Συνεχίζει τις δοκιμές ο Τσιτσιπάς

Αν και το παιχνίδι ήταν οριακό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν δίστασε να δοκιμάσει καινούργια πράγματα στο παιχνίδια του κόντρα στον Ρικάρντας Μπεράνκις

Σε φάση δοκιμών, βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς το τελευταίο διάστημα.

Μετά τη δύσκολη νίκη με ανατροπή επί του Ρικάρντας Μπεράνκις, στο 2ο γύρο του Swiss Indoor Basel την Πέμπτη, ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής παραδέχθηκε ότι δοκίμασε κάποια καινούργια πράγματα που θέλει να εντάξει στο παιχνίδι του και ένιωσε δικαιωμένος από το αποτέλεσμα.

“Τις

τελευταίες μέρες, κάνω κάποια πειράματα με ορισμένα νέα στοιχεία στο παιχνίδι μου, οπότε ήξερα ότι θα έχω σκαμπανεβάσματα στο ματς. Έμεινα ήρεμος γιατί ήξερα ότι κάνω το παιχνίδι μου αλλά δοκίμασα κάποια νέα πράγματα που δεν είχα προσπαθήσει στο παρελθόν. Τελικά, δικαιώθηκα στο τέλος. Ρίσκαρα λίγο παραπάνω και έψαχνα τα χτυπήματά μου. Έκανα περισσότερα λάθη απ’ότι συνήθως, όμως του άσκησα πίεση ανεβαίνοντας στο φιλέ και παίζοντας πιο επιθετικά κι αυτό ήταν κομβικό” είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος μετά τη νίκη επί του Λιθουανού.

Ο Τσιτσιπάς, Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, προσπαθεί να αυξήσει την επιθετικότητά του και να ανέβει περισσότερο στο φιλέ, κάνοντας πιο σύντομους τους πόντους και ασκώντας περισσότερη πίεση στον αντίπαλο.

Στο ξεκίνημα του ματς, το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο καλό για τον Στέφανο καθώς βρέθηκε πίσω στα σετ και με 1-0, 0/30 στο ξεκίνημα του 2ου.

Από εκεί και πέρα, ο Τσιτσιπάς ανέβασε αισθητά την αποτελεσματικότητά του και διατηρώντας ελεγχόμενα το σερβίς του, έφτασε στην ανατροπή.

“Στο πρώτο σετ, έχασα το μομέντουμ και τον ρυθμό μου στο tie break. Δεν ένιωθα πολύ άνετα. Ίσως οι επιστροφές μου με έκαναν να αμφιβάλω και δεν έπαιζα με την απαραίτητη καλή ψυχολογία. Κατάφερα να παραμείνω ψύχραιμος και στο 2ο σετ ήμουν τέλειος. Κατάφερα να πετύχω δύο break. Αυτό μου έδωσε επιπλέον αυτοπεποίθηση. Πέτυχα νωρίς break στο 3ο σετ και κράτησα το σερβίς μου στο υπόλοιπο του ματς” είπε το Νο3 του ταμπλό στη Βασιλεία.

Μετά την ημιτελική του παρουσία στο Citi Open τον Αύγουστο, όπου ηττήθηκε απ’τον Νικ Κύργιο, ο Τσιτσιπάς έχασε τα πέντε από τα έξι επόμενα παιχνίδια που έδωσε στο tour, δείχνοντας να αντιμετωπίζει προβλήματα και στο ψυχολογικό τομέα. Όμως, τον τελευταίο μήνα ο Τσιτσιπάς έχει επιστρέψει στην καλή του φόρμα, πραγματοποιώντας δύο σπουδαία τουρνουά στο Ασιατικό swing, με τελικό στο China Open (ήττα από Τιμ) και ημιτελικό στο Shanghai Masters (ήττα από Μεντβέντεφ).

Την Παρασκευή, θα αντιμετωπίσει (21:00GR-COSMOTE SPORT 6HD) τον Φίλιπ Κραϊνοβιτς, στον τελευταίο προημιτελικό του Swiss Indoor Basel, με τον Ρότζερ Φέντερερ να περιμένει στα ημιτελικά το νικητή της αναμέτρησης.

SWISS INDOORS BASEL DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Συνεχίζει τις δοκιμές ο Τσιτσιπάς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα