ΑΕΚ-Άρης 2-0: Δώρο γενεθλίων από Πόνσε! (vids)

Επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα για την ΑΕΚ που ήταν επιβλητική κόντρα στον Άρη, τον οποίο νίκησε 2-0 με πρωταγωνιστή τον Έκι Πόνσε, αλλά και τον κόσμο της που δημιούργησε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στον εορτασμό των 100 χρόνων του συλλόγου.

Στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης η Ένωση φρόντισε να “καθαρίσει” το ματς με τον Πόνσε να βρίσκει δύο γκολ από ισάριθμες προβολές σε διάστημα 5 λεπτών (9′, 14′). Κινδύνευσε ελάχιστα η ομάδα

του Ματίας Αλμέιδα, με τον Άρη να έχει μία σημαντική ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι.

Πρώτος σκόρερ της Ένωσης ο Αργεντινός πλέον με 14 γκολ.

Τα πλάνα των προπονητών

Με τέσσερις αλλαγές παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον Άρη, ενώ ο Μάντζιος άφησε στον πάγκο Νταρίντα, Μορόν, Μανού Γκαρθία, ενώ έμεινε εκτός αποστολής ο Σουλεϊμάνοφ λόγω ίωσης.

Επιθετικός μονόλογος, “καθάρισε” σε 15 λεπτά!

Χωρίς ν’ αφήσει περιθώρια στον Άρη ούτε δεύτερες σκέψεις, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς για να βρει γρήγορο γκολ. Κυκλοφόρησε ταχύτατα τη μπάλα, πίεσε ψηλά και δημιούργησε την πρώτη τελική στο 4′ όταν από φάουλ του Γκατσίνοβιτς, ο Βίντα πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει μακριά από την εστία.

Η ανωτερότητα της ΑΕΚ επιβραβεύθηκε στο 9ο λεπτό: εξαιρετική συνεργασία του Γιόνσον με τον Χατζισαφί, ο οποίος σέντραρε και ο Πόνσε από την μικρή περιοχή με προβολή έκανε το 1-0.

Ο Άρης δύο λεπτά μετά απείλησε με το συυτ του Παναγίδη που μπλόκαρε εύκολα ο Αθανασιάδης και στο 14′ η Ένωση διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Ελίασον εκτέλεσε φάουλ, στο δεύτερο δοκάρι ο Πόνσε αμαρκάριστος είδε τη μπάλα να χτυπά πάνω στο πόδι του και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-0.

Ο Άρης προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς, με το ωραίο σουτ του Σαβέριο έξω από την περιοχή στο 16′, αλλά δεν το επέτρεψε ο Αθανασιάδης που έδιωξε με δυσκολία.

Πρωταγωνιστής στο Α’ ημίχρονο ο Έκι Πόνσε που έφτασε τα 14 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο 33′ ο Ελίασον πάτησε περιοχή, διεκδίκησε τη μπάλα με τον Μοντόγια, οι δυο τους βρέθηκαν στο έδαφος με τον Σουηδό να ζητάει πέναλτι, αλλά τον Μανούχο να αφήνει τη φάση να συνεχιστεί. Το ίδιο και στο 34′ σε μαρκάρισμα που έγινε πάνω στον Πινέδα από τον Ροζ.

Η ΑΕΚ είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και στο 35′ από την κάθετη του Χατζισαφί, ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε στην κίνηση με τον Κουέστα να μπλοκάρει, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με το μακρινό σουτ του Τσούμπερ στο 42′ που έφυγε πάνω από την εστία του Άρη.

Έψαξε τρίτο, “συμβιβάστηκε” με τα δύο

Ο Μάντζιος άρχισε με αλλαγές το δεύτερο ημίχρονο, καθώς μπήκαν στο ματς Φατόρε, Νταρίντα αντί των Μοντόγια, Ζουλς, αλλά πάλι η ΑΕΚ ήταν αυτή που ήλεγχε το ματς απειλώντας στο 50′ με τον Πόνσε, ο οποίος σούταρε από καλή θέση για να μπλοκάρει ο Κουέστα, όπως και στο 52′ το σουτ του Τσούμπερ.

Στο 57′, ακόμα μία καλή στιγμή για την ΑΕΚ με το κόρνερ του Ελίασον και την κεφαλιά του Βίντα να περνάει άουτ, δευτερόλεπτα μετά σε νέα επίθεση της Ένωσης, ο Κουέστα έδιωξε με δυσκολία ωραίο σουτ του Τσούμπερ, ενώ στο 59′ ο το σουτ του Ελίασον πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Άρη.

Ο Άρης βρήκε την πρώτη του τελική στο δεύτερο ημίχρονο στο 85′ με τον Μορόν να σουτάρει πάνω από την εστία του Αθανασιάδη.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (77′ Μάνταλος), Ελίασον (77′ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (68′ Λιούμπιτσιτς), Τσούμπερ (68′ Αραούχο), Πόνσε (84′ Φερνάντες).

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια (46′ Φατόρε), Ροζ, Μπράμπετς, Ζουλς (46′ Νταρίντα), Βερστράτε, Παναγίδης, Σαβέριο (64′ Μορόν), Φετφατζίδης (63′ Μανού Γκαρθία), Ανσαριφάρντ (75′ Βέλεθ).

Keywords
Τυχαία Θέματα