Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ξενόγλωσσες ταινίες όλων των εποχών!

Το BBC Culture ρώτησε 209 κριτικούς κινηματογράφου, από 43 διαφορετικές χώρες και παρουσιάζει τις εκατό (100) καλύτερες ξενόγλωσσες ταινίες όλων των εποχών. Η συγκεκριμένη λίστα δημοσιεύθηκε σήμερα το πρωί και το Tvxs.gr είναι το πρώτο ελληνικό ΜΜΕ που την παρουσιάζει αναλυτικά.

Η αρχή έγινε πριν από τρία χρόνια με το BBC

Culture να παρουσιάζει τις «100 καλύτερες αμερικανικές ταινίες όλων των εποχών». Ακολούθησαν δύο εξίσου αξιόλογες λίστες: «Οι 100 σημαντικότερες ταινίες του 21ου αιώνα» και «Οι καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών».

Σήμερα λοιπόν το BBC Culture επανέρχεται, ζητώντας από τους κριτικούς κινηματογράφους να διαλέξουν τις καλύτερες ξενόγλωσσες ταινίες. Πρόκειται δηλαδή για δημιουργίες που δεν είναι γυρισμένες στα αγγλικά. Οι 209 δημοσιογράφοι που επιλέχθηκαν, εκπροσωπούν 43 χώρες και μιλούν 41 διαφορετικές γλώσσες.

Προέκυψαν 100 φιλμ, από 67 διαφορετικούς σκηνοθέτες, που εκπροσωπούν 24 χώρες και 19 γλώσσες. Όπως είναι λογικό τα γαλλικά κερδίζουν την μερίδα του λέοντος με 27 επιλογές, ενώ 11 ταινίες είναι στα ιταλικά και τα γιαπωνέζικα.

Αρνητικό είναι το γεγονός ότι από τις εκατό ταινίες που επιλέχθηκαν, μόνο τέσσερις ανήκουν σε γυναίκες σκηνοθέτες, ενώ την Ελλάδα εκπροσωπεί μόνο μία ταινία, που δεν είναι άλλη από το αριστούργημα του Θόδωρου Αγγελόπουλου, «Τοπίο Στην Ομίχλη» (1988 - φωτογραφία άρθρου).


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα