Τι προκαλεί το στρες στον εγκέφαλο;

Το άγχος μας επηρεάζει με πολλούς τρόπους. Διαταράσσει τον ύπνο μας, επηρεάζει τη διάθεσή μας και μπορεί να μας κάνει να αρρωστήσουμε. Αλλά πιο σοβαρά φαίνεται επίσης να βλάπτει τον εγκέφαλό μας, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Όλοι μας στρεσαριζόμαστε συχνά. Αλλά το τακτικό επίμονο στρες μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το σώμα μας και το μυαλό μας. Μπορεί να μας κάνει

κουρασμένους ή ευερέθιστους, να προκαλέσει άγρυπνες νύχτες, καθώς και απώλεια όρεξης και λίμπιντο. Το άγχος μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο για διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών και γαστρεντερικών ασθενειών, και του διαβήτη.

Πρόσφατα, μια ομάδα ερευνητών ιατρών επιχείρησε να μάθει πώς το στρες επηρεάζει τον εγκέφαλο. Τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Neurology, επεσήμαναν ότι μπορεί να προκαλέσει σημαντική βλάβη στον εγκέφαλο μας, όπως την απώλεια μνήμης καθώς και συρρίκνωση του ιστού σε ορισμένα σημεία του εγκεφάλου.

Τα ευρήματα της έρευνας

Στη μελέτη έλαβαν μέρος 2.231 άτομα. Στους συμμετέχοντες δόθηκαν πολλές γνωστικές εξετάσεις ενώ υποβλήθηκαν και σε ψυχολογικές εξετάσεις για να ανιχνεύσουν οι ειδικοί τις ικανότητες σκέψης και μνήμης τους.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα