Qatar Gate: Και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή συνελήφθη – Ελεύθερος αφέθηκε ο πατέρας της

Εκτός από την Εύα Καϊλή, ο σύντροφός της είναι μεταξύ των τεσσάρων προσώπων των οποίων οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις από την αστυνομία του Βελγίου για το σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο πατέρας της, Αλέξανδρος Καϊλής, αφέθηκε ελεύθερος.

Για τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι έχει εκδοθεί σε ένταλμα σύλληψης, όπως και για τον πρώην ευρωβουλευτή των σοσιαλδημοκρατών Πιέρ

Αντόνιο Παντσέρι.

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Αλέξανδρος Καϊλής είχαν προσαχθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της μεγάλης αστυνομικής έρευνας σε 17 σημεία των Βρυξελλών, ο μεν πρώτος όταν έγινε έφοδος στο γραφείο εντός του ευρωκοινοβουλίου, ο δε δεύτερος όταν εντοπίστηκε κατά την έφοδο στην κατοικία της κόρης του Εύας Καϊλή, να προσπαθεί να διαφύγει με χαρτοφύλακα γεμάτο χρήματα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της βελγικής εφημερίδας L’Echo, ο πατέρας της εντοπίστηκε με χαρτοφύλακα γεμάτο με χρήματα, έτοιμος να αναχωρήσει. Κατά την ίδια πηγή, είχε ενημερωθεί από συνεργάτες του για τα όσα συνέβαιναν.

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε και ο Λούκα Βισεντίνι, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες των βελγικών ΜΜΕ η έρευνα αναμένεται να διευρυνθεί και με άλλα ονόματα.Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Καϊλής

Ο πατέρας της Εύας Καϊλή είναι γνωστό πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη και πρωτοστάτησε τον καιρό που η κόρη του ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα αναπτύσσοντας πολύ έντονη δραστηριότητα για να την στηρίξει.

Σύμφωνα με το βιογραφικό της, ο πατέρας της, Αλέξανδρος Καϊλής, έχει γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη και είναι ηλεκτρολόγος μηχανολόγος καιΑναπληρωτής Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα