ΑΕΚ-Ατρόμητος 0-0: Ο Άμραμπατ νίκησε τον Γιαννιώτη και λύτρωσε την Ένωση (pics, vids)

Η ΑΕΚ πίεσε τον Ατρόμητο μέχρι το τέλος και δικαιώθηκε για την επιμονή της κερδίζοντας τον αγώνα με 1-0 χάρη σε πέναλτι που έκανε γκολ ο Άμραμπατ για την τέταρτη σερί νίκη της Ένωσης στη Super League.

Μεγάλο ματς από τον Ανδρέα Γιαννιώτη ο οποίος έκανε σπουδαίες επεμβάσεις για να κρατήσει “ζωντανό” τον Ατρόμητο μέχρι το τέλος του αγώνα, όμως νικήθηκε

από τον Μαροκινό από την άσπρη βούλα.

Τα πλάνα των προπονητών

Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει για τον Ματίας Αλμέιδα, με τον Αργεντινό προπονητή να επιλέγει ξανά 4-4-2 με τον Αθανασιάδη κάτω από την εστία, στα δύο άκρα της άμυνας τους Ρότα και Μοχαμαντί, στόπερ τους Βίντα, Μουκουντί, στο έξι τον Σιμάνσκι, εσωτερικά τους Ελίασον και Γκατσίνοβιτς, στον άξονα τον Πινέδα και επιθετικό δίδυμο τους Γκαρσία, Αραούχο.

Οι ενδεκάδες ΑΕΚ και Ατρόμητου. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Από την άλλη πλευρά, ο Κρις Κόουλμαν παρέταξε τον Ατρόμητο με 4-3-3 και τον Γιαννιώτη κάτω από την εστία, στην άμυνα από τα δεξιά τους Κεσχρίντα, Χατζηισαϊα, Μαυρομμάτη, Ντε Μποκ, τριάδα στα χαφ τους Έρλινγκμαρκ, Μουνίθ, Έντερ Γκονζάλες και στην επίθεση τους Ρομπάιγ, Κλωναρίδη, Κιάρτασον.

Μοιρασμένο ημίχρονο με μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν

Με τον Ατρόμητο να απειλεί στο 5ο λεπτό με το σουτ του Κεσχρίντα που μπλόκαρε ο Αθανασιάδης και δευτερόλεπτα μετά με την σπουδαία ευκαιρία του Λιβάι Γκαρσία ο οποίος σε τετ-α-τετ με τον Γιαννιώτη πλάσαρε άουτ άρχισε το πρώτο ημίχρονο στην “Αγιά Σοφιά”.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στην τεράστια ευκαιρία της ΑΕΚ στο 12′, με τον Ντε Μποκ να εκτελεί φάουλ και τον Κιάρταστον να εκτελεί στην κίνηση μέσα από την περιοχή για να κάνει σωτήρια επέμβαση ο Αθανασιάδης που κράτησε το μηδέν.

Η αντίδραση του Λιβάι Γκαρσία στο χαμένο τετ-α-τετ στο 5ο λεπτό. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Μία ακόμα καλή στιγμή για τον Ατρόμητο στο 20′, με τη μπαλιά του Έντερ για τον Κιάρτασον που έφυγε πίσω από τη μεσαία γραμμή, ο Ρότα τον πρόλαβε και τον σταμάτησε πριν βγάλει σε θέση βολής τον Κλωναρίδη.

Ο Πινέδα στο 28′ σούταρε για να μπλοκάρει ο Γιαννιώτης και στο 31′ ο Ατρόμητος έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Έρλινγκμαρκ να περνάει πάνω από την εστία.

Η ΑΕΚ που είχε πολλές στατικές φάσεις και ειδικότερα κόρνερ, έξι στο πρώτο μέρος, απείλησε ξανά στο 33′ με κεφαλιά του Γκαρσία μετά από κόρνερ του Ελίασον, ενώ στο 36′ το σουτ του Αραούχο από το ύψος της μεγάλης περιοχής είχε την ίδια τύχη, πέρασε άουτ.

Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος στο 41′ με το σουτ του Γκατσίνοβιτς μέσα από την περιοχή να σταματά στον Γιαννιώτη.

Αρκετές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή για Γκατσίνοβιτς και Έντερ. ΠΗΓΗ: In Time SportsΟ Άμραμπατ νίκησε τον Γιαννιώτη και “υπέγραψε” τη νίκη

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την ΑΕΚ να ανεβάζει ψηλά την πίεσή της και στο 48′ να χάνει σπουδαία ευκαιρία όταν από γύρισμα του Γκαρσία, ο Πινέδα σούταρε από το ύψος της περιοχής με τον Γιαννιώτη να κάνει εξαιρετική επέμβαση και να διώχνει σε κόρνερ.

Ένα λεπτό μετά ο Αραούχο σούταρε για να μπλοκάρει ο γκολκίπερ το Ατρόμητου, ενώ στο 55′ ο Γκατσίνοβιτς από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.

Στο 58′ σέντρα του Γκατσίνοβιτς, ο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να κοντράρει στον Μαυρομμάτη και να καταλήγει στον Γιαννιώτη.

Σπουδαίες επεμβάσεις από τον Ανδρέα Γιαννιώτη στο δεύτερο ημίχρονο. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα επικίνδυνο γύρισμα του Ρομπάιγ, ο Κιάρτασον πετάχθηκε στην πορεία της μπάλας, η οποία πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη, ενώ δευτερόλεπτα μετά καλή στιγμή για την ΑΕΚ, με τον Ρότα να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Γιαννιώτη να μπλοκάρει.

Η Ένωση συνέχισε να πιέζει για να βρει γκολ και στο 67′ από κόρνερ του Άμραμπατ, ο Μουκουντί πήρε την κεφαλιά με τον Γιαννιώτη να κάνει μία ακόμα σπουδαία επέμβαση διώχνοντας σε κόρνερ, ενώ στο 73′ ο Αραούχο σούταρε μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Ατρόμητου.

Η ομάδα του Περιστερίου στο 78ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει με το σουτ του Κλωναρίδη να αποκρούεται σε κόρνερ από τον Αθανασιάδη.

Στο 84′ ο Γκαρσία μπήκε μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ σταμάτησε ξανά στον Γιαννιώτη, όπως και το σουτ στην κίνηση του Αραούχο στο 87′.

Όσο περνούσαν τα λεπτά η ΑΕΚ πίεζε περισσότερο τον Ατρόμητο και στο 92′ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντε Μποκ στον Μάνταλο, με τον Άμραμπατ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να νικά τον Γιαννιώτη για το 1-0 στο 93′.

Η ομάδα του Αλμέιδα στο 96′ έχασε διπλή ευκαιρία στο 96′ με τον Αραούχο να σουτάρει και τον Γιαννιώτη να αποκρούει, ενώ στη συνέχεια ο Γκαρσία σούταρε πάνω από την εστία.

Οι ενδεκάδες:

ΑΕΚ: Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμαντί – Σιμάνσκι (62′ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (69′ Μάνταλος), Ελίασον (62′ Άμραμπατ), Πινέδα (81′ Χατζισαφί) – Γκαρσία, Αραούχο.
Ατρόμητος: Γιαννιώτης – Κεσχρίντα, Χατζηισαϊας (62′ Σουάρεθ), Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ – Έρλινγκμαρκ, Έντερ, Μουνίθ (69′ Κουέν) – Κλωναρίδης (79′ Φριτζόνσον), Ρομπάιγ (79′ Ροτάριου), Κιάρτασον (69′ Τζαβίδας).

Keywords
Τυχαία Θέματα