Neverdark Preview

Οδήγησε την κοινότητά σου σε ευημερία και τους specialists σου στη νίκη.

Τους τελευταίους μήνες έχουμε δεχθεί έναν... κατακλυσμό νέων κυκλοφοριών από την Slitherine, οι οποίες απευθύνονται κατά κύριο λόγο στους λάτρεις των Strategy. Σήμερα το βράδυ στις 20:00 ώρα Ελλάδος έλαβε χώρα το πρώτο Home of the Wargamers Live event της εταιρείας στο Twitch, δίνοντάς μας την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από όλα όσα ετοιμάζει η βρετανική εκδότρια εταιρεία.

Ένας από τους νέους τίτλους που ανακοινώθηκαν και ο οποίος κέντρισε αν μη τι άλλο την περιέργειά μας είναι το Neverdark της Simteract. Κατά την διάρκεια του event παρουσιάστηκε ένα teaser τρέιλερ του παιχνιδιού και παράλληλα δόθηκαν αρκετές πληροφορίες σχετικά με το gameplay του. Αν θέλετε να μάθετε γιατί ενθουσιαστήκαμε τόσο πολύ με το Neverdark δεν έχετε παρά να συνεχίσετε την ανάγνωση...

To Neverdark εκτυλίσσεται στο -όχι και τόσο μακρινό- μέλλον σε τρεις πραγματικές πόλεις, στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη και στο Τόκιο. Ο χάρτης του παιχνιδιού δε περιλαμβάνει πραγματικά μνημεία και κτήρια της εκάστοτε πόλης. Να προσθέσουμε εδώ ότι ο χάρτης είναι εστιασμένος σε μια συγκεκριμένη περιοχή της πόλης, κοινώς δεν καλύπτει ολόκληρη την έκτασή της. Οι developers αφήνουν πάντως ανοικτό το ενδεχόμενο προέκτασης του χάρτη και στα προάστια της εκάστοτε πόλης. Μετά τα γεγονότα της 24ης Δεκεμβρίου 2030, όπου και έλαβε χώρα ένα παγκόσμιο blackout, η ανθρωπότητα έπεσε στο σκοτάδι. Χωρίς ηλεκτρισμό και χωρίς τηλεπικοινωνίες οι κυβερνήσεις και οι κοινωνίες κατέρρευσαν και οι πόλεις μετατράπηκαν σε πεδία μάχης. Σε αυτό το post-apocalyptic σκηνικό η αποστολή σας είναι να χτίσετε από το μηδέν την κοινότητά σας και να επιζήσετε απέναντι στα αντίπαλα factions που ελέγχονται από τη CPU.

Για να οδηγήσετε την κοινότητά σας σε ευημερία θα χρειαστεί να αποκτήσετε τον έλεγχο της εκάστοτε πόλης. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να είναι χρονοβόρα και επίπονη, αφού θα χρειαστεί να πάρετε διάφορες κρίσιμες αποφάσεις. Για να φτάσετε στην επίτευξη του στόχου σας θα πρέπει επίσης να επιδείξετε μεθοδικότητα και να κάνετε adapt τα διάφορα κτήρια για να συλλέξετε προμήθειες, πυρομαχικά, blueprints κ.ο.κ. Μπορείτε να δημιουργήσετε φάρμες για να παρέχετε με τροφή την κοινότητά σας ή στρατώνες για να εκπαιδεύσετε τους επιζώντες σας. Σε κάθε πόλη δε επικρατούν διαφορετικές συνθήκες, για παράδειγμα στη Νέα Υόρκη οι χειμώνες είναι πιο δριμείς και παρατεταμένοι, οπότε θα πρέπει να φροντίσετε να παράγετε περισσότερη τροφή για να επιβιώσετε μέχρι την άνοιξη.

Πέρα από την συλλογή των απαραίτητων resources σας δίνεται η δυνατότητα να διαμορφώσετε και το πολίτευμα της κοινότητάς σας. Συνολικά υπάρχουν έξι διαφορετικά policies (theocracy, liberalism, rationalism, militarism, pacifism και authoritarianism), τα οποία με τη σειρά τους χωρίζονται σε τρία tiers. Ανάλογα με το policy που εφαρμόζετε επηρεάζεται και η κοινότητά σας, οπότε αν συμπεριφέρεστε σαν δικτάτορας μπορεί μεν να αυξήσετε την παραγωγικότητα των ακολούθων σας, ωστόσο το obedience τους μειώνεται. Μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι μπορείτε να εφαρμόσετε περισσότερα τους ενός policies, καθώς με τον τρόπο αυτό οι developers μας δίνουν ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία επιλογών.

Τα παραπάνω Grand Strategy στοιχεία αποτελούν την μια μόνο όψη του νομίσματος, καθώς το Neverdark αναμιγνύει επίσης real-time και turn-based στοιχεία στο gameplay του. Κατά βάση πρόκειται για ένα RTS, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε pause για να δώσετε εντολές στους specialists σας ή για να διαχειριστείτε την κοινότητα σας. Αν το επιθυμείτε δε μπορείτε ακόμη και να διπλασιάσετε την ταχύτητα του παιχνιδιού. Στις μάχες τώρα το Neverdark υιοθετεί μια turn-based προσέγγιση, η οποία είναι επηρεασμένη -όπως δήλωσε η ίδια η Slitherine- από το XCOM. Οι στρατιωτικοί ηγέτες της κοινότητάς σας ονομάζονται specialists και μπορούν να εκπληρώσουν διάφορους ρόλους. Μπορείτε να υιοθετήσετε μια πιο επιθετική τακτική στέλνοντας δολοφόνους για να εξοντώσετε τους αντίπαλους specialists ή μια πιο υποχθόνια τακτική προκαλώντας κοινωνικές εξεγέρσεις στις αντίπαλες κοινότητες. Με βάση τα όσα ανέφερε η Slitherine οι specialists θα χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες και μάλιστα κάθε μια εξ' αυτών θα έχει το δικό της skill tree.

Για την ώρα το Neverdark βρίσκεται ακόμη στο pre-alpha στάδιο ανάπτυξης, ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι θα κυκλοφορήσει εντός του 2019. Οι developers χρησιμοποιούν την Unity engine και ως εκ τούτου αφήνουν ανοιχτό ένα... παραθυράκι για μελλοντική κυκλοφορία του Neverdark στις κονσόλες. Κλείνοντας, αξίζει να σημειώσουμε ότι το Neverdark δεν θα υποστηρίζει multiplayer στο launch του. Δεν αποκλείεται όμως το feature αυτό να προστεθεί μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού.

Το Neverdark θα κυκλοφορήσει για PC σε άγνωστη για την ώρα ακριβή ημερομηνία.

IGN GreeceKingdom Hearts 3 και Resident Evil 2 στην κορυφή των πωλήσεων του ΙανουαρίουΚύριο μέλος του PlayStation λέει ότι δεν θα πρέπει να υποτιμάμε τη Nintendo - DICE 2019Η Activision Blizzard ξεκίνησε τις απολύσεις υπαλλήλων

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα