Ατλέτικο Μαδρίτης: Τρίτη και πιο… ήρεμη (vid)

Στην κούρσα του τίτλου δεν μπόρεσε να μπει η Ατλέτικο Μαδρίτης. Και ας προσπάθησε να κάνει ένα βηματάκι παραπάνω. Αυτό που πέτυχε ήταν να… αγχώσει τη συμπολίτισσα και μεγάλη της αντίπαλο, Ρεάλ, να εξασφαλίσει άνετα την τρίτη θέση στη La Liga και συνάμα μια θέση στους ομίλους του Champions League.

To γεγονός ότι έμεινε σχετικά νωρίς εκτός της διεκδίκησης του πρωταθλήματος, έδωσε την ελευθερία στους

παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε να παίξουν το παιχνίδι τους και να χαρίσουν και θέαμα στο κοινό τους.

Και φέτος η άμυνα ήταν το δυνατό “όπλο” της Ατλέτικο, καθώς με μόλις 33 γκολ παθητικό ήταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα στο ισπανικό πρωτάθλημα (πρώτη η Μπαρτσελόνα), ενώ και στο επιθετικό κομμάτι μια… χαρά τα πήγε η “Ατλέτι” με 70 γκολ στη La Liga (τρίτη καλύτερη επίθεση).

Η συγκομιδή της ομάδας του Σιμεόνε ήταν 77 βαθμοί (ένας λιγότερος από τη δεύτερη Ρεάλ) και ο απολογισμός 23 νίκες, 8 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Πρώτος σκόρερ των Μαδριλένων ήταν ο Αντουάν Γκριζμάν με τα 15 τέρματα που σημείωσε στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ 13 γκολ πέτυχε ο Άλβαρο Μοράτα, 9 γκολ ο Άνχελ Κορέα και 7 τέρματα ο Γιανίκ Καράσκο.

Ο Γκριζμάν ήταν ο παίκτης που μοίρασε και τις περισσότερες ασίστ (17), ενώ ακολούθησε ο Ροντρίγο ντε Πολ με 7.

Πρώτος σε συμμετοχές δεν ήταν τερματοφύλακας, αλλά ένας δεξιός οπισθοφύλακας! Ο Ναουέλ Μολίνα ήταν ο παίκτης που είχε το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, αν και ο Γκριζμάν ήταν αυτός που “έγραψε” 38/38 συμμετοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα