Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο έγραψε ιστορία και έγινε χαμός!

Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο είναι στην κορυφή της Γερμανίας! Η κυριαρχία της Μπάγερν Μονάχου έλαβε τέλος και η κούπα άλλαξε χέρια μετά από έντεκα χέρια.

Η ομάδα που για χρόνια είχε η στάμπα του λούζερ και έφτασε να πάρει το παρατσούκλι Neverkupen, έκανε μία μυθική σεζόν. Δεν ξέρει τι πάει να πει ήττα και με το 5-0 απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης, κλείδωσε και μαθηματικά την κατάκτηση της Bundesiga.

Δεν το είχε καταφέρει ποτέ ξανά. Η Λεβερκούζεν είχε πάρει μόνο δύο τίτλους στην ιστορία της, το UEFA Cup

το 1988 και το Κύπελλο Γερμανίας το 1993. Ωστόσο, ο Τσάμπι Αλόνσο κατάφερε να την οδηγήσει στην κορυφή και ταυτόχρονα όλα δείχνουν πως θα την φάσεις και στα ημιτελικά του Europa League μετά το 2-0 στο πρώτο ματς με τη Γουέστ Χαμ.

Και όλα αυτά τη στιγμή που ο Ισπανός τεχνικός έχει ξεκαθαρίσει πως θα παραμείνει και του χρόνου. Δεν ήθελε να πάει στη Λίβερπουλ, ενώ απέρριψε και την πρόταση της Μπάγερν Μονάχου. Είπε πως είναι νωρίς για εκείνον ένα τόσο μεγάλο βήμα. Ίσως και γιατί του χρόνου θεωρεί πως θα ανοίξει ο πάγκος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Σε παροξυσμό ο κόσμος στο Λεβερκούζεν. Το πάρτι ξεκίνησε από νωρίς μέσα και έξω από το γήπεδο, ενώ το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους φιλάθλους να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Για την ακρίβεια οι πιο… βιαστικοί ήταν αυτοί που ξεκίνησαν την εισβολή με το γκολ του Βιρτς στο 90′. Πριν καν ακουστεί το τελικό σφύριγμα. Βλέποντάς τους ο διαιτητής έβαλε πρόωρα τέλος στον αγώνα και αμέσως μετά έγινε πανζουρλισμός!

The scenes after Bayer Leverkusen won their first ever Bundesliga title. Xabi Alonso has really made football history. This is incredible.

pic.twitter.com/CBKe7ILTTX

— TC (@totalcristiano) April 14, 2024

The referee had to blow the whistle early because Leverkusen fans stormed the pitch pic.twitter.com/obOOiVNv8N

— WolfRMFC (@WolfRMFC) April 14, 2024

HISTORY MADE! #Winnerkusen #DeutscherMeisterSVB pic.twitter.com/xNHvrNApVS

Bayer 04 Leverkusen (@bayer04_en) April 14, 2024

Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα