Προβλήματα για την EA εξαιτίας των loot boxes

Ποινική δίωξη στην EA για τα loot boxes στο FIFA 18

Σύμφωνα με το Eurogamer, η Electronic Arts αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τον νόμο περί τυχερών παιγνίων της Βελγικής Κυβέρνησης που εφαρμόστηκε στις αρχές του έτους, ο οποίος θέτει παράνομη την ύπαρξη των loot boxes σε συγκεκριμένα video games. Εξαιτίας αυτού η Βελγική Κυβέρνηση ξεκίνησε εγκληματική έρευνα κατά

της EA.

Σύμφωνα με την Ολλανδική Metro, το παιχνίδι το οποίο έπρεπε η EA να προσαρμόσει ώστε να συμφωνεί με τη νέα νομοθεσία είναι το FIFA 18, αφού δεν είναι ξεκάθαρο τα αντικείμενα που ενδεχομένως θα λάβουν οι παίκτες από τα πακέτα του Ultimate Team ή αλλιώς loot boxes.

Ο CEO της EA, Andrew Wilson, είπε στη συνάντηση των επενδυτών τον περασμένο Μάη πως δεν θεωρούν τζόγο τα loot boxes του FIFA 18 και πως η EA σκέφτεται πάντα τους παίκτες της και "το πως θα προσφέρει αυτές τις εμπειρίες με έναν καθαρό, διασκεδαστικό, δίκαιο και ισορροπημένο τρόπο."

"Δεν πιστεύουμε πως το FIFA Ultimate Team ή τα loot boxes, είναι τζόγος", είπε ο WIlson. "Πρώτον οι παίκτες λαμβάνουν έναν συγκεκριμένο αριθμό αντικειμένων σε κάθε πακέτο του FUT και δεύτερον δεν παρέχουμε ή εγκρίνουμε οποιοδήποτε τρόπο για να πουλήσει κάποιος αντικείμενα ή virtual currency έναντι πραγματικών χρημάτων".

Ο Wilson δήλωσε επίσης τον Μάιο πως η EA "εργάζεται με όλες τις οργανώσεις παγκοσμίως και με τις νομοθετικές αρχές σε διάφορες περιοχές και καθιέρωσαν πως προγράμματα όπως το FIFA Ultimate Team δεν είναι τζόγος."

Η Βελγική Επιτροπή Παιχνιδιών αποφάσισε τον περασμένο Απρίλιο πως συγκεκριμένα loot boxes θα θεωρούνται παράνομα στα παιχνίδια, εξαιτίας των αγνώστων αντικειμένων που θα λαμβάνουν οι παίκτες. Αυτή η απόφαση ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση των ίδιων ακριβώς αποτελεσμάτων της Ολλανδίας σε ότι αφορά τους όρους περί παράνομου τζόγου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Νέα Ζηλανδία υποστηρίζουν ακριβώς το αντίθετο, με την Βρετανική Επιτροπή Τζόγου να δηλώνει πως το loot boxes δεν θεωρούνται τζόγος, ούτε είναι παράνομα σύμφωνα με τον Βρετανικό νόμο.

Η Βελγική Επιτροπή Παιχνιδιών πρότεινε τα loot boxes να διαμορφωθούν με ξεκάθαρη σήμανση ότι πρόκειται για τζόγο, μαζί με ένδειξη των πιθανοτήτων επιτυχίας. Σύμφωνα δήλωση τους οι publishers που δεν θα συμμορφωθούν με τους κανόνες, θα αντιμετωπίζουν νομικές διώξεις.

Ο Mike είναι το "μαντρόσκυλο" του IGN. Όταν δεν γαβγίζει μπορείτε να τον βρείτε σε Facebook, Steam και PSN.

IGN GreeceH EA ακολουθεί μια νέα προσέγγιση πάνω στα Loot BoxesH EA αγοράζει την Industrial ToysΗ EA συνεχίζει να υποστηρίζει τα Loot Boxes της

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα