Οι παράξενες ιστορίες του Γουίμπλεντον

Ενώ το Γουίμπλεντον είναι γνωστό για τις πλούσιες παραδόσεις του, το άψογο τένις και το άψογο αθλητικό πνεύμα, πίσω από τα παρασκήνια κρύβεται μια συλλογή από παράξενες και απροσδόκητες ιστορίες που προσθέτουν μια πινελιά ιδιορρυθμίας στο διάσημο τουρνουά.

Η τολμηρή εισβολή του Streaker

Το 2006, εν μέσω του προημιτελικού ανάμεσα στη Σαράποβα και την Ντεμεντίεβα, ένας ατρόμητος δρομέας διατάραξε την ηρεμία του Centre Court. Φορώντας μόνο τις κάλτσες του και τα παπούτσια του, ο streaker διέσχισε το γήπεδο, αφήνοντας παίκτες, αξιωματούχους και θεατές με δέος

και διασκέδαση. Ενώ η ασφάλεια συνόδευσε αμέσως τον εισβολέα εκτός των εγκαταστάσεων, το περιστατικό έγινε μια αξέχαστη και ιδιόρρυθμη στιγμή στην ιστορία του Γουίμπλεντον.

Η μυστική συνταγή για φράουλες και κρέμα

Το Γουίμπλεντον και οι φράουλες με κρέμα είναι αχώριστο δίδυμο. Ωστόσο, η ακριβής συνταγή για την απολαυστική λιχουδιά καλύπτεται από μυστήριο εδώ και δεκαετίες. Λέγεται ότι η συγκεκριμένη ποικιλία φράουλας, η προέλευση της κρέμας και η αναλογία της ζάχαρης που χρησιμοποιείται είναι αυστηρά φυλασσόμενα μυστικά, τα οποία γνωρίζουν μόνο λίγοι και εκλεκτοί. Αυτό το γαστρονομικό αίνιγμα προσθέτει έναν αέρα ίντριγκας στις γαστρονομικές παραδόσεις του τουρνουά.

Ο αγώνας που έγραψε ιστορία…

Μια φορά κι έναν καιρό, το 2010, εκτυλίχθηκε ο ιστορικός αγώνας μεταξύ του Ίσνερ και του Μαούτ. Δεν γνώριζαν ότι η αναμέτρησή τους θα χάραζε τα ονόματά τους στα χρονικά της ιστορίας του τένις. Ο αγώνας ξεκίνησε όπως κάθε άλλος, ωστόσο, αυτό που συνέβη τις επόμενες τρεις ημέρες θα ξεπερνούσε κάθε προσδοκία και θα επαναπροσδιόριζε τα όρια της αντοχής και της ανθεκτικότητας στο άθλημα.

Καθώς οι ώρες περνούσαν, ο αγώνας έμοιαζε να εκτείνεται στην αιωνιότητα. Το πέμπτο σετ, ειδικότερα, πήρε τη δική του ζωή. Με εκπληκτική διάρκεια 8 ώρες και 11 λεπτά, έμεινε στην ιστορία ως το μεγαλύτερο σετ που έχει παιχτεί ποτέ.

Τελικά, μετά από απίστευτα 138 games, ο Ίσνερ ήταν αυτός που κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Μαούτ και να βγει νικητής. Το σκορ 70-68 στο πέμπτο σετ ήταν μια απόδειξη της απόλυτης αποφασιστικότητας και της αντοχής που επέδειξαν και οι δύο παίκτες καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο αγώνας προκάλεσε αλλαγές στους κανόνες τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής του tiebreak στο πέμπτο σετ στο Γουίμπλεντον. Παρά τις αλλαγές αυτές, ο συγκεκριμένος αγώνας του 2010 παραμένει μια εμβληματική στιγμή στην ιστορία του τένις

«Ξεγύμνωσε» την ασφάλεια

Το 1996, το διάσημο τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον έγινε μάρτυρας μιας στιγμής που έμεινε στην ιστορία. Ο τελικός των ανδρών διακόπηκε άκομψα από μια τολμηρή στρίπερ ονόματι Μελίσα Τζόνσον, η οποία έγινε γνωστή ως η “μεγαλύτερη στρίπερ” στο Γουίμπλεντον. Με μόνο μια ποδιά ως ενδυμασία έκανε σπριντ στο Centre Court, ενθουσιάζοντας τους 14.000 θεατές και εκπλήσσοντας τους παίκτες και τα μέλη του βασιλικού θεωρείου. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε μέσα σε μια αναταραχή ενθουσιασμού, καθώς η Τζόνσον σήκωσε με θράσος την ποδιά της ενώ περνούσε από τους παίκτες.

Ως φοιτήτρια που εργαζόταν με μερική απασχόληση στο Wimbledon, η Τζόνσον κατάφερε να πηδήξει πάνω από τα εμπόδια, εκθέτοντας για λίγο τους παίκτες και το βασιλικό θεωρείο σε μια απροσδόκητη θέα. Ωστόσο, η ασφάλεια τη συνέλαβε γρήγορα, οδηγώντας τη μακριά από το γήπεδο. Η τολμηρή και παράτολμη πράξη της έγινε μια από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές στη μακρά και ιστορική ιστορία του φημισμένου τουρνουά.

View this post on Instagram

A post shared by Historical Pix (@historicalpix)

Keywords
Τυχαία Θέματα