Άρης – Ιωνικός 1-0 : Φτωχό σκορ σε «πλούσιο» ματς! (vid)

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καμαρά στο 49ο λεπτό, ο Άρης νίκησε με 1-0 τον Ιωνικό σε ένα ματς όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης άξιζε τη νίκη μάλλον με μεγαλύτερο σκορ!

Έτσι ξεκίνησαν :

Με πολλές απουσίε παρατάχθηκε ο Άρης καθώς έμεινε εκτός ο Σουηδός Σούντγκρεν – εκκρεμεί απολογία για πειθαρχικό παράπτωμα – ο τιμωρημένος Τζέγκο και οι τραυματίες Ντεντς, Ματέο Γκαρσία.
Στην

αποστολή ο Μπερτόλιο αλλά όχι στο αρχικό σχήμα καθώς θα είναι στον πάγκο μαζί με τον Μπρούνο Γκάμα.
Η ενδεκάδα του Μάντζιου σε σχήμα (4-2-3-1)
Κάτω από τα γκολπόστ ο Κουέστα. Στην άμυνα, οι Σάκιτς, Λούμορ, Φαμπιάνο και Μπράμπετς. Στη μεσαία γραμμή οι Ματίγια, Σάσα έχοντας σε πιο επιθετικούς ρόλους τους Μαντσίνι, Εντιαγι, Ιτούρμπε και τον Καμαρά στην κορυφή

Η ενδεκάδα των φιλοξενούμενων σε σχήμα 3-5-1-1 με τον Χουτετσιώτη κάτω από τα γκολπόστ και τριάδα στην άμυνα τους Σάντσεζ, Τσογκρίνσκι, Ρομαό.
Στις πτέρυγες οι Μίγας και Βαλεριάνο και τους Κάνιας, Ντάλτσιο και Γκαμπράλ στον κάθετο άξονα. Λίγο πιο μπροστά ο Μάναλης, σε ελεύθερο επιθετικό ρόλο και στην κορυφή ο Κολομβιανός Λένις.

Στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου ο Ιωνικός είχε νικήσει με ένα ωραίο γκολ του Άοσμαν. Σήμερα ο Σύριος απουσίαζε λόγω τιμωρίας..
Εκτός αποστολής, λόγω τραυματισμού και ο Βραζιλιάνος φορ Τουράμ

Πριν το παιχνίδι η ΠΑΕ Άρης βράβευσε τον προπονητή του Ιωνικού Δημήτρη Σπανό για την προσφορά του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης όταν ήταν στον πάγκο της – στην τελευταία της σεζόν, στην 2η κατηγορία, τη σεζόν 2017-18.

Μόνον το γκολ έλλειψε στο πρώτο ημίχρονο..

Μπήκε πάρα πολύ δυνατά ο Άρης έχοντας «ζωηρούς» τους Εντιαγιέ, Σάσα και Ιτούρμπε. Πέντε τελικές προσπάθειες στα πρώτα 15 λεπτά και πίεση σε όλο το γήπεδο, τα σημεία αναφοράς. Γκολ δεν μπήκε γιατί ο Χουτετσιώτης – κυρίως – και οι αμυντικοί του μόχθηαν αρκετά.
Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν σφυγμό μετά το 25λεπτο δημιουργώντας τις δικές τους καλές φάσεις, όμως και σε αυτές τις 2-3 περιπτώσεις (Μάναλης, Γκαμπράλ) ο Κουέστα έδειξε τα καλά του αντανακλαστικά!
Μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος, αυτή του 41ου λεπτού όταν ο Ιτούρμπε πλάσαρε έχοντας αποφύγει τον γκολκίπερ, αλλά ο Μίγας απέκρουσε πάνω στη γραμμή!!

Ουσία, και κάτι από σασπένς στην επανάληψη

Κι αν σχεδόν όλοι στον Άρη συμφώνησαν, μετά το ματς, πως η ομάδα τους έκανε ίσως το καλύτερο πρώτο ημίχρονο φέτος στο πρωτάθλημα, η ουσία – το γκολ της νίκης δηλαδή – προέκυψε στην πρώτη φάση του δευτέρου μέρους! Ο Μαντσίνι μπήκε στην περιοχή, ο Μίγας τον μάρκαρε άτσαλα και η σύγκρουση έφερε το πέναλτι από τον διαιατητή Διαμαντόπουλο.
Από την άσπρη “βούλα” ο Καμαρά ευστόχησε ανοίγοντας το σκορ στο 48′ . Η εικόνα του ματς, σε συνδυασμό με τον συντελεστή δυσκολίας στην προοπτική νίκης για τον Άρη δεν άλλαξαν για δύο λόγους!
Αφενός ο Ιωνικός έδειξε χαρακτήρα και διάθεση να μην πετάξει “λευκή πετσέτα” πιέζοντας όσο μπορούσε ενώ οι γηπεδούχοι που βρήκαν – όπως ήταν αναμενόμενο – χώρους για αντεπιθέσεις, δεν τις αξιοποίησαν!
Οι δύο τερματοφύλακες είχαν λίγη δουλειά ως το φινάλε με την ομάδα του Μάντζιου να δημιουργεί 3-4 καλές φάσεις δίχως όμως να “κλειδώσει” τη νίκη.
Δίκαιη η νίκη για τον Άρη ενώ οι φιλοξενούμενοι μπορούν να κρατήσουν σε άλλο ένα ματς τον ρόλο του αουτσάϊντερ που όμως σε κανένα σημείο δεν παράτησε σχεδόν τίποτε στην τύχη του…

Keywords
Τυχαία Θέματα