Surface Event: Νέα tablets και επιστροφή στα κινητά για την Microsoft

Το μέλλον κρύβεται στις συσκευές που διπλώνουν.

Χτες έτρεξε η εκδήλωση "2019 Surface" της Microsoft, στην οποία αποκαλύφθηκαν νέα Surface Pro, tablets και έφεραν την επιστροφή της εταιρείας στα smartphones. Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στις νέες ανακοινώσεις...

Microsoft
Surface Neo

Η Microsoft ανακοίνωσε το Microsoft Surface Neo, ένα tablet που διπλώνει με δύο οθόνες 9 ιντσών. Σε αντίθεση με συσκευές όπως το Galaxy Fold της Samsung, οι δύο οθόνες του Neo συμπληρώνουν η μία την άλλη και έχουν δυνατότητα περιστροφής κατά 360°.

Για το συγκεκριμένο tablet θα υπάρχει πληκτρολόγιο που τοποθετείται πάνω στην οθόνη ή μπροστά του, δημιουργώντας νέες λειτουργίες για τον χρήστη, παρομοίως με το Wonderbar των Apple MacBook.

Η συσκευή έχει πλάτος 5,56mm και ζυγίζει 655 γραμμάρια. Χρησιμοποιεί Windows 10x για συσκευές με πολλαπλές οθόνες. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020.

Microsoft Surface Duo

Σε ανάλογο στυλ έρχεται και ένα νέο Android smartphone, το Microsoft Surface Duo, με οθόνες 5,6 ιντσών. Η κάθε οθόνη μπορεί να τρέχει διαφορετικές εφαρμογές ενώ μπορείτε να χρησιμοποιείτε μια από τις δυο ως πληκτρολόγιο ή controller για παιχνίδια.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020.

Microsoft Surface Pro X

To Microsoft Surface Pro X είναι η νέα premium έκδοση του tablet, Surface Pro. Έχει οθόνη 13 ιντσών, με δύο USB-C θύρες, 2880x1920 ανάλυση, 267 PPI και 1400:1 contrast ratio.

Μαζί του θα κυκλοφορήσει κι ένα νέο πληκτρολόγιο, που θα έχει χώρο αποθήκευσης και φόρτισης του νέου Surface Slim Pen. Το Surface Pro X θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου, με αρχική τιμή $999.

Microsoft Surface Pro 7

Το Surface Pro 7, θα ανταλλάξει το Surface Connector με USB-C, και περιλαμβάνει επεξεργαστή Intel 10ης Γενιάς. Θα κυκλοφορήσει σε μαύρο ή ασημένιο, με τα Surface Type Covers να κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα. Το ντεμπούτο του αναμένεται στις ΗΠΑ στις 22 Οκτωβρίου με αρχική τιμή $799.

Microsoft Surface Laptop 3

Η Microsoft ανακοίνωσε το Surface Laptop 3 σε δύο εκδόσεις: 13,5 και 15 ιντσών. Είναι κατασκευασμένο από κατεργασμένο αλουμίνιο και έχει 20% μεγαλύτερο trackpad από τα προηγούμενα μοντέλα. Επιπλέον, "υπερηφανεύεται" για μπαταρία με διάρκεια μιας μέρας και γρήγορη φόρτιση.

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι το Surface Laptop 3 θα είναι δύο φορές πιο γρήγορο από το προηγούμενο μοντέλο και τρεις φορές πιο δυνατό από το πιο πρόσφατο MacBook Air. Η διάθεση του στην αγορά των ΗΠΑ ξεκινάει στις 22 Νοεμβρίου, με αρχική τιμή στα $999 για τις 13,5 ίντσες και $1.199 για τις 15 ίντσες.

Microsoft Surface Earbuds

Τέλος έχουμε τα Surface Earbuds - ασύρματα ακουστικά με διάρκεια μπαταρίας 24 ωρών. Ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι η συμβατότητα με προγράμματα του Microsoft Office, επιτρέποντας στους χρήστες, για παράδειγμα, να αλλάξουν διαφάνεια στο PowerPoint απλά ακουμπώντας τα ακουστικά. Θα κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στην χρονιά στα $249.

Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

IGN Greece Μια πατέντα της Microsoft αποκαλύπτει χειριστήρια με αποσπώμενα Joy-Con E3 2019: Ο επικεφαλής του Xbox λέει πως η 'E3 δεν είναι τόσο ωραία' χωρίς την παρουσία της Sony H Microsoft θα έχει τους περισσότερους first-party τίτλους από κάθε άλλη φορά στην E3

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα