Χιμένεθ: “Κερδίσαμε δίκαια”

Ικανοποιημένος με την εμφάνιση και τη νίκη της ΑΕΚ στο Περιστέρι εμφανίστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ, ενώ αναφέρθηκε και στους Κλωναρίδη, Αλμπάνη. “Μας πόνεσε το γκολ του Αλμπάνη”, το σχόλιο του Νταμίρ Κάναντι.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για την απουσία παραπόνων απο την διαιτησία:
“Τις περισσότερες φορές και εμείς οι προπονητές και οι παίκτες μιλάμε άδικα για τους διαιτητές και αυτοί έχουν την πιο δύσκολη δουλειά μέσα στο γήπεδο. Όταν βλέπεις ότι μπορεί να σου κάνει ζημιά ένας διαιτητής σε ενοχλεί. Όταν κάνει ένα λάθος ένας διαιτητής που είναι ανθρώπινο το καταλαβαίνεις. Όταν όμως πιστεύεις πως δεν είναι δυνατόν να μην το έχει δει σε εκνευρίζει”.

Για την παρουσία του Κλωναρίδη και για το πότε θα είναι βασικός ο Αλμπάνης: “Όταν πιστεύω πως είναι η κατάλληλη στιγμή. Με όλο το σεβασμό. Δεν μιάω άσχημα. Ο Αλμπάνης είναι ένα παιδί που δεν είχε καλή χρονιά ως τώρα. Με όλες τις απουσίες που είχαμε και γνωρίζοντας πως δεν έχουμε κάποιους παίκτς στο 100% είναι δύσκολο να κάνω και τις αλλαγές. Σε όλους φαίνεται περίεργο που δεν ήταν βασικός στο προηγούμενο ματς ο Κρίστιτσιτς. Σήμερα στο 60' ζητούσε αλλαγή. Όσο έπαιξε ήταν καταπληκτικός. Ο Κλωναρίδης για μένα ήταν ο καλύτερος του γηπέδου. Ο Μπακασέτας κόντρα στον Ατρόμητο σε αυτή την θέση έκανε καταπληκτικό παιχνίδι. Σήμερα χρειαζόμασταν ταχύτητα και κάθετο παιχνίδι και ότι χρειαζόμασταν μας το έδωσε ο Κλωναρίδης. Η ΑΕΚ παίζει χωρίς αριστερό στόπερ και αριστερό μπακ”.

Για την εικόνα του αγώνα: “Ένα ματς με πολλή τακτική. Είμαστε δίκαια νικητές. Είχαμε δέκα τελικές, ενώ ο αντόπαλος τέσσερις. Αυτά είναι μόνο αριθμοί. Το σημαντικό είναι να σκοράρεις όπως έκανε σήμερα ο Αλμπανης και έχουν κάνει και οι αντίπαλοι στο παρελθόν εις βάρος μας. Ήταν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο σοβαρές ομάδες”.

Για την 3η θέση: “Με περισσότερη ηρεμία δεν μπορούμε να δουλέψουμε γιατί πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Έχουμε σημαντικούς παίκτες εκτός. Είναι σημαντικό ότι με αυτή τη νίκη εξαρτάται πλέον από εμάς η τρίτη θέση. Αν νομίζουμε ότι θα κερδίσουμε τον Παναιτωλικό μόνο με τη φανέλα θα είναι μεγάλο λάθος μας. Πρέπει πάντα να δίνουμε το μάξιμουμ μέσα στο γήπεδο”.

Για Πόνσε: “Έφαγε μία γονατία εκεί που τελειώνει η πλάτη και αρχίζει ο γλουτός. Θα απουσιασει από το επόμενο ματς λόγω τιμωρίας. Η διακοπή θα τον βοηθήσει για να επανέλθει”.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός προπονητής του Ατρόμητου, Νταμίρ Κάναντι, υποστήριξε: “Είμαστε απογοητευμένοι από την ήττα στο “σπίτι” μας γιατί θέλαμε να παλέψουμε για την 3η θέση με την ΑΕΚ. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μια καλή οργάνωση στο παιχνίδι μας. Ενδεχομενως να μας έλειπε ο ρυθμός και καλύτερη κίνηση με την μπάλα. Είχαμε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Κουλούρη που θα μπορούσαμε να κάνουμε το 1-0. Μιλήσαμε στο ημίχρονο και ότι θα πρέπει να παρουσιαστούμε πιο γενναίοι. Ανεβάσαμε τις γραμμές και το πρέσινγκ και ήμασταν καλύτεροι επιθετικά. Είχαμε την μεγάλη ευκαιρία με τον Ουάρντα για να πάρουμε το προβάδισμα. Είναι σημαντικό σε κλειστό ματς να κάνεις εσύ το 1-0. Μετά ήρθε η άσχημη εξέλιξη με την αντεπίθεση στη μοναδική φορά που δεν αμυνθήκαμε σωστά. Μας πόνεσε πολύ το γκολ του Αλμπάνη. Έχουμε μπροστά μας δύο εβδομάδες για να προετοιμαστούμε για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και να πάρουμε κάποιους βαθμούς. Θα ήθελα να επαινέσω τους διαιτητές για την καλή παρουσία που είχαν στον αγώνα”.

Για το αν θα άλλαζε κάτι στα πλάνα του: “Δεν θεωρώ πως θα έπρεπε να αλάξω κάτι. Μέχρι το 85' ήμασταν καλοί, ήταν θέμα αποτελεσματικότητας. Έπρεπε να κάνουμε τις ευκαιρίες μας γκολ, όπως έκανε η ΑΕΚ την ευκαιρία που της παρουσιάστηκε. Σε τέτοια παιχνίδια είναι πολύ σημαντικό αυτό. Η ΑΕΚ σκόραρε και πήρε τη νίκη”.
Keywords
Τυχαία Θέματα