Πιο ψηλά ο δικέφαλος του βορρά!

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι των «δικεφάλων» απέναντι στην ΑΕΚ (82-80) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Πραγματικό θρίλερ στην Πυλαία, με το παιχνίδι να μοιάζει με ρώσικη ρουλέτα στα τελευταία λεπτά και τους γηπεδούχους να αποδεικνύονται ψύχραιμοι από την γραμμή των ελεύθερων βολών.

Έπειτα από ένα γεμάτο πρώτο ημίχρονο, κατά την διάρκεια του οποίου οι επιθέσεις είχαν τον πρώτο λόγο, η ΑΕΚ μπήκε με τέρμα το
γκάζι στην τρίτη περίοδο και έφτιαξε διαφορά επτά πόντων (51-44). Ο ΠΑΟΚ ωστόσο, όχι απλώς δεν της επέτρεψε να την χαρεί, αλλά ουσιαστικά την κράτησε σε ρόλο θεατή για τα επόμενα 10 αγωνιστικά λεπτά. Με ένα τρομερό επιμέρους 23-5, οι «Δικέφαλος» του Βορρά πέρασε μπροστά ακόμα και με διαφορά 12 πόντων (70-58) και λίγο αργότερα μπήκε στην τελευταία στροφή της αναμέτρησης με καθαρό προβάδισμα 10 πόντων (74-64).

Η ΑΕΚ ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με βολές του Γιαννούλη Λαρεντζάκη επανέκτησε το προβάδισμα έπειτα από σχεδόν 15 αγωνιστικά λεπτά (78-79) και όταν ο ΠΑΟΚ απάντησε με 4/4 βολές από τους Γκος και Αθηναίου, είχε μία τελευταία ευκαιρία για να φύγει από την Πυλαία με την πρόκριση, χάρη στο καθοριστικό επιθετικό ριμπάουντ που εξσφάλισε ο Μασιούλις. Ο Μέις, που είχε κάνει θραύση μέχρι εκείνη την ώρα, ανέλαβε την ευθύνη για το τρίποντο της πρόκρισης, όμως οι συμπαίκτες του δεν επανέφεραν σωστά την μπάλα και το σουτ που επιχείρησε από τα 10 μέτρα δεν είχε τύχη.

Απ’ το παιχνίδι δεν έλειψαν η ένταση και τα νεύρα, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Ηλία Παπαθεοδώρου και τον σέντερ της ΑΕΚ, Βινς Χάντερ να αποβάλλονται με δύο ποινές.

ΠΑΟΚ: Τζόουνς 18 (5), Μορέιρα 13, Χρυσικόπουλος 3 (1), Κόνιαρης , Αθηναίου 10 (1), Τέπιτς 9 (1), Μαργαρίτης 8, Ζάρας 1, Χάτσερ 2 , Γκάρετ 4, Γκος 14 (2).

ΑΕΚ: Τσαλμπούρης 8, Ματσιούλις 7 (1), Ράταν-Μέις 21 (2), Λαρεντζάκης 14 (1/6 τρίποντα), Μωραΐτης 5 (1), Γκρίφιν 4, Σαντ-Ρος 6 (1), Ρόμπερσον 5, Γιαννόπουλος 4, Χάντερ 6.
Keywords
Τυχαία Θέματα