Χειριστήρια Xbox για κινητά υπόσχεται η Microsoft

Εκεί που το κινητο μετατρέπεται ξαφνικά σε Xbox.

Νέες μελέτες της Microsoft φαίνεται να δείχνουν ότι ο αμερικάνικος κολοσσός ετοιμάζει ειδικά χειριστήρια Xbox για φορητές συσκευές.

Σύμφωνα με το Windows Central, αν και οι μελέτες αυτές είδαν

πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, η έρευνα φαίνεται να ξεκίνησε αρκετά χρόνια πίσω, γύρω στο 2012-2014. Στόχος της ήταν φυσικά να εκμεταλλευτεί την ευρεία χρήση των φορητών συσκευών και να τη συνδυάσει με τις ανέσεις ενός παραδοσιακού χειριστηρίου. Το υβριδικό αυτό χειριστήριο θα αποτελούνταν από δύο μέρη που θα στερεώνονταν εύκολα πάνω τους.

Η επιλογή για τη θέση που θα στερεωθούν(κάθετη ή οριζόντια) εξαρτάται προφανώς από τις προτιμήσεις του χρήστη. Παράλληλα, σύμφωνα με την έρευνα, δίνεται μια τρίτη επιλογή ένωσης των δύο τμημάτων του χειριστηρίου, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολη η φόρτιση του.

Τα χειριστήρια αυτά φαίνεται να είναι εύκολα προσαρμόσιμα, αφού οι λαβές τους βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης που χρησιμοποείτε ή το μέγεθος της παλάμης σας.

Τα έγγραφα που ήρθαν στο φως δείχνουν επίσης ότι η λαβή θα μπορούσε να αφαιρεθεί εξ' ολοκλήρου, επιτρέποντας έτσι τη χρήση της σε augmented reality εμπειρίες. Παρόλο που τα μοντέλα αυτά έχουν εκτυπωθεί σε τρισδιάστατη μορφή, δεν είναι σίγουρο αν αποτελούν κάποιο ενεργό project της εταιρείας ή δημιουργήθηκαν απλά σε ερευνητικά πλαίσια.

Ο χρόνος που δημοσιεύθηκε ωστόσο η συγκεκριμένη μελέτη φαίνεται να έχει αρκετό ενδιαφέρον, αφού μόλις πριν από λίγο καιρό η Microsoft ανακοίνωσε ότι η νέα της streaming υπηρεσία, με το όνομα Project xCloud, θα μπει σε beta version τον επόμενο χρόνο. Τα χειριστήρια αυτά θα αποτελέσουν επομένως σωτήρια λύση στην ανάγκη της Microsoft να streamαρει σε κάθε οθόνη. Την ίδια στιγμή η Google ανακοίνωσε το καινούριο της project με τίτλο Project Stream, το οποίο μας επιτρέπει να παίξουμε το Assassin's Creed Odyssey στον Chrome.

IGN Greece To Xbox συνεργάζεται με τον ninja, τον The Rock και άλλους για φιλανθρωπική δημοπρασία κονσολών Xbox One X H Microsoft αποκαλύπτει ένα νέο "sport" χειριστήριο Περισσότεροι από 8.000 gamers έζησαν την εμπειρία του Xbox Arena Festival powered by Πλαίσιο!

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα