Warhammer 40,000 Gladius - Tyranids Review

"Η βλασφημία των Tyranids είναι τέτοια ώστε μόνο μια λύση να είναι αποδεκτή. Η εξαφάνιση."

Το Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War έχει εξελιχθεί αρκετά από την τελευταία φορά που το ανοίξαμε, στα πλαίσια του review μας για το Reinforcement Pack του. Τα διάφορα Races έχουν δεχθεί αρκετό balancing και έχει ξεκαθαριστεί κάπως το meta του παιχνιδιού. Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη που παρατηρήσαμε τότε, ήταν οι Genestealers, ένα άγριο unit από διάφορους cultists που παρακινημένοι υποσυνείδητα από την έλευση των Tyranids σιγά-σιγά

ετοιμάζουν το έδαφος για την επικείμενη εισβολή του hive fleet. Έτσι και έγινε λοιπόν, μερικούς μήνες αργότερα κατέφθασε το Tyranids DLC προσθέτοντας στο universe την ομώνυμη "μισητή" παρατάξη.

Αν έπρεπε κανείς να περιγράψει με σύντομο τρόπο τους Tyranids θα ήταν ο εξής. Φαντάσου τεράστια μαμούνια όλων των ειδών. Τώρα φαντάσου όλα αυτά τα μαμούνια να υπακούν σε ένα hive mind. Ε, πρόσθεσε και μια ακατάσχετη πείνα για οτιδήποτε συνθέτει βιομάζα και την ικανότητα για υπέρ-γαλαξιακά ταξίδια και έχεις αυτό το απεχθές race που το κυριολεκτικό του background story στο universe είναι ότι ήρθαν από έξω στον γαλαξία μας... για να φάνε τα πάντα. Και όταν λεμέ τα πάντα, εννοούμε τα πάντα. Οι στόλοι τους πάνε από πλανήτη σε πλανήτη και τρώνε ό,τι περιέχει άνθρακα, δηλαδή οτιδήποτε ανάμεσα στο κρύο διάστημα και στο σκληρό υπέδαφος του πλανήτη.

Οι προσπάθειες για να σταματήσουν οι ορδές των Tyranids έχουν αποδειχθεί μάταιες. Οι λίγες που στέφθηκαν με επιτυχία έγιναν με ανεπανόρθωτο κόστος και αυτοθυσία εκατομμυρίων ανθρώπων και Astartes. Κάθε μάχη με αυτόν τον ακατανόητο και ανελέητο εχθρό είναι όλο και δυσκολότερη, αφού αυτοί οι οργανισμοί, τόσο σε επίπεδο μονάδας όσο και σε επίπεδο hive mind είναι εξαιρετικά ευπροσάρμοστοι, επεκτείνοντας τα πρωτόγονα ένστικτά τους με κάθε επαφή των ορδών τους με τα θηράματα τους.

Αυτά τα τρομακτικά γεγονότα θα δείτε να τα περιγράφει ένας έντρομος Ιnquisitor που παρατηρεί κάποια πειραματόζωα να ξεφεύγουν και σιγά-σιγά να καταναλώνουν τον πλανήτη χωρίς κανένας να μπορεί να τα σταματήσει.

Η μεταφορά του race και των ιδιομορφιών του στο DLC είναι αρκετά ευφυής και προσφέρει μια πραγματικά ολοκαίνουργια εμπειρία στο βασικό παιχνίδι. Οι Tyranids, είναι ένα race που πρέπει να βρίσκεται συνέχεια σε μεγάλες ομάδες για να επιβιώσει. Αυτό υλοποιείται μέσω ενός μηχανισμού που ονομάζεται Synapse range (η επιρροή που έχει το hive mind επάνω στα πλάσματα). Όταν οι μονάδες σας βγουν από αυτό το range τότε ακολουθούν τα βασικά τους ένστικτα επιβίωσης και δέχονται penalties τα οποία επιδεινώνονται όσο περισσότερο καιρό τα «ζουζούνια» σας περνάνε έξω από την επιρροή του hive mind.

Η δεύτερη μεγάλη διαφορά είναι ότι το συγκεκριμένο race δεν έχει ανάγκη κανένα άλλο resource, πέραν του research και του influence. Με το δεύτερο να αντιπροσωπεύει τη συνολική εξουσία του hive mind. Στη θέση όλων τον υπολοίπων resources έχουμε το biomass. Πρακτικά το biomass είναι, μια δεξαμενή βιομάζας από την οποία χτίζετε τα units και τα κτίρια σας. Σε αυτή την δεξαμενή βιομάζας μπορείτε επίσης να επιστρέψετε τα units σας θυσιάζοντάς τα και παίρνοντας σε αντάλλαγμα biomass και building points για να επισπεύσετε την κατασκευή νέων μονάδων.

Οι αποικίες λοιπόν των Tyranids αποτελούνται από τεράστια βιολογικά εργοστάσια τα οποία αναπτύσσονται στα tiles, καταναλώνοντας όλους τους φυσικούς πόρους και μετατρέποντας τους σε βιομάζα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όταν ο εχθρός ανακαταλάβει τις περιοχές που έχετε κατοικήσει με τους tyranids, τα εξάγωνα τους δεν θα αποδώσουν κανένα resource bonus. Έτσι η σωστή τοποθέτηση των πόλεών σας στο παιχνίδι μετατρέπεται σε ένα αποτελεσματικό όπλο για να πνίξετε την επέκταση των αντίπαλων σας ακόμα και αν χρειαστεί να τις θυσιάσετε, ενώ παρόμοια ικανότητα έχουν και τα Malanthrope σας.

Τα units όμως αν και φθηνά, έχουν τεράστια μειονεκτήματα. Οι αρχικές σας «κατσαρίδες» έχουν εξαιρετικά αδύναμες ranged επιθέσεις, ενώ είναι πρακτικά αδύνατο να τις κινήσετε πέρα από τα όρια των πόλεων σας χωρίς να δεχθείτε το morale loss που τους προκαλεί η έλλειψη του hive mind. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι να μπορέσετε να βγάλετε κάποιο Hero unit που δουλεύει σαν κεραία, δεν θα μπορείτε να εξερευνήσετε μεγάλο μέρος του χάρτη.

Ακόμα και όταν καταφέρετε να βγάλετε μερικές μονάδες που έχουν μια αύρα από synapse range, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με αρκετά δυνατά τέρατα, τα οποία ανήκουν στην ουδέτερη παράταξη και σας κάνουν πρακτικά counter, λόγω του υψηλού armor που διαθέτουν, καθώς σε αντίθεση με τις υπόλοιπες παρατάξεις δεν θα μπορέσετε να βγάλετε armor piercing μονάδες μέχρι το endgame.

Η κατάσταση φτιάχνει κάπως μόλις ο παίκτης καταφέρει να παράξει αρκετές μονάδες, ώστε απλά γεμίζοντας μια περιοχή να μπορεί να «πνίξει» τους εχθρούς. Ε και τότε ξεκινάει το γλέντι, μόλις βγείτε από το midgame αν παίξετε έξυπνα θα είστε μια ασταμάτητη δύναμη που δεν χρειάζεται πολύ περαιτέρω ανάπτυξη για να εξολοθρεύσει τους υπολοίπους παίκτες.

"As I looked into its dead black eyes, I saw the terrible sentience it had in place of a soul. And looking back from the deepest recesses of the alien's mind, I perceived what I can describe only as an immortal hunger." - Chief Librarian Tigurius of the Ultramarines.

Ακόμα και τα πιο φθηνά σας units, οτιδήποτε δεν έχει armor το πετσοκόβουν ταχύτατα σε close combat, καθιστώντας έτσι το race των Tyranids ιδανικό για να τα βάλει με την Astra Militarum -Imperial Guard- και τα Orks. Ενώ θα χρειαστείτε πιο εξελιγμένες «κατσαρίδες» για να τα βάλετε με τους Space Marines και τους Necrons.

Έχοντας ένα στρώμα από πάμφθηνα units γύρω από τα λίγο πιο πολύτιμα Tyranid warriors φτιάχνετε έναν εξαιρετικά ισχυρό στρατό που μόλις αποδυναμώσει τον εχθρό διαθέτει μερικά εξαιρετικά ισχυρά Hero και Siege units. Οι ικανότητες τους είναι αρκετές, το Tervigon για παράδειγμα μπορεί να θεραπεύσει κοντινές μονάδες, να δώσει bonus στις ranged επιθέσεις των γειτονικών μονάδων και να παράγει μια δωρεάν μονάδα από Termagants κάθε τρεις γύρους. Αυτό το μεγαθήριο θα αποτελέσει την καρδιά του swarm σας και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα hero units θα μετατρέψει το late game σε έναν πραγματικό εφιάλτη για οποιονδήποτε βρίσκετε στο πέρασμα της πεινασμένης ορδής σας.

"Κατσαρίδα με φτερά" Vs Space Marines: 1-0

Η δυσκολία, όπως γίνεται ξεκάθαρο, είναι αρκετά αυξημένη καθώς απαιτείται μια συνεχόμενη παραγωγή - απώλεια μονάδων που αναμενόμενα θα έχει ο παίκτης. Οι μεγάλες αποστάσεις που πολλές φορές πρέπει να καλύψει ο στρατός σας κάνει τους Τyranids έναν πονοκέφαλο κατά τη μετακίνηση. Αν δεν εκμεταλλευτείτε σωστά την τοποθέτηση των μονάδων τότε σιγά-σιγά τα μειονεκτήματα από την ελλιπή κάλυψη του hive mind θα γίνουν σημαντικά στον στρατό σας που όσο πιο μακριά βρίσκετε από μια βάση τόσο πιο δύσκολη -έως και αδύνατη- γίνεται η ενίσχυση του.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για τα PC, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Slitherine.

IGN GreeceΌπως φαίνεται υπάρχει ακόμα ένα LEGO Star Wars παιχνίδι στην παραγωγήΕκατομμυριούχος θέλει να κάνει τα Battle Royale παιχνίδια πραγματικό άθλημαΤο Snapchat ανακοίνωσε... δικά του παιχνίδια

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα