Άστοχος Παναθηναϊκός, άνευρη ΑΕΚ... (video)

Σε ένα ντέρμπι χωρίς νικητή (0-0) ο Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες απέναντι στην ΑΕΚ αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάρουν από ένα βαθμό στη μάχη του ΟΑΚΑ.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε πως η ομάδα του δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο ενώ οι "πράσινοι" είχαν αρκετές καλές στιγμές αλλά δεν είχαν την απαραίτητη συγκέντρωση στην τελική
προσπάθεια.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-3-3 με τον Διούδη κάτω απ' τα γκολπόστ, τους Πούγγουρα, Μαυρομάτη, Κουλιμπαλί και Ινσούα στην άμυνα, στο κέντρο οι Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Δώνης, δεξιά ο Γιόχανσον, αριστερά ο Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή ο Μακέντα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Μπάρκα κάτω απ' τα δοκάρια, τους Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου και Μπακάκη στην άμυνα, αμυντικά χαφ τους Σιμόες - Γαλανόπουλο, δεξιά ο Μάνταλος, αριστερά ο Μπογέ, αιχμή του δόρατος ο Πόνσε και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Λιβάια.

Ανώτερος αλλά αναποτελεσματικός ο Παναθηναϊκός

Ο αγώνας ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό, με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει δυνατά και να απειλεί στο πρώτο μόλις λεπτό με τον Κουλιμπαλί να σεντράρει από τα δεξιά, τον Μακέντα να βάζει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι αλλά την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα οι "πράσινοι" άγγιξαν το γκολ. Ο Γιόχανσον επεχείρησε το σουτ στην κίνηση από τα όρια της περιοχής, στα δεξιά αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς πέρασε λίγα εκατοστά μακριά από την εστία του Μπάρκα.

Όσο περνούσε η ώρα, η ΑΕΚ ανέβαζε την πίεσή της οδηγώντας τον Παναθηναϊκό σε αρκετά λάθη, στο χώρο του κέντρου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις στην εστία του Διούδη.

Οι δύο ομάδες είχαν σαφείς αμυντική προσέγγιση στο παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο θέλοντας να οχυρώσουν τα μετόπισθέν τους και στη συνέχεια να παράξουν ποδόσφαιρο. Η σημαντικότερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στην ομάδα του Γιώργου Δώνη και σημειώθηκε στο 31ο λεπτό. Έπειτα από κάκιστο γέμισμα του Μπάρκα, ο Παναθηναϊκός βγήκεσ την αντεπίθεση, ο Κουρμπέλης, έβγαλε τετ α τετ τον Μακέντα αλλά ο επιθετικός του "τριφυλλιού" νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Ένωσης.

Η πρώτη τελική των φιλοξενούμενων σημειώθηκε στο 36ο λεπτό με τον Πόνσε να πιάνει την κεφαλιά αλλά τον Διούδη να μην ανησυχεί και να μπλοκάρει με αρκετή ευκολία. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες και χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Στο μηδέν...

Το δεύτερο ημίχρονο μπορεί να ξεκίνησε κάθως νωθρά αλλά μετά το πρώτο τέταρτο ο ρυθμός ανέβηκε κατακόρυφα.

Στο 62ο λεπτό ο Λιβάια πήρε την μπάλα στον άξονα, επεχείρησε το σουτ αλλά ο Διούδης απέκρουσε κρατώντας το μηδέν για την εστία του.

Ο Γιώργος Δώνης ήταν εκείνος που αποφάσισε πρώτος να αλλάξει πρόσωπα στο παιχνίδι ρίχνοντας στη μάχη τους Κάτσε και Χατζηθεοδωρίδη, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δώσει φρεσκάδα στη μεσοεπιθετική του γραμμή.

Στο 64ο λεπτό ο Μάνταλος προσπάθησε να απειλήσει με μία εκτέλεση φάουλ αλλά η μπάλα πέρασε μόλις και δύο λεπτά αργότερα οι "πράσινοι" άγγιξαν το γκολ. Στο 66ο λεπτό ο Μπουζούκης βρέθηκε ανενόχλητος στα όρια της περιοχής, πραγματοποίησε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και στην επόμενη φάση ο Μάνταλος έπιασε μια κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Χουλτ αλλά και εκείνος δεν σημάδεψε σωστά.

Στο 68ο λεπτό οι γηπεδούχοι βρέθηκαν ξανά σε θέση βολής αλλά ο Χατζηθεοδωρίδης δεν έπιασε γεμάτο σουτ και ο Μπάρκας μπλόκαρε την μπάλα. Στο τελευταίο τέταρτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δύο ομάδες να δίνουν προτεραιότητα στις άμυνές τους με αποτέλεσμα το 0-0 να μείνει μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Γ. Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Δώνης (62' Κάτσε), Μακέντα, Χατζηγιοβάνης (62' Χατζηθεοδωρίδης), Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Μαυρομάτης, Πούγγουρας, Κουλιμπαλί

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Μάνταλος, Γαλανόπουλος (82' Άλεφ), Λιβάια, Πόνσε (78' Κλωναρίδης), Μπογέ (72' Γκάλο)
Keywords
Τυχαία Θέματα