Πρώτα τον "έσβησε", μετά τον διέλυσε (Video)

Η ΑΕΚ καθάρισε από νωρίς την υπόθεση νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό και στο φινάλε μετέτρεψε μια επαγγελματική νίκη σε θρίαμβο, φτάνοντας το σκορ στο εμφατικό 4-0. Κυριάρχησε σε όλο το 90λεπτο η "Ένωση", που ήταν αποτελεσματική στην επίθεση. Οικονόμου, Μπογέ και Γαλανόπουλος οι σκόρερ της Ένωσης, με αυτογκόλ του Μαλή το 2-0.

Τα αρχικά πλάναΗ ΑΕΚ ξεκίνησε με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, Σβάρνας, Οικονόμου, Μπακάκη στην άμυνα, Κλωναρίδη και Χουλτ είχαν όλη την πλευρά στα
άκρα, Γαλανόπουλο, Κρίστιτσιτς, Μπακασέτα συνέθεσαν τριάδα στη μεσαία γραμμή και οι Λιβάια – Μπογίε ήταν το επιθετικό δίδυμο. Σύστημα 3-5-2 από τον Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε τον Παναιτωλικό με 4-2-3-1: Κυριακίδης στην εστία, Μαρινάκης, Μαλής, Μιχάι και Αμαράλ στην άμυνα, Λουσέρο και Μάρκος Πάουλο αμυντικά χαφ, Μάζουρεκ, Μανά και Ντίας επιθετικά χαφ στο πλευρό του Μπαίροβιτς στην επίθεση.

Χωρίς ρυθμόΗ ΑΕΚ πήρε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγώνα, ανεβάζοντας συχνά μέχρι και 8 παίκτες πάνω από τη μεσαία γραμμή και πιέζοντας τον Παναιτωλικό. Ενώ περιόρισε τους Αγρινιώτες στο δικό τους μισό, η «Ένωση» δεν κατάφερε να μετατρέψει την υπεροχή της σε ευκαιρίες, παρά μόνο σε δύο σουτ του Μπακασέτα τα οποία αμφότερα κόντραραν στην πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων. Την ίδια στιγμή, η ομάδα του Δέλλα δεν κατάφερνε να γίνει απειλητική με τις βαθιές μπαλιές που σπανίως τροφοδοτούσαν την επιθετική γραμμή.

Με 21 λεπτά συμπληρωμένα, η αβλεψία του βοηθού να σηκώσει τη σημαία για οφσάιντ του Λιβάια έκοψε λανθασμένα αντεπίθεση της ΑΕΚ με πέντε παίκτες απέναντι σε τρεις του Παναιτωλικού, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Γαλανόπουλος σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο Κυριακίδης μπλόκαρε εύκολα. Συνολικά, ο Χιμένεθ ήταν ικανοποιημένος από την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του, όχι όμως και από την επιθετική, ζητώντας περισσότερα από τους ακραίους του, Χουλτ και Κλωναρίδη. Ο τελευταίος απείλησε στο 35΄ με διαγώνιο σουτ, το οποίο πέρασε αρκετά άουτ.

Η λύση από «στημένο»Η «Ένωση» κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 39΄αξιοποιώντας μια στημένη φάση. Ο Μπακασέτας σέντραρε άψογα στο δεύτερο δοκάρι μετά την εκτέλεση και ο Οικονόμου δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη με κεφαλιά και πέτυχε το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα:

Η ασφάλεια του 2-0Η ΑΕΚ κατάφερε να αισθανθεί ασφαλής μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Μπακάκης έκανε ωραία κούρσα από δεξιά, έδωσε χρόνο και χώρο στον Κλωναρίδη να σεντράρει, με τον Μαλή να σκοράρει άθελα του προσπαθώντας να διώξει τη μπάλα:

Η ΑΕΚ έδωσε γήπεδοΟ Μπακασέτας αποχώρησε με ενοχλήσεις στο 52΄ και ένα λεπτό αργότερα ο Μάρκος Πάουλο άφηνε τη θέση του στον Τσιγγάρα. Με την άνεση του 2-0, η Ένωση έδωσε λίγο χώρο στους Αγρινιώτες, με φανερό σκοπό να χτυπήσει στην κόντρα. Το παιχνίδι «άνοιξε», με τις δύο ομάδες να απλώνονται στο γήπεδο και να διαθέτουν αρκετούς χώρους να κάνουν παιχνίδι. Η ΑΕΚ βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει στην κόντρα, αλλά ο Μάνταλος στο 66΄ και ο Αλμπάνης (είχε περάσει αλλαγή στη θέση του Λιβάια) αστόχησαν από καλές θέσεις.

Διπλό χτύπημαΗ ΑΕΚ συνέχισε και στο τελευταίο δεκάλεπτο να πιέζει ψάχνοντας και άλλα γκολ και επιβραβεύτηκε με δύο ακόμη γκολ σε ισάριθμα λεπτά. Στο 82΄ κυκλοφόρησε τη μπάλα με υπομονή, ο Μάνταλος έκανε κάθετη πάσα - σήμα κατατεθέν και ο Μπογέ τελείωσε όμορφα τη φάση:

Πριν συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι, ο Αλμπάνης "τρυπούσε" την άμυνα, πάσαρε σωστά στον Γαλανόπουλο ο οποίος έβαλε και τον εαυτό του στους σκόρερς του αγώνα.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Σβάρνας, Κλωναρίδης(76΄ Γκάλο), Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Χουλτ, Μπακασέτας(52΄ Μάνταλος), Μπογιέ, Λιβάια (70΄ Αλμπάνης).
Παναιτωλικός (Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης(76΄ Λιάβας), Μαλής, Μιχάι, Αμαράλ, Λουσέρο, Μάρκος Πάουλο(53΄ Τσιγγάρας), Μάζουρεκ, Μανά (64΄ Ροντρίγκες), Ντίας, Μπαίροβιτς.
Keywords
Τυχαία Θέματα