Άνετα στους "16" ο Ναδάλ! (pic + vid)

Ο Ραφαέλ Ναδάλ συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις στο Αυστραλιανό Όπεν κερδίζοντας άνετα τον Άλεξ ντε Μινόρ 3-0 σετ (6-1, 6-2, 6-4), ο οποίος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι συμπατριωτες του.

Είναι η τρίτη νίκη μετά από εκείνες επί των Ντάκγουορθ και Έμπντεν που σημειώνει ο Ναδάλ στη Μελβούρνη επί Ισπανού για να συνεχίσει στους "16" της διοργάνωσης.

Ο Ισπανός χρειάστηκε μολις δύο ώρες και 24 λεπτά για να πανηγυρίσει τη νίκη επί του 19χρονου
φέρελπι Αυστραλού. Με ευστοχία και επιτυχία από το πρώτο σερβίς και αντίστοιχα ποσοστά 75% και 82%, κυριαρχιά στο φιλέ, 16 γουίνερς περισσότερους και πέτε μπρέικ σε 13 ευκαιρίες, ο Ναδάλ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης.

Μάλιστα ο Ναδάλ "τιμώρησε" τον νεαρό με το ίδιο ακριβώς επιμέρους σκορ στα σετ (6-1, 6-2, 6-4), όπως και στο Γουίμπλεντον του 2018, όταν είχαν συνανηθεί στον ίδιο γύρο!

Στις δηλώσεις του στον Τζον Μακ Ενρό αμέσως μετά ο Ναδάλ μίλησε για το κοινό και την "υποστήριξη" του, την αγωνιστική κατάσταση του και την ωριμότητα του για να αντιμετωπίσει πλέον τα σωματικά προβλήματα του. Ξεχωριστό είναι το απόσπασμα όπου αναφέρεται με χιούμορ στους τραυματισμούς που τον ταλαιπωρούν.

Στον επόμενο γύρο ο Ναδάλ θα συνταντήσει τον Τσέχο Τόμας Μπέρντιχ με τον οποίο έχουν συναντηθεί 23 φορές συνολικά, με τον Ισπανό να μετράει 19 νίκες. Ο Ναδάλ μπορεί να έχει κατακτήσει το δεύτερο Γουίμπλεντον της καριέρας του απέναντι στον Μπέρντιχ, ωστόσο ο Τσέχος είναι ο νικητής στην τελευταία μεταξύ τους συνάντηση στο Αυστραλιανό, στα προημιτελικά του 2015.

O επίσημος λογαριασμός του Αυστραλιανού Όπεν στο instagram ανέβασε μετά το τέλος του ματς φωτογραφία με τον Ναδάλ και τη φράση: "Τα μάτια στο τρόπαιο".

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Eyes on the prize. @rafaelnadal #AusOpen

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Australian Open (@australianopen) στις 18 Ιαν, 2019 στις 2:42 πμ PST

Keywords
Τυχαία Θέματα