Αντίδραση σοβαρής ομοσπονδίας

Οποιαδήποτε αναστάτωση προκύπτει σε μια ποδοσφαιρική ομάδα μπορεί να προκαλέσει ασφαλώς αρνητικές αγωνιστικές εξελίξεις. Με σωστή διαχείριση πάντως υπάρχει ενδεχόμενο να συσπειρώσει και να φέρει αντίθετα αποτελέσματα.

Αυτό εξαρτάται πρώτα από τον τρόπο της άμεσης αντίδρασης και διαχείρισης από τη διοίκηση και βέβαια από τη διάδοχη κατάσταση. Το παράδειγμα της Εθνικής Ισπανίας με την απομάκρυνση του Λοπετέγι λίγες μόνο ώρες πριν τη σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι ια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε τι αποτέλεσμα θα βγάλει.

Η γνωστοποίηση της συμφωνίας του προπονητή με τη
Ρεάλ Μαδρίτης, άρα και της αποχώρησής του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, δεδομένα είχε αρνητική επίδραση στους ποδοσφαιριστές. Είναι διαφορετικός ο τρόπος που ακούς κάποιον ξέροντας ότι θα είναι μαζί σου και αύριο και εντελώς άλλος όταν ξέρεις ότι το πολύ σε ένα μήνα θα αποτελέσει παρελθόν.

Προφανώς και θα μπορούσε να υπάρχει η συμφωνία χωρίς κανείς να ξέρει τίποτα, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της διαδρομής της Εθνικής Ισπανίας στο Μουντιάλ, όποτε κι αν ήταν αυτό. Σε αυτή την περίπτωση ούτε γάτα ούτε ζημιά…

Το πρώτο ζητούμενο της υπόθεσης είναι η αντίδραση της διοίκησης της ισπανικής ομοσπονδίας. Αυτή ήταν δεδομένα ακαριαία και μάλλον (το μέλλον θα δείξει) προς τη σωστή κατεύθυνση.
Με την άμεση αντικατάστασή του Λοπετέγι με τον Φερνάντο Ιέρο, η ομοσπονδία αφενός έβαλε τέλος σε ψιθύρους στα αποδυτήρια. Αφετέρου έδωσε στην ομάδα νέο όραμα και στόχο έχοντας πλέον άλλον προπονητή, ενώ δεδομένα θα περιορίσει τα δημοσιεύματα των ημερών για την όλη κατάσταση. Ο Τύπος θα ασχοληθεί με τα νέα δεδομένα, τον Ιέρο και την ομάδα και όχι με το απροσδόκητο της αποχώρησης του Λοπετέγι από την ομάδα.

Ο άλλος δρόμος θα ήταν η παραμονή του προπονητή με ότι αυτό θα έφερνε. Δεδομένα μουρμούρα από τον κόσμο. Πιθανόν και στα αποδυτήρια από παίκτες που όπως και να το κάνουμε δε θα είχαν άδικο να απορούν για τον τρόπο που παραμονές της διοργάνωσης ανακοινώθηκε αυτή η συμφωνία.

Για τον Λοπετέγι η επόμενη ημέρα είναι επαγγελματικό όνειρο και τεράστια πρόκληση. Αλλά και για την Ισπανία το Παγκόσμιο Κύπελλο μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να επισκιάζεται από προσωπικές φιλοδοξίες λίγο πριν τη σέντρα…

Ακόμη και με την άμεση αντίδραση της ομοσπονδίας δεν είναι καθόλου βέβαιο το αποτέλεσμα που θα φέρει η άμεση αλλαγή. Στον τομέα της ψυχολογίας, τον σημαντικότερο δηλαδή, οι πιθανότητες είναι υπέρ των Ισπανών.
Οι σοβαρές ομοσπονδίες παίρνουν γενναίες και σημαντικές αποφάσεις. Με όποιο ρίσκο για τα άμεσα αποτελέσματα. Με δεδομένο όμως ότι κανείς δε θα μπορεί στο μέλλον να βάζει σε δεύτερη μοίρα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για οποιοδήποτε άλλο δικό του πρότζεκτ.
Keywords
Τυχαία Θέματα