Νταρίντα: “Δεν φοβόμαστε κανέναν, θέλω ξανά ένα τρόπαιο!”

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για το πώς βιώνει την παρουσία του στον Άρη εμφανίστηκε σε συνέντευξη, που έδωσε πριν λίγες ημέρες στο περιοδικό gol στην πατρίδα του, η οποία αναδημοσιεύεται από την ιστοσελίδα gol.cz, ο Βλαντιμίρ Νταρίντα. Ο Τέσχος διεθνής μέσος σχολίασε θετικά την παρουσία του στο σύλλογο, έστειλε αισιόδοξο μήνυμα για το τι μπορούν οι “κίτρινοι” να καταφέρουν τη νέα σεζόν, ενώ τόνισε ότι θα ήθελε να κερδίσει ξανά ένα τρόπαιο, όπως έχει κάνει δύο φορές στο παρελθόν με τη Βικτόρια Πλζεν.

Στη

συνέντευξη, που έχει ακριβώς αυτόν τον τίτλο, “Θέλω να κερδίσω ένα τρόπαιο!”, γίνεται εκτενής αναφορά και στην προηγούμενη ομάδα του Νταρίντα, τη Χέρτα Βερολίνου, την απόφαση των διοικούντων την οποία να τον αφήσουν τον περασμένο χειμώνα να φύγει από το σύλλογο, την χαρακτηρίζει ο συντάκτης του κειμένου ως “απερίσκεπτη”. Κι αυτό, γιατί θεωρεί ότι ο Νταρίντα στον Άρη απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τις μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνατότητές του.

Για την απόφασή του να συνεχίσει στην Ελλάδα και τον Άρη, ο Νταρίντα απάντησε: «Μπορώ να την αξιολογήσω ως θετική από όλες τις απόψεις. Όσο για το ποδοσφαιρικό κομμάτι, πέρασα μια καλή άνοιξη. Καταλήξαμε στην πέμπτη θέση με την ομάδα, η οποία προκρίθηκε στο European Conference League. Ήταν ένας στόχος του συλλόγου, που εκπληρώσαμε. Μου αρέσει και η Ελλάδα ως προς την ζωή. Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε ευτυχισμένοι εδώ».

Ερωτώμενος για τις ατομικές του διακρίσεις ως παίκτης του Άρη, ο Νταρίντα τόνισε: «Είναι μια αντανάκλαση του πώς νιώθω στο γήπεδο. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι».

Και συμπλήρωσε, σχολιάζοντας αν αυτό είχε σχέση με το γεγονός ότι έγινε στέλεχος της βασικής ενδεκάδας του Άρη: «Παίζουμε με έναν αμυντικό μέσο. Μετά έχουμε δύο επιθετικούς χαφ κάτω από τη γραμμή και παίζω με έναν από αυτούς. Την τελευταία φορά που έβαλα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα ήταν στο Πίλσεν… Γενικώς, νιώθω καλά!»

Για την έξοδο του Άρη στους προκριματικούς του ECL σχολίασε: «Ο αρχικός στόχος ήταν να τερματίσουμε στην πρώτη τριάδα. Αυτό ήταν στην αρχή της σεζόν, αλλά δεν πήγε πολύ καλά η ομάδα ως προ αυτό. Ήταν σχεδόν ξεκάθαρο από ένα σημείο και μετά ότι ο Άρης δεν μπορούσε να φτάσει ψηλότερα από την πέμπτη θέση του πίνακα. Παίξαμε αρκετά καλά στα πλέι οφ. Κάναμε σπουδαίους αγώνες, απέναντι σε σκληρούς αντιπάλους. Ήταν η απόδειξη ότι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε την επόμενη σεζόν! Θέλουμε να παλέψουμε ξανά για τα ευρωπαϊκά κύπελλα, αλλά θα είναι πιο δύσκολο, γιατί μόνο οι τρεις πρώτες ομάδες από το ελληνικό πρωτάθλημα θα μπουν σε αυτά το 2024/2025».

Για τους αγώνες στον 2ο προκριματικό του ECL είπε: “Θα δούμε τις θα γίνει. Ενδέχεται να έχουμε ένα μακρύ ταξίδι στην Αρμενία, που θα ήταν λίγο δυσάρεστο. Πρέπει να νικήσουμε τον αρμενικό σύλλογο ή τους Αλβανούς (σ.σ. αναφέρεται στο νικητή του ζευγαριού Αραράτ-Εγνατία, που τελικά θα αντιιμετωπίσει ο Άρης). Είμαστε το φαβορί σε αυτόν τον προκριματικό γύρο. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στον όμιλο. Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο!»

Σχολιάζοντας τον υποβιβασμό της Χέρτα Βερολίνου στην Μπουντεσλίγκα, ήταν δηκτικός: «Δεν με εξέπληξε καθόλου, μετά από όσα έχουν συμβεί στον σύλλογο τα τελευταία χρόνια. Για τρία χρόνια, η Χέρτα κατευθυνόταν εκεί που βρίσκεται τώρα. Ακόμη και η περσινή επιτυχημένη παρουσία στα πλέι άουτ για να παραμείνει στην Bundesliga δεν την ξύπνησε. Τα πρώτα τέσσερα χρόνια που ήμουν στη Χέρτα, όλα ήταν σταθερά. Παίζαμε για τρόπαια και δεν είχαμε προβλήματα διάσωσης. Μετά εμφανίστηκε ένας νέος επενδυτής και επικράτησε χάος σε όλο τον σύλλογο. Τα χρήματα άλλαξαν τα πάντα».

Όσο για το αν υπάρχουν κάποιοι πρώην συμπαίκτες του στη Χέρτα, με τους οποίους να επικοινωνεί ακόμη, είπε: «Στην πραγματικότητα έχουν μείνει μόνο οι Peter Pekarík και Marco Richter. Αυτοί είναι οι δύο παίκτες, με τους οποίους έχω επαφή. Η αλλαγή παικτών ήταν τεράστια, έφυγαν σχεδόν όλοι. Λίγα άτομα που γνωρίζω έχουν παραμείνει στην ομάδα».

Ερωτώμενος για το διάστημα που ξεκουράστηκε, μετά το τέλος του ελληνικού πρωταθλήματος, απάντησε: «Τέσσερις εβδομάδες, γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα τελείωσε αρκετά νωρίς. Πρόκειται για κλασικά μεγάλες διακοπές, κάτι που συνηθίζεται στο εξωτερικό. Το περάσαμε λίγο πολύ στην Τσεχία. Πήγαμε μόνο για λίγες μέρες στο Βερολίνο, γιατί ο μικρός Άντι ήθελε να επισκεφτεί τα αγαπημένα του μέρη, που του έλειψαν λίγο. Μπορεί, όμως, να απολαύσει τη θάλασσα εδώ στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου».

Ερωτώμενος για τον Γιακούμπ Μπράμπετς, ο οποίος μετά την επιστροφή του από τραυματισμό είχε υποχρεώσεις με την Εθνική Τσεχίας, είπε: «Ήταν λίγο χειρότερα γι’ αυτόν. Τελειώσαμε στις 14 Μαΐου και συνέχισε να προπονείται ατομικά μέχρι τις 12 Ιουνίου, που έγινε η συνάντηση της Εθνικής ομάδας. Με τον Άρη κάναμε ήδη την πρώτη μας προπόνηση ταυτόχρονα. Μετά την επιστροφή του από την Εθνική του δόθηκε μια εβδομάδα ή δέκα μέρες άδεια και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη. Τώρα είναι επίσης σε πλήρη προετοιμασία».

Για την προετοιμασία με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη συγκρινόμενη με αυτές που έκανε, όταν ήταν στην Μπουντεσλίγκα, σχολίασε: «Είναι και πολύ απαιτητική η προετοιμασία! Ο “Brába” (Jakub Brabec) μου είπε ότι δεν ήταν τόσο φιλική με τον προηγούμενο προπονητή πέρυσι το καλοκαίρι, όπως φέτος, τώρα που στην ομάδα βρίσκεται νέος προπονητής. Ανέλαβε στο τέλος της σεζόν τα τελευταία πέντε παιχνίδια της κανονικής διάρκειας και αυτά στα πλέι οφ. Πριν από αυτό, εργάστηκε ως βοηθός, αναβαθμίστηκε ως πρώτος προπονητής και έμεινε. Είναι Έλληνας, ξέρει το πρωτάθλημα στη χώρα, ξέρει πώς λειτουργεί το σύστημα εδώ. Είναι καλό αυτό και για εμάς. Έχουμε προπονήσεις σε δύο φάσεις, που τροποποιούνται λόγω του καύσωνα, οπότε εξασκούμαστε νωρίς το πρωί και μετά το βράδυ. Απλώς δεν θα ήταν δυνατό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είμαστε πολύ στο γυμναστήριο και τρέχουμε επίσης πολύ στο γήπεδο. Δεν είναι τόσο μεγάλο το πρόγραμμα, όσο στη Γερμανία, αλλά είναι απαιτητικό».

Ερωτώμενος για το πρόσφατο ταξίδι της ομάδας στη Βουλγαρία, για το φιλικό με την Μπότεφ, και τον τρόπο που αυτό έγινε, με το λεωφορείο αυθημερόν, σχολίασε: «Αυτό δεν πήγε πολύ καλά… Πρώτα είχαμε ένα προπονητικό καμπ στο Ισραήλ, όπου παίξαμε δύο αγώνες και μετά κάναμε ένα σύντομο καμπ στη Βουλγαρία με ένα φιλικό. Το αρχικό σχέδιο ήταν ότι θα κάναμε μια διαδρομή τριών ωρών με το λεωφορείο στο ξενοδοχείο, θα προπονούμασταν για δύο ημέρες και μετά θα οδηγούσαμε τρεις ώρες μέχρι το παιχνίδι. Θα επιστρέφαμε ξανά στο ξενοδοχείο, θα προπονούμασταν για άλλες δύο μέρες και θα επιστρέφαμε στη Θεσσαλονίκη. Υπήρχε, όμως, πρόβλημα με το ξενοδοχείο και τον χώρο προπόνησης. Ταξιδέψαμε έξι ή επτά ώρες για τον αγώνα με την Μπότεφ Φιλιππούπολης και μετά έπρεπε να επιστρέψουμε με το λεωφορείο! Κοιμηθήκαμε καθ’ οδόν και φτάσαμε στη Θεσσαλονίκη κάπου στις έξι το πρωί… Δεν έχω κάνει τέτοιο ταξίδι με λεωφορείο εδώ και πολύ καιρό. Μάλλον, τελευταία φορά το έκανε ως έφηβος, όταν με τη Βικτόρια παίζαμε στην Οστράβα, με την Μπάνικ…»

Για την πρόταση που κατέθεσε η ΑΕΚ στον Άρη να τον αποκτήσει, απάντησε: «Αμέσως μετά τη σεζόν, η ΑΕΚ επικοινώνησε με τον σύλλογο, αλλά ο πρόεδρός μας είπε κατηγορηματικά όχι, ότι δεν ήταν καθόλου επιλογή να φύγω με μεταγραφή. Αυτό ήταν το τέλος για μένα και δεν ασχοληθήκαμε άλλο με αυτό».

Ερωτώμενος αν μπορεί ο Άρης να σπάσει την ηγεμονία των τριών της Αθήνας και του συμπολίτη ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα, απάντησε: «Σε σύγκριση με αυτούς, έχουμε πιο περιορισμένο μπάτζετ. Αλλά, όπως είπα και πριν, καταφέραμε να παίξουμε ισορροπημένα παιχνίδια με όλους τους αντιπάλους μας στα πλέι οφ την περασμένη σεζόν. Το αγωνιστικό επιτελείο έχει αλλάξει και νιώθω ότι λειτουργεί η απαραίτητη χημεία στα αποδυτήρια, που είναι πάντα ένα από τα απαραίτητα προαπαιτούμενα για να πετύχει η ομάδα στο γήπεδο. Πρέπει να αφήσουμε τουλάχιστον δύο από τους δυνατούς συλλόγους πίσω στο πρωτάθλημα τη νέα σεζόν, αν θέλουμε να παίξουμε σε ευρωπαϊκά κύπελλα».

Για την ζωή στη Θεσσαλονίκη, σε σύγκριση με αυτήν στο Βερολίνο, σχολίασε: «Σε σύγκριση με τη Γερμανία, υπάρχει φυσικά μια διαμετρική διαφορά! Κάτι δεν λειτουργεί εντελώς προγραμματισμένα, ούτε οι χρόνοι είναι ακριβείς! Πρόσφατα παραγγείλαμε ένα τραμπολίνο για τον Andy, οπότε παραδόθηκε στο σπίτι μας τα μεσάνυχτα του Σαββάτου! Αλλά οι Έλληνες είναι φιλόξενοι, ωραίοι, μας αρέσει ο τρόπος ζωής εδώ και τον απολαμβάνουμε».

Κι όσο για τα γενέθλιά του, που είναι σε λιγότερο από ένα μήνα, και ποιο είναι το καλύτερο που θέλει να ευχηθεί για τον ίδιο να πετύχει στο ποδόσφαιρο από εδώ και πέρα, απάντησε: «Θα ήθελα ο γιος μου ο Άντι να με βλέπει ακόμα στο γήπεδο, εφόσον η υγεία μου είναι καλή και έχω την απαραίτητη απόδοση. Θα ήθελα να παίζω ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο, για όσο περισσότερο γίνεται. Και επίσης, θα ήθελα πολύ να κερδίσω ξανά ένα τρόπαιο! Η τελευταία φορά που το έκανα ήταν στο πρωτάθλημα με την Πίλσεν, πριν φύγω για τη Γερμανία…»

Και κατέληξε, απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον του και μια πιθανή επιστροφή του στην Τσεχία, ως ενεργός ποδοσφαιριστής: «Είναι πολύ μακριά για να το σκεφτώ. Έχω ακόμα δύο χρόνια στο συμβόλαιό μου με τον Άρη και θα ήθελα να παίξω όσο καλύτερα γίνεται, για να πετύχουμε με την ομάδα!»

Keywords
Τυχαία Θέματα