Με 3 "κανονιές" του Ο-μπαμ-εγιάνγκ στον τελικό!


Το παιχνίδι είχε τρελό ρυθμό από το ξεκίνημα. Αμφότερες οι ομάδες δημιούργησαν αρκετές φάσεις και η αποτελεσματικότερη πήρε την πρόκριση για τον τελικό. Η Βαλένθια ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όχι όμως καιτο ίδιο αποτελεσματική με τους «κανονιέρηδες» που με ηγέτη τον Ομπαμεγιάνγκ φτάνουν στον τελικό του Μπακού.

Η Βαλένθια ξεκίνησε το παιχνίδι με σχηματισμό 4-4-2 κα ιτους Ροντρίγκο και Γκαμεϊρό στην κορυφή της επίθεσης. Βασικός και πάλι για τους Λονδρέζους ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Με σχηματισμό 3-4-3 στη σέντρα του «Μεστάγια» οι κανονιέρηδες
και στόχο να πετύχουν εκτός έδρας γκολ που θα δυσκολέψει πολύ το έργο των γηπεδούχων.

ΤΡΕΛΟΣ ΡΥΘΜΟΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Στο 9ο λεπτό Πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με το σουτ του Γκουέντες από πλάγια θέση και τη μπάλα να φεύγει άουτ και δύο λεπτά αργότερα η Άρσεναλ πίεσε ψηλά στο γήπεδο, η Βαλένθια έβγαλε αντεπίθεση με τρεις εναντίων τριών και τελικό αποδέκτη τον Γκαμεϊρό που μετά από ασίστ του Ροντρίγκο ανενόχλητος από τη μικρή περιοχή νίκησε τον Τσεχ και άνοιξε το σκορ! Εντυπωσιακό για τον επιθετικό της Βαλένθια το γεγονός ότι έχει 10 γκολ και 1 ασίστ στα τελευταία 12 εντός έδρας ματς του Γιουρόπα Λιγκ που ξεκίνησε βασικός.

Στο 14ο λεπτό νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με το σουτ που επιχείρησε ο Ροντρίγκο. Η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα όμως άθελά του την απομάκρυνε ο Γκαμεϊρό! Νέα καλή επίθεση των «νυχτερίδων στο 16ο λεπτό με αποδέκτη τον Ροντρίγκο που επιχείρησε εξαιρετικό σουτ χωρίς να βρει στόχο.
Στο 17ο λεπτό κεφαλιά πάσα του Λακαζέτ μετά από βολέ του Τσεχ, ο Ομπαμεγιάνγκ εκτέλεσε υπέροχα ισοφαρίζοντας σε 1-1 για την Άρσεναλ! Αυτό ήταν το 27ο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ εφέτος σε όλες τις διοργανώσεις.
Στο 25’ δεύτερη καλή στιγμή για την Άρσεναλ, αυτή τη φορά από στατική φάση και κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ με τη μπάλα να φεύγει έξω από τα δοκάρια. Άμεση απάντηση της Βαλένθια ένα λεπτό αργότερα με σουτ του Παρέχο έξω από την περιοχή και τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Ο Ομπαμεγιάνγκ πρωταγωνίστησε και στην επόμενη καλή στιγμή της ομάδας του με σουτ στο 32’ και τη μπάλα να πηγαίνει στην αγκαλιά του Νέτο.
Στο 35 ο Παρέχο εκτέλεσε φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής στέλνοντας τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι του Τσεχ. Έξι λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε εκπληκτική ενέργεια από δεξιά, τροφοδότησε στην περιοχή τον Λακαζέτ, όμως ο Γάλλος απώλεσε σημαντική ευκαιρία στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Στην πρώτη επίσκεψη της Άρσεναλ στο δεύτερο ημίχρονο στην περιοχή της Βαλένθια, ο Λακαζέτ απέφυγε εντυπωσιακά τον προσωπικό του αντίπαλο και ενώ είχε πλάτη στην εστία, γύρισε και εκτέλεσε υποδειγματικά για το 1-2.
Η πρώτη απόπειρα της Βαλένθια να απαντήσει ήρθε στο 54ο λεπτό με τον Γκουέντες να αστοχεί από πλάγια θέση έξω από την περιοχή. Στο 58ο λεπτό ο Ροντρίγκο έβγαλε και πάλι την ασίστ επιχειρώντας σουτ και με τον Γκαμεϊρό να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και να τη στέλνει στα δίχτυα ισοφαρίζοντας το παιχνίδι σε 2-2. Στο 65ο λεπτό ο Γκαράι βρήκε διαθέσιμο χώρο για να κάνει μέτρα με τη μπάλα και επιχείρησε σουτ από μεγάλη απόσταση στέλνοντας τη μπάλα όμως εκτός εστίας και ανησυχώντας τον Τσεχ. Στο 69ο λεπτό του αγώνα οι «κανονιέρηδες» πήραν εκ νέου προβάδισμα. Ο Μέτλαντ -Νάιλς τοφοδότησε τον Ομπαμεγιάνγκ στη γωνία της μικρής περιοχής και ο Γκαμπονέζος με προβολή από το πρώτο δοκάρι έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Άρσεναλ (2-3). Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ομπαμεγιάνγκ στο 89ο λεπτό μετά από εξαιρετική συνεργασία του με τον Μιχιταριάν. Χατ-τρικ από τον Γκαμπονέζο και θρίαμβος της Άρσεναλ στο Μεστάγια.

Οι ενδεκάδες των ομάδων

Βαλένθια: Νέτο, Γκάμπριελ, Γκουέντες, Γκαμεϊρό, Παρέχο, Γκαγιά, Κοκλέν, Βας, Ροντρίγκο (72’ Σάντι Μινα), Πιτσίνι (56’ Σολέρ), Γκαράι.

Άρσεναλ: Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Λακαζέτ, Εζίλ (62’ Μιχιταριάν), Τορέιρα (80’ Γκεντουζί), Ομπαμεγιάνγκ, Μέτλαντ-Νάιλς, Μονρεάλ, Κολάτσινατς (72’ Μουστάφι), Τσάκα.
Keywords
Τυχαία Θέματα