Απότομη «προσγείωση»(video)

Μία εβδομάδα μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα στο Ισραήλ, ο Προμηθέας Πάτρας ηττήθηκε (74-77) στο «σπίτι» του από τη Μονακό και μέτρησε την πρώτη απώλεια στο Eurocup. 2/2 για τους Γάλλους.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ήταν τρομερά άστοχη από την περιφέρεια (9/32 τριπ.), με τη Μονακό να ελέγχει την κατάσταση από τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, οι Μονεγάσκοι προηγήθηκαν ακόμη και με διαφορά 18 πόντων (16-34) και όλα έδειχναν πως δεν υπάρχει επιστροφή στο παιχνίδι για τους γηπεδούχους.

Παρόλα αυτά, ο Προμηθέας με σημείο αναφοράς την πιεστική
του άμυνα και βασικό «πυλώνα» στην επίθεση τον Οκτάβιους Έλις επέστρεψε στη διεκδίκηση του αγώνα. Μείωσε στο καλάθι (68-70) δύο λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης, όμως μέχρι εκεί ήταν.

Η Μονακό και απάντηση είχε με τον Κλέμονς και ψυχραιμία επέδειξε από τη γραμμή των βολών, με αποτέλεσμα να φύγει με μία σπουδαία νίκη (74-77) από την Πάτρα, που την φέρνει στην κορυφή του πρώτου ομίλου με το απόλυτο.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ένις με 19 πόντους, ακολούθησε ο Μπάκνερ με 16, ενώ καθοριστικός ήταν ο Κλέμονς, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 13 πόντους. Από πλευράς Προμηθέα ξεχώρισαν ο Έλις με 17 πόντους (7/7 διπ.) και ο Αγραβάνης που πρόσθεσε 14 (4/4 διπ.). Μόλις 7:04 αγωνίστηκε ο Γιώργος Μπόγρης σκοράροντας 2 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 32-42, 51-59, 74-77.

Επόμενη... αποστολή Γερμανία για την ομάδα του Μάκη Γιατρά, που θα αντιμετωπίσει την Ουλμ, με τη Μονακό να ταξιδεύει στο Ισραήλ για το ματς τη Μακάμπι Ρισόν.
Keywords
Τυχαία Θέματα