ΑΕΚ-ΟΦΗ 1-2: Ιστορική νίκη με ανατροπή από τον πάγκο (pics, vids)

Την έκτη εκτός έδρας νίκη του επί της ΑΕΚ και πρώτη μετά από 20 χρόνια σημείωσε ο ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε 2-1 στο ΟΑΚΑ με ανατροπή αφήνοντας την Ένωση 11 βαθμούς μακριά από τον Ολυμπιακό.

Μοιραίος για την ΑΕΚ ο Νόρντιν Άμραμπατ, ο οποίος στο 86′ έστειλε άουτ το

πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

Ο Καμάου το γκολ της νίκης στο 60′, με τον Λάμπρου να ισοφαρίζει στο 30′ το γκολ του Βράνιες.

Διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι η Ένωση σε μαρκάρισμα του Μεγιάδο στον Τσούμπερ και ενώ το σκορ ήταν στο 1-0.

Συνεχίστηκε η αρνητική παράδοση της ΑΕΚ πριν από τα Χριστούγεννα με την Ένωση να γνωρίζει την 5η ήττα σε 11 παιχνίδια χωρίς νίκη από το 2008!

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Αργύρης Γιαννίκης επέλεξε 4-2-3-1 και τον Τσιντώτα για τερματοφύλακα, δεξιά Μισελέν, αριστερά Χατζισαφί, στόπερ τους Βράνιες, Τζαβέλλα, αμυντικά χαφ του Σάκχοφ, Σιμόες, μπροστά τους τον Μάνταλο, στις δύο πλευρές Άμραμπατ και Τσούμπερ και στην κορυφή τον Αραούχο.

Οι επιλογές του Νίκου Νιόπλια έφεραν τη νίκη στον ΦΗ.

Από την άλλη ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τον ΟΦΗ με 4-1-4-1 και τον Επασί κάτω από την εστία, στα άκρα της άμυνας τους Μαρινάκη, Μπαλογιάννη, στόπερ τους Πασαλίδη, Βούρο, τον Μεγιάδο μπροστά τους, δεξιά τον Ντε Γκούζμαν, αριστερά τον Λάμπρου, άξονα τους Γκαγέγκος, Τοράλ και στην κορυφή τον Φαν Ντάινεν.

Δύο γκολ, δύο σπουδαίες ευκαιρίες και… 1-1

Το πρώτο μέρος εκκίνησε ιδανικά για τον ΟΦΗ, ο οποίος στα 20 δευτερόλεπτα έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία, όταν από το γύρισμα του Λάμπρου η προβολή του Τοράλ πέρασε άουτ.

Η ΑΕΚ απάντησε στο 3′ με την κεφαλιά του Τζαβέλλα να περνά άουτ, ενώ στο 8′ ο Αραούχο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας μετά από σουτ του Τσούμπερ στέλνοντας τη μπάλα πάνω από την εστία.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν γκολ στο 14ο λεπτό, με τον Μάνταλο να περνά υπέροχα τον Μαρινάκη και να γυρίζει στον Βράνιες για να σκοράρει ο Βόσνιος με σουτ στην κίνηση.

Μάνταλος και Βράνιες συνεργάστηκαν για το τρίτο γκολ του Βόσνιου στόπερ. ΠΗΓΗ: In Time Sports


Δύο λεπτά μετά ο Τσούμπερ σουταρε πάνω από την εστία του Επασί, ενώ στο 19′ ο Αραούχο απώλεσε τεράστια ευκαιρία για το 2-0 με το σουτ από το ύψος του πέναλτι να σταματά πάνω στον Επασί.

Και αφού δεν έγινε το 2-0, έγινε το 1-1 στο 23′. Έπειτα από διαδοχικά λάθη στην άμυνα της ΑΕΚ, ο Μαρινάκης σέντραρε, η μπάλα έφτασε στον Λάμπρου που ήταν αμαρκάριστος στο σημείο του πέναλτι και με δυνατό σουτ έγραψε το 1-1.

Ο Λάμπρου πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε εναντίον της ΑΕΚ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 30′ όταν ο Λάμπρου γύρισε στο δεύτερο δοκάρι με τον Τοράλ σε κενή εστία να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Το ημίχρονο έκλεισε με σουτ του Σιμόες στο 36′ και τη μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Επασί.

Η ΑΕΚ με ενημέρωσή της, στο ημίχρονο, διαμαρτυρήθηκε για τη πτώση του Τσούμπερ στην περιοχή του ΟΦΗ λέγοντας πως ο Τζοβάρας έπρεπε να ελέγξει τη φάση στο VAR και να καλούσε και τον Κουμπαράκη για να δει το μαρκάρισμα του Μαρινάκη στον Ελβετό.

Η φάση για την οποία η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για πέναλτι πάνω στον Τσούμπερ. ΠΗΓΗ: In Time SportsΟ Καμάου την ανατροπή, ο Άμραμπατ το χαμένο πέναλτι

Εντυπωσιακά άρχισε το δεύτερο μέρος για την ΑΕΚ, η οποία στο 47′ είδε τον Αραούχο να σουτάρει και τον Επασί να διώχνει σε κόρνερ.

Από την εκτέλεση του Μάνταλου, η μπάλα στρώθηκε στον Σιμόες, ο οποίος με ωραίο σουτ νίκησε τον γκολκίπερ του ΟΦΗ, όμως το γκολ του Πορτογάλου ακυρώθηκε ως Off Side για βρέθηκε στην πορεία ο Βράνιες που δεν καλυπτόταν και έκανε κίνηση προς τη μπάλα.

Στο 50′ ο Μάνταλος σούταρε ψηλά και στο 51′ ο Τσούμπερ δεν πρόλαβε τη μπάλα στο γύρισμα του Αραούχο, με την ΑΕΚ να είναι ιδιαίτερα πιεστική στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους.

Ο ΟΦΗ απείλησε στο 54′ με το σουτ του Ντε Γκούζμαν και τον Τσιντώτα να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 57′ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από την εστία της ΑΕΚ.

Ο Νιόπλιας στο 58′ έβγαλε τον Καναδό και πέρασε στη θέση του τον Καμάου με τον Αυστραλό να “παγώνει” το Ολυμπιακό Στάδιο δύο λεπτά αργότερα, όταν από εξαιρετική αντεπίθεση και μπαλιά του Γκαγέγκος, νίκησε με διαγώνιο σουτ τον Τσιντώτα για το 1-2.

Ο Καμάου πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ στη Super League. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Γιαννίκης μετά το γκολ του ΟΦΗ άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2, με τον Μάνταλο να φεύγει από το γήπεδο, αλλά την ΑΕΚ να μην έχει τρόπο να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Στο 71′, από το γύρισμα του Άμραμπατ, ο Ανσαριφάρντ στην κίνηση σούταρε, αλλά η μπάλα χτύπησε πάνω στον Βούρο και απομακρύνθηκε από την περιοχή του Επασί.

Στο 75′ ο Καστάνιος σούταρε άουτ και στο 76′ το αδύναμο σουτ του Τσούμπερ σταμάτησε στον γκολκίπερ του ΟΦΗ.

Οι “κιτρινόμαυροι” κέρδισαν πέναλτι στο 86′, όταν σε σουτ του Άμραμπατ η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μπαλογιάννη, με τον Μαροκινό να εκτελεί και να στέλνει τη μπάλα άουτ!

Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με μερίδα οπαδών της ΑΕΚ στο φινάλε να αποδοκιμάζει τους “κιτρινόμαυρους” για την εμφάνισή τους.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ: Τσιντώτας – Μισελέν (65′ Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Σιμόες (65′ Σιμάνσκι), Σάκχοφ (77′ Γκαρσία) – Άμραμπατ, Μάνταλο (65′ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ – Αραούχο.
ΟΦΗ: Επασί – Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης, Μπαλογιάννης – Μεγιάδο – Ντε Γκούζμαν (58′ Καμάου), Γκαγέγκος, Τοράλ (77′ Γιαννούλης), Λάμπρου (65′ Τσιλιανίδης) – Φαν Ντάινεν (65′ Καστάνιος).

Διαιτητής: Κουμπαράκης. Βοηθοί: Δημητριάδης, Σινιοράκης. 4ος: Παπαδόπουλος. VAR: Τζοβάρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα