφτονται πως όταν μια ομάδα δέχεται γκολ, είναι λάθος της άμυνας και όταν δεν σκοράρει είναι λάθος της επίθεσης. Είναι ένας συνδυασμός στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Πρέπει να γίνει συνολική δουλειά από την ομάδα. Δεν έβλεπα πως το ματς θα ήταν εύκολο. Έχω δει πολλά ματς του Παναιτωλικού. Θέλω να συγχαρώ τον Δέλλα, όχι επειδή είναι φίλος μου, αλλά ο Παναιτωλικός είναι μια ομάδα που έχει ιδέες και θέλει να παίξει μπάλα. Αν ο Παναιτωλικός δεν φάνηκε καλή ομάδα, ήταν διότι η ΑΕΚ δεν του το επέτρεψε».

Για τον Σβάρνα:

«Ο Σβάρνας και ο Γιαννούτσος όλο αυτό το διάστημα, δουλεύουν πολύ καλά. Αλλά ο Γιαννούτσος έλειπε και με την εθνική. Πρέπει όταν μπαίνουν κάποιοι νέοι παίκτες, να προσπαθούν και να βοηθούν την ομάδα. Έπαιξε ένα έντονο παιχνίδι, πολύ δυνατό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος μ’ αυτό που έχει κάνει. Αυτό που μένει να δούμε, είναι αν έχει χρόνο να ξεκουραστεί μέχρι και την Τετάρτη. Το σίγουρο είναι πως είναι πολύ κουρασμένος. Είχε διάθεση να δείξει πράγματα, είχε στρες και όλα αυτά επιβαρύνουν τον παίκτη».

Για τον Μπακασέτα:

''Ο Μπακασέτας είναι λίγο θυμωμένος. Ήταν μια υπερέκταση του ποδιού του. Στον Κλωναρίδη απλώς υπερφορτώθηκαν οι γάμπες, αλλά έτρεξε πολύ. Δεν ξέρω πόσα χιλιόμετρα έκανε, αλλά όλα τα έκανε σε σπριντ. Αλλά αν θέλουμε να τον κάνουμε έναν παίκτη εργαλείο, θα πρέπει να πούμε πως σήμερα έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι.''

Ο Δέλλας παραδέχθηκε την ανωτερότητα της ΑΕΚ, υπογραμμίζοντας πως θέλει να τελειώσει το πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Παναιτωλικού:

«Το σκορ είναι βαρύ για εμάς. Θεωρώ πως είδαμε ένα πρώτο ημίχρονο, πολύ ισορροπημένο, μέχρι να μπει το πρώτο γκολ. Το κλειδί ήταν το πρώτο γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα είπαμε κάποια πράγματα στο ημίχρονο, αλλά το δεύτερο ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη. Και μετά ήρθε η βαριά ήττα, η οποία σίγουρα με προβληματίζει, διότι έγινε πολλά λάθη ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Δώσαμε την ευκαιρία στην ΑΕΚ, να κάνει το παιχνίδι της, κάτι που δεν έγινε στο πρώτο ημίχρονο. Απ’ αυτά τα παιχνίδια, οι νεαροί παίκτες του Παναιτωλικού παίρνουν εμπειρίες. Εμείς θέλουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια, με ανοικτό ποδόσφαιρο και χωρίς να είμαστε καταστροφική. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, ήταν δίκαιη η νίκη της».
Keywords
Τυχαία Θέματα