Αποκλείστηκε η Εθνική Παίδων

Ολοκληρώθηκε η πορεία της Εθνικής Παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2019, στο οποίο έφτασε μέχρι την τελική φάση – για δωδέκατη φορά στην ιστορία της –, ύστερα από την ήττα της από την Τσεχία με 2-0.

Η φάση που καθόρισε την έκβαση της αναμέτρησης και, κατ’ επέκταση, της πρόκρισης, σημειώθηκε στην εκπνοή του α’ ημιχρόνου, οπότε η Ελλάδα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ: ο Τζόλης κέρδισε πέναλτι από τον Σίλχαρτ, ωστόσο έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι στην εκτέλεση που ανέλαβε ο ίδιος (45’).

Οι
Τσέχοι κατάφεραν να αποκτήσουν βραχεία κεφαλή στο 53’ με διαγώνιο πλασέ του Σέικ μέσα από τη μικρή περιοχή (1-0), με αποτέλεσμα η Εθνική να γίνει πιο επιθετική και να αποκτήσει κενά στην αμυντική λειτουργία της. Ως συνέπεια του λογικού ρίσκου, ήρθε το 2-0 από τον Πεχ (65’), με το οποίο η αντίπαλος της ελληνικής ομάδας κατάφερε να περάσει στους «8» της διοργάνωσης μαζί με το Βέλγιο από τον 1ο όμιλο.

Τσεχία: Χόρνιτσεκ, Κόζελουχ, Μάτις, Στάρι, Κούρκα, Χέλεμπραντ, Χάγιεκ (90’+1’ Σίμεκ), Σίλχαρτ (62΄ Πεχ), Βογιάστσκε (71΄Ρίτερ), Σιπ (71’ Χρόνικ), Σέικ (90’ Τούλα).

Ελλάδα: Τζολάκης, Τσαβός (85’ Μανίσογλου), Ασλανίδης, Παναγιώτου, Τζόλης (66’ Μπελεβώνης), Σουρλής (79’ Κοτόπουλος), Αβεντισιάν, Παυλίδης, Γρόσδης (85’ Καρακούτης), Λιάτσος (78’ Σιατούνης), Αρσενίδης.
Keywords
Τυχαία Θέματα