Yoshi's Crafted World Review

Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.

Ο Yoshi είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες της σειράς παιχνιδιών Mario, αλλά και γενικότερα της Nintendo. Άλλωστε ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε ένα χαριτωμένο δεινόσαυρο που καταβροχθίζει ότι βρεθεί μπροστά του και δημιουργεί χρωματιστά αυγά, τα οποία χρησιμοποιεί ως όπλο! Όπως είναι λογικό η Nintendo κατανοώντας αυτή την αγάπη του κοινού προς

τον Yoshi και την ιδιαίτερη "πέραση" που μπορεί να έχει στις μικρές ηλικίες συνεχίζει την ήδη επιτυχημένη συνταγή της, προσφέροντάς μας άλλο ένα παιχνίδι αφιερωμένο στον αγαπημένο μας δεινόσαυρο και τις περιπέτειες αυτού και της παρέας του. Ο λόγος για το Yoshi's Crafted World που ανακοινώθηκε στην E3 το 2017 ως ένα από τα αναμενόμενα games του Nintendo Switch για το 2018 όμως τελικά θα κυκλοφορήσει φέτος μετά από μία μικρή καθυστέρηση.

Το Yoshi's Crafted World είναι ένα κατά κύριο λόγο ένα 2D platformer που ακολουθεί την ιστορία των χαμένων πετραδιών που αποτελούν τη Sundream Stone. Μία ωραία μέρα κι ενώ ο Yoshi και οι φίλοι του περνούν το χρόνο τους ανέμελοι στο νησάκι που ζουν, ο Kamek και ο Baby Bowser κάνουν την εμφάνισή τους με σκοπό να κλέψουν τη Sundream Stone, μία μαγική πέτρα που έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί όλα τα όνειρα. Φυσικά οι επίδοξοι ληστές δεν είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κι έτσι αντί να αποκτήσουν την πέτρα καταφέρνουν να τη διαλύσουν και να στείλουν τα χρωματιστά πετράδια που την αποτελούν σε μέρη που ούτε εκείνοι δε γνωρίζουν. Έτσι ξεκινά η περιπέτεια της παρέας των δεινοσαύρων που αποφασίζουν να πάρουν πίσω τα χαμένα πετράδια και να επαναφέρουν τη Sundream Stone στην αρχική της κατάσταση.

Αρχικά καλείστε να επιλέξετε με ποιο δεινόσαυρο θέλετε να ταξιδέψετε στον Crafted World για να βρείτε τα πολυπόθητα gems, η μόνη διαφορά τους είναι το χρώμα τους, όμως κατά τ' άλλα οι ικανότητές τους είναι ίδιες. Στη διαδρομή σας για το κυνήγι των πετραδιών θα αντιμετωπίσετε πολλούς και διαφορετικούς εχθρούς, από ποντικάκια και Shy guys μέχρι μεγάλα (αλλά χαριτωμένα) bosses με ξεχωριστές ικανότητες. Βέβαια οι εχθροί δεν αποτελούν τόσο μεγάλο πρόβλημα, αφού ο Yoshi μπορεί πολύ εύκολα να τους καταβροχθίσει και να τους μετατρέψει σε αυγά ή απλά να τους πετάξει αυγά εξ' αρχής. Κατά τη διάρκεια κάθε level εκτός από τους αντιπάλους που θα βρεθούν απέναντί σας θα βρείτε και πολλά collectables, όπως Smiley Flowers και νομίσματα τριών διαφορετικών χρωμάτων που θα σας βοηθήσουν στην απόκτηση ακόμα περισσότερων Smiley Flowers. Σε αντίθεση με παλαιότερα games της σειράς τα Smiley Flowers δεν είναι απλά collectables αλλά χρησιμοποιούνται για να αποκτήσετε πρόσβαση στα επόμενα levels, ενώ με τα απλά νομίσματα μπορείτε να ξεκλειδώσετε διάφορα costumes που εκτός από όμορφη εμφάνιση θα σας χαρίσουν και προστασία από τα χτυπήματα.

Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι στο Yoshi's Crafted World εκτός από τον απλό τερματισμό των levels καλείστε να εκτελέσετε και συγκεκριμένες αποστολές όπως η συλλογή συγκεκριμένων αντικειμένων με περιορισμένο χρονικό περιθώριο, αλλά και η διάσωση κουταβιών Poochy και η επιστροφή στη μαμά τους. Οι αποστολές αυτές γίνονται διαθέσιμες μετά το πρώτο clear κάθε σετ από levels και μπορεί να απαιτούν να ξαναπαίξετε το ίδιο επίπεδο είτε κανονικά είτε ανάποδα. Φυσικά ο κόπος σας ανταμείβεται αφού έτσι μπορείτε να αποκτήσετε ακόμα περισσότερα νομίσματα και Smiley Flowers για να ικανοποιήσετε τον completionist που -ίσως- κρύβετε μέσα σας ή απλά να διευκολύνετε την πρόσβαση στα επόμενα επίπεδα αν δεν έχετε συλλέξει ήδη αρκετά λουλούδια.

Η τελευταία προσθήκη της σειράς Yoshi εκτός από την παραδοσιακή single-player εμπειρία προσφέρει και τη δυνατότητα co-op multiplayer, όπου μπορείτε να συνεργαστείτε με ακόμα ένα παίκτη για την ολοκλήρωση κάποιου level ή απλά να βοηθήσετε ένα μικρότερο μέλος της οικογένειας στην περιπέτειά του. Γενικά το επίπεδο δυσκολίας θα λέγαμε πως είναι αρκετά χαμηλό ακόμα και αν δε χρησιμοποιήσετε την επιλογή mellow που δίνει φτερά στον Yoshi, όμως σίγουρα απαιτείται παρατηρητικότητα ,αφού πολλά από τα collectables βρίσκονται σε ασυνήθιστα ή δυσπρόσιτα σημεία. Η δυσκολία μπορεί να μειωθεί ακόμα περισσότερο αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα κοστούμια που αποκτάτε κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς σας ή μέσω διάφορων amiibo.

Η εμφάνιση του Yoshi's Crafted World μας άφησε θετικές εντυπώσεις. Το χαρούμενο νησί του Yoshi είναι γεμάτο χρώματα, σκηνικά φτιαγμένα από χαρτόνι και εκπλήξεις στο παρασκήνιο, αλλά και το προσκήνιο που σας προκαλούν να τις ανακαλύψετε πετώντας αυγά! Για τη δημιουργία του παιχνιδιού έγινε χρήση του Unreal Engine 4 κάτι που δικαιολογεί την καλή ποιότητα των γραφικών. Ηχητικά το παιχνίδι θα σας ικανοποιήσει απόλυτα, αφού είναι γεμάτο ευχάριστα, σχεδόν παιδικά, τραγουδάκια που ταιριάζουν απόλυτα με τον family friendly χαρακτήρα του και φυσικά τους αγαπημένους ήχους που βγάζει ο Yoshi καταπίνοντας ολόκληρους τους αντιπάλους του.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη CD Media.

IGN Greece H Nintendo φημολογείται ότι εργάζεται πάνω σε δύο νέα μοντέλα Switch Για τρίτη χρονιά οι UNIque Days ανοίγουν τα πανεπιστήμια για τους μαθητές Yoshi's Crafted World: Δείτε διάφορα κουστούμια που θα μπορείτε να ξεκλειδώσετε - IGN First

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα