Σβαμπ: «Ο ΠΑΟΚ έχει καλό “μείγμα” παικτών» (vid)

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Στέφαν Σβαμπ του ΠΑΟΚ σε ελληνικό Μέσο. Ο Αυστριακός ποδοσφαιριστής μίλησε για την εικόνα των «ασπρόμαυρων» στον πρώτο γύρο της Super League, αλλά και την πορεία του Παναθηναϊκού.

Στη συνέχεια ο άσος του «Δικεφάλου του Βορρά» αναφέρθηκε στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ,

αλλά και τους νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές που βελτιώνονται μέσω της ομάδας και φεύγουν στο εξωτερικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην εκπομπή «Open Sport»:

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Για εμένα έχει μόνο θετικό αντίκτυπο, είναι ένα πλεονέκτημα για να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας τώρα. Ειδικά από τη στιγμή που έχουμε αρκετούς νέους παίκτες και ο χρόνος βοηθάει να βελτιωθούμε. Για τον προπονητή είναι πολύ καλό γιατί όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι. Όλες οι ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα θα έχουν ενέργεια στο δεύτερο μέρος της σεζόν. Νομίζω πως φέτος τα playoffs θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

Για τη διαφορά από την πρώτη θέση: «Μπορεί να υπάρχει μία πιθανότητα ναι, αλλά για να είμαι ειλικρινής καλά και πριν το σταμάτημα της σεζόν, οπότε η διακοπή να μην είναι ιδανική για εμάς, καθώς ήμασταν σε καλή κατάσταση και κερδίσαμε αγώνες. Ο προπονητής και όλοι οι παίκτες είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να έχουμε ένα πολύ επιτυχημένο δεύτερο μέρος στη σεζόν. Νομίζω πως είχαμε τις δυσκολίες μας, αλλά τώρα είναι η ώρα να είμαστε συνεπείς όπως ήμασταν πριν τη διακοπή. Προφανώς είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά νομίζω πως στο τέλος δεν ήταν τόσο κακό το πρώτο μισό της σεζόν. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι στα ντέρμπι, κερδίσαμε μόνο τον Ολυμπιακό εκτός έδρας. Τα υπολοίπα ντέρμι με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ τα χάσαμε ή ήρθαμε ισόπαλοι με τον Άρη. Ειδικά στα playoffs πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι στα ντέρμπι ώστε να κερδίσουμε περισσότερους πόντους έναντι των αντιπάλων μας. Πρέπει να κλειδώνουμε τα ματς πιο νωρίς απέναντι σε πιο αδύναμους αντιπάλους, ώστε να μην κινδυνεύουμε να ισοφαριστούμε».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τα 12 από τα 13 παιχνίδια του και είχε μία ισοπαλία. Φυσικά και είναι στο χέρι τους πως θα είναι στο δεύτερο μέρος της σεζόν, γιατί αν συνεχίσουν έτσι, θα είναι δύσκολο για μας. Αλλά πιστεύω πως κι αυτοί θα έχουν δυσκολίες και εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι ώστε να κερδίσουμε όσους περισσότερους πόντους μπορούμε».

Για την ακαδημία του ΠΑΟΚ: «Απ’ όταν έπαιζα στην Αυστρία ήξερα ότι ο Παοκ έχει την καλύτερη ακαδημία στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι νέοι παίκτες μπορούν να βελτιωθούν εδώ, στον ΠΑΟΚ. Είμαι εδώ και δυόμιση χρόνια και υπήρξαν αρκετοί Έλληνες παίκτες που αγωνίστηκαν σε μικρή ηλικιά, αναπτύχθηκα και έφυγαν και για το εξωτερικό. Και τώρα στην ομάδα μας έχουμε εξαιρετικά ταλέντα, νέους παίκτες από την ακαδημία. Νομίζω πως χρειάζόμαστε Έλληνες παίκτες στην ομάδα και οι νεραοί μας παίκτες τα πάνε καλά».

Για την συνύπαρξη νέων και έμπειρων: «Δε γίνεται να παίζεις μόνο με νέους, ούτε μόνο με έμπειρους, γι αυτό και μου αρέσει πολύ η ομάδα γιατί έχουμε ένα καλό μείγμα».

Για τους στόχους του και το πρώτο διάστημα του στη σεζόν: «Είμαι πάντα εδώ για να βιηθήσω την ομάδα είναι το πιο σημαντικό. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να είμαι σε καλή κατάσταση, κάθε μέρα στην προπόνηση. Για να είμαι ειλικρινής οι τελευταίοι 4-5 μήνες δεν ήταν εύκολοι για μένα, αλλά δεν τα παράτησα, προπονήθηκα σκληρά και στο τέλος πήρα ξανά την ευκαιρία μου και νομίζω πως έπαιξα καλά. Δεν είναι όμως αυτό το σημαντικό, το σημαντικό είναι ότι βοηθήσαμε πολύ την ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα