Αν. Βιεϊρίνια «Στηρίξτε και το μπάσκετ»


Ενας ιδιαίτερος θεατής βρέθηκε στις κερκίδες του «PAOK Sports Arena» προκειμένου να παρακολουθήσει τον φιλικό αγώνα του ΠΑΟΚ με την τουρκική Μπουγιούκσεχιρ. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, όπως πολλές φορές έχει κάνει και στο παρελθόν, φορώντας μια φανέλα της μπασκετικής ομάδας, έδωσε το παρών και μίλησε για τη ... δεύτερη αγάπη του και όχι μόνον. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Πρώτο φιλικό που βλέπω ... παρακολουθώ πως υπάρχουν πολλά νέα
παιδιά. Μη με ρωτήσετε για το ποιός είναι καλύτερος ή αν παίζουν καλά ή όχι (σ.σ. γέλια). Μου αρέσει να βλέπω καλό μπάσκετ. Αυτό το παιχνίδι σήμερα είναι ένα πολύ καλό φιλικό για την ομάδα. Αν έχω χρόνο, θα με δείτε πολλές φορές ξανά εδώ».

- Παρακολουθείς και Ευρωλίγκα, ΝΒΑ;«Οτι μπορώ να δω, βλέπω. Φυσικά το ΝΒΑ είναι στην κορυφή του μπάσκετ αλλά και Ευρωλίγκα, τα Φάιναλ Φορ ... Στο ΝΒΑ είμαι Λεμπρόν (σ.σ. Τζέιμς), ήμουν Κόμπι (σ.σ. Μπράιαντ) αλλά από τη στιγμή που τελείωσε η καριέρα του είμαι με τον Λεμπρόν».

- Εχεις ξεχωρίσει κάποιον παίκτη από αυτούς που έχεις παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ;«Στον ΠΑΟΚ; Να σας πω την αλήθεια, εγώ με τα ονόματα δεν είμαι πάρα πολύ καλός, αλλά γενικά η ομάδα μου άρεσε πάρα πολύ. Τα παιχνίδια που ήρθα να δω που ήταν – σχεδόν – όλα τα ντέρμπι, μου άρεσε πάρα πολύ να τη βλέπω σ’ αυτούς τους αγώνες».

- Τί θα μπορούσε να γίνει προκειμένου στη συνείδηση του κόσμου το μπάσκετ να έχει την ίδια βαρύτητα με το ποδόσφαιρο;«Αυτή είναι δύσκολη ερώτηση. Νομίζω ότι τα παιδιά εδώ προσπαθούν και δουλεύουν σκληρά. Αυτό που μπορώ εγώ να ζητήσω, είναι να έρθει ο κόσμος γιατί αξίζουν τη βοήθειά του, να έρθουν να βοηθήσουν αυτήν την ομάδα γιατί για τις τόσες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν έχουν κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά».- Θέλεις να μας μεταφέρεις λίγο τη διαφορά από το να παίζεις σ’ ένα «γεμάτο» γήπεδο από ένα γήπεδο που δεν είναι και τόσο ... «ζεστό»;

«Κοιτάξτε, πέρσι σχεδόν όλη τη σεζόν ήταν άδεια η Τούμπα. Αλλά αυτό που λες, το να είναι φουλ η Τούμπα δεν έχει καμία σχέση. Αλλά εδώ είναι κλειστό γήπεδο. Για τα παιδιά εδώ είναι πάρα πολύ καλό να βλέπουν στα γήπεδα ... ζωή. Είναι άλλο να βλέπεις ένα γήπεδο φουλ κι άλλο να είναι άδειο. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως δε χρειάζονται μόνον στα ντέρμπι τη βοήθεια του κόσμου αλλά σε όλους τους αγώνες. Οπότε αν μπορούν να στηρίξουν και την ομάδα του μπάσκετ»
Keywords
Τυχαία Θέματα