Special ανατροπή, Μουρίνιο από τα παλιά...

Τρομερή ανατροπή από 0-2, θριαμβευτική νίκη με 3-2 για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αποκαρδιωτική στο πρώτο μέρος, απολαυστική στο δεύτερο, η ομάδα του Μουρίνιο έκαμψε την αντίσταση της Νιούκαστλ, σε μια μοναδική κατάθεση ψυχής και πάθους μετά το 45’. Μάτα, Φελαϊνί και Σάντσες μπήκαν αλλαγή στο ματς και το έφεραν «τούμπα».

Με γκολ του Κένεντι, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά τον Ντε Χέα η Νιούκαστλ του Ράφα Μπενίτεθ προηγήθηκε στο «Ολντ Τράφορντ» στο 7’ και έφτασε δια περιπάτου στο 2-0 στο δεκάλεπτο με την ωραία προσπάθεια
του Μούτο. Ψυχρολουσία για τους οπαδούς της γηπεδούχου και τον ευρισκόμενο υπό ασφυκτική πίεση Ζοσέ Μουρίνιο (έκανε πρώτη αλλαγή στο ματς στο 19’, με Μάτα αντί Μπεγί και τριάδα στην άμυνα). Η Μάντσεστερ που αντέδρασε και απείλησε με τον Ράσφορντ, με κεφαλιά στο 22’ γλίτωσε το 3-1 λόγω Ντε Χέα στην κεφαλιά του Μούτο στο 34’. Ημίχρονο 0-2. Τα δημοσιεύματα θέλουν τον Πορτογάλο κόουτς της Μάντσεστερ να απολύεται την επομένη του αγώνα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, το σκορ στην ανάπαυλα ήταν 0-2, αλλά ο κόσμος της ομάδας ήταν στο πλευρό του Μουρίνιο! Εντυπωσιακή συμπαράσταση και φωνές κατά της διοίκησης, με σύνθημα «Ο Ζοσέ είναι σωστός, η διοίκηση είναι σκ@τ@».

Η Μάντσεστερ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος, είχε κλασική διπλή ευκαιρία με Πογκμπά και Μάτιτς στο 49’, με κεφαλιά του Ράσφορντ στο 56’ και έφτασε στο γκολ, ως αποτέλεσμα της επιθετικότητάς της, με την αλλαγή του Μουρίνιο, τον Μάτα στο 70’ με ωραία εκτέλεση φάουλ, 1-2 (η Νιούκαστλ απείλησε με Κένεντι για τρίτο γκολ με σουτ στο 60’). Οι «κόκκινοι διάβολοι» αγγίζουν την ισοφάριση με Σμόλινγκ και Φελαϊνί στο 74’ και τα καταφέρνουν στο 76’ με ωραίο σουτ του Μαρσιάλ σε πάσα του Πογκμπά, εντυπωσιακή επιστροφή για τη Μάντσεστερ και 2-2! Το τελικό 3-2 διαμορφώνει με κεφαλιά ο Αλέξις Σάντσες (όλες οι αλλαγές βοήθησαν να γυρίσει το ματς). Ανατροπή εποχής Φέργκιουσον, με τον Μουρίνιο να πανηγυρίζει έξαλλα…

Μάντσεστερ: Ντε Χέα, Γιανγκ, Μπαγί (19’ Μάτα), Σμόλινγκ, Σο, Μάτιτς, Πογκμπά, ΜακΤόμινεϊ (46’ Φελαϊνί), Μαρσιάλ, Ράσφορντ (Σάντσες 67’), Λουκακού.

Νιούκαστλ: Ντουμπράβκα, Γέντλιν, Λασέλ, Φερνάντες, Μανκίγιο, Σέλβι, Ντιαμέ, Ρίτσι, Κένεντι (Μέρφι 68’), Αγιόθε Πέρεθ (Χοσέλου 89’), Μούτο (Άτσου 79’).
Keywords
Τυχαία Θέματα