Αντιμέτωπη με καθυστερήσεις τίτλων και προβλήματα η Ubisoft

Πάνε όλα στραβά.

HUbisoft επιβεβαίωσε ότι τα Watch Dogs Legion, Rainbow Six Quarantine και Gods & Monsters καθυστερούν, με περίοδο κυκλοφορίας στο οικονομικό έτος 2020-2021.

Όπως αναφέρει το MarketScreener, η Ubisoft έκανε

αυτές τις ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια ενός συμβουλίου, με τον συνιδρυτή, Yves Guillemot, να δηλώνει πως θέλει η ομάδα του να έχει περισσότερο χρόνο για την ανάπτυξη, ώστε να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους παίκτες.

"Αποφασίσαμε να αναβάλουμε τις κυκλοφορίες των Gods & Monsters, Rainbow Six Quarantine και Watch_Dogs Legion μέχρι το 2020-21", δήλωσε ο Guillemot. "Ενώ κάθε παιχνίδι έχει ήδη ισχυρή ταυτότητα και υψηλό δυναμικό, θέλουμε οι ομάδες μας να έχουν περισσότερο χρόνο ανάπτυξης για να διασφαλίσουν ότι οι αντίστοιχες καινοτομίες τους εφαρμόζονται τέλεια, ώστε να παρέχονται οι βέλτιστες εμπειρίες στους παίκτες. Η απόφαση αυτή θα έχει πολύ σημαντικό αντίκτυπο στα οικονομικά μας αποτελέσματα για το τρέχον οικονομικό έτος και έρχεται σε αντίθεση με τις πρόσφατες επιτυχίες μας στην οικοδόμηση ενός σταθερότερου μοντέλου ανάπτυξης. Ωστόσο, είναι σύμφωνο με τη στρατηγική μας να μεγιστοποιήσουμε τη μελλοντική αξία των brand μας για το μακροπρόθεσμο όφελος των εργαζομένων μας και των μετόχων και αναμένουμε ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομική μας απόδοση από το 2020 έως το 2021."

Αυτά τα νέα φθάνουν μαζί με την αναθεώρηση της Ubisoft και τη μείωση των στόχων της για το οικονομικό έτος 2019-2020. Η Ubisoft αναμένει τώρα καθαρά κρατήσεις περίπου € 1.450 εκατ. και λειτουργικά έσοδα εκτός Δ.Π.Χ. μεταξύ € 20 εκατ. και € 50 εκατ. (Σε σύγκριση με τους προηγούμενους στόχους των καθαρών κρατήσεων ύψους € 2.185 εκατ. και των εσόδων εκμετάλλευσης εκτός Δ.Π.Χ. περίπου € 480 εκατ.)."

Αυτές οι προσαρμογές αντανακλούν τις καθυστερήσεις και την "απότομη μείωση των αναμενόμενων εσόδων από το Ghost Recon Breakpoint και, σε μικρότερο βαθμό, από τo The Division 2.

"Δεν έχουμε αξιοποιήσει τις δυνατότητες των τελευταίων δύο AAA κυκλοφοριών μας. Για το Ghost Recon Breakpoint, ενώ η ποιότητα φαινόταν σωστή, με βάση την E3, την Gamescom, τα previews και τις πιο πρόσφατες εσωτερικές δοκιμές, τα σχόλια των παικτών και οι πωλήσεις κατά τις πρώτες εβδομάδες του παιχνιδιού ήταν πολύ απογοητευτικά. Θα συνεχίσει να υποστηρίζει το παιχνίδι και να ακούει την κοινότητα προκειμένου να επιτύχει τις απαραίτητες βελτιώσεις. "

Η Ubisoft έχει επίσης εντοπίσει τρεις βασικούς λόγους πίσω από αυτή τη χαμηλή απόδοση:

"Πρώτον, είναι πιο δύσκολο να δημιουργηθεί ενδιαφέρον για μια συνέχεια σε ένα live, multiplayer παιχνίδι, όταν οι προηγούμενες αλληλεπιδράσεις επωφελήθηκαν από χρόνια βελτιστοποίησης", εξήγησε ο Guillemot. "Κατά συνέπεια, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει περισσότερος χρόνος μεταξύ κάθε επανάληψης των ζωντανών παιχνιδιών και δεύτερον, η στρατηγική μας για την εισαγωγή καινοτομιών παιχνιδιού στους τίτλους μας είχε πολύ θετικό αντίκτυπο στα brand μας. Ωστόσο, για να κερδίσουμε τους παίκτες, η τακτική αυτή θα πρέπει να είναι τέλεια εφαρμοσμένη, ώστε να προσφέρει τη βέλτιστη εμπειρία. Αυτό δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί στο έπακρο με το Ghost Recon Breakpoint. Ενώ η αλλαγή της φόρμουλας έχει γίνει αποδεκτή από μερικούς παίκτες, με μέσο ημερήσιο χρόνο ανά παίκτη άνω των τριών ωρών, έχει επίσης απορριφθεί έντονα από ένα σημαντικό τμήμα της κοινότητας. Τέλος, το Ghost Recon Breakpoint δεν εισήχθη με αρκετούς παράγοντες διαφοροποίησης, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να μην φανούν επαρκώς οι ουσιαστικές του αξίες."

Η Ubisoft διασφαλίζει ότι αντιμετωπίζει τα θέματα αυτά και εφαρμόζει σημαντικές αλλαγές στις διαδικασίες παραγωγής της. Αυτές οι καθυστερήσεις θα επηρεάσουν αναμφισβήτητα το οικονομικό έτος 2019-2020, αλλά η Ubisoft διαβεβαιώνει ότι το 2020-2021 θα είναι ένα ισχυρό έτος με "την κυκλοφορία πέντε ΑΑΑ παιχνιδιών. Κατά συνέπεια, η Ubisoft στοχεύει τώρα σε καθαρές κρατήσεις περίπου 2.600 εκατομμυρίων ευρώ και μη- λειτουργικά έσοδα περίπου 600 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2020-21.

Όσο για τα πέντε παιχνίδια, για τα οποία συζητάει η εταιρεία, γνωρίζουμε για την καθυστέρηση των Watch Dogs Legions, Rainbow Six Quarantine και Gods & Monsters, αλλά το 2020-2021 θα περιλαμβάνει πιθανότατα και ένα νέο Assassin's Creed και το Skull & Bones, που έχει δεχθεί ήδη καθυστέρηση.

Το Watch Dogs Legion επρόκειτο να κυκλοφορήσει στις 6 Μαρτίου 2020, το Rainbow Six Quarantine θα γινόταν διαθέσιμο στις αρχές του 2020,ενώ το Gods & Monsters θα ερχόταν στις 25 Φεβρουαρίου 2020.

Πριν φύγετε, μην ξεχνάτε ότι και το The Last Of Us Part 2 άλλαξε ημερομηνία κυκλοφορίας, και θα έρθει τώρα στις 29 Μαΐου 2020.

H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι News Overlord στο Gaming Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming Buddies!

IGN Greece Fan Art διαγωνισμός της Ubisoft στην Ελλάδα Ubisoft: Η μεταφορά των παιχνιδιών στο Stadia δεν θα είναι ακριβή για την εταιρεία H Ubisoft αποκαλύπτει την πλήρη λίστα των Uplay+ Games

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα