Ο Λουτσέσκου μίλησε στο σάιτ της UEFA

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA. Σε αυτή μίλησε για τη σχέση με τον πατέρα του και τον ΠΑΟΚ.
Για το πώς είναι να έχει πατέρα τον Μιρτσέα Λουτσέσκου, είπε: «Είχα μια… δύσκολη παιδική και νεανική ηλικία. Ήταν δύσκολο γιατί κάθε φορά άκουγα ότι «είσαι ο γιος του Μιρτσέα Λουτσέσκου, ότι έχεις οφείλεται
στον πατέρα σου. Ο προσωπικός μου στόχος ήταν να δημιουργήσω το δικό μου όνομα. Μεγάλωσα με αυτόν ως έμπνευση. Ήμουν μαζί του, είδα και έζησα μεταξύ των παικτών του, είδα πώς είναι η ζωή μέσα σε μια ομάδα. Είδα και έζησα τις νίκες του, χαιρόμουν μαζί του. Εζησα όμως τις δύσκολες στιγμές, τις ήττες της ομάδας του με απίστευτη πίκρα. Μου έδωσε αυτό το πάθος του για το ποδόσφαιρο. Τώρα δουλεύω με πάθος και αυτό οφείλεται στον πατέρα μου".
Πρόσθεσε αναφερόμενος στις επιρροές στη φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο: «Η φιλοσοφία μου πηγάζει από την φιλοσοφία του πατέρα μου, τον τρόπο εργασίας του, και τη νοοτροπία παιχνιδιού που είχε. Αυτά πήρα από αυτόν. Την ευχαρίστηση να παίζω επιθετικό ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο κυριαρχίας».
Για το ματς (σ.σ.: το ματς Σαχτάρ Ντίνετσκ-Ραπίντ Βουκουρεστίου στις 24 Νοεμβρίου 2005) που βρέθηκε απέναντι στον πατέρα του, είπε: «Αυτό το παιχνίδι ήταν ίσως η πιο ευχάριστη εμπειρία που έχω ζήσει στο ποδόσφαιρο. Και την ίδια στιγμή είναι μια περήφανη στιγμή για την οικογένειά μας και νομίζω και για το ρουμάνικο ποδόσφαιρο. Πατέρας και γιος συναντήθηκαν ως προπονητές, σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στην καριέρα μου είχα πολλές όμορφες στιγμές, σχεδόν σε όλες συμμετείχε και ο πατέρας μου. Αν και δεν ήταν φυσικά σε όλες δίπλα μου, πάντα ένιωθα την ολόψυχη υποστήριξη του».
Ο Λουτσέσκου είπε για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια ιδιαίτερη ομάδα. Είναι ένας σύλλογος με την ενέργεια απίστευτο συναίσθημα. Είναι κάτι περισσότερο από το πάθος, αισθάνεστε ότι έχεις μια τεράστια ευθύνη, ο καθένας που ζητάει μόνο ένα πράγμα. Να κερδίσεις! Είναι κάτι το όνειρο του κάθε παιδιού που ξεκινάει το ποδόσφαιρο».
Keywords
Τυχαία Θέματα