Ακόμα ένα τρίποντο, ακόμα ένας τραυματισμός (video)

Ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά του στη Ριζούπολη, επικρατώντας του Απόλλωνα με 2-0, «κλειδώνοντας» έτσι τη 2η θέση που οδηγεί στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, τη νίκη των «ερυθρόλευκων» επισκίασε ο τραυματισμός του Βασίλη Τοροσίδη, που αποχώρησε στο πρώτο ημίχρονο με πρόβλημα στο δεξί γόνατο. Πριν από τη σέντρα, ο Πέδρο Μαρτίνς χειροκροτήθηκε με θέρμη από τους φίλους των «ερυθρόλευκων» που ήταν στις εξέδρες.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε έξι αλλαγές
στην ενδεκάδα σε σχέση με το σχήμα που προτίμησε στη ρεβάνς με τη Λαμία. Στο αρχικό σχήμα επέστρεψαν οι Σα, Μεριά, Τοροσίδης, Φορτούνης, Ποντένσε και Χασάν στη θέση των Λοντίγκιν, Σισέ, Τσιμίκα, Νάτχο, Γκερέρο και Σολδάνο.

Τερματοφύλακας ήταν ο Σα, ακραίοι αμυντικοί οι Τοροσίδης, Κούτρης, στόπερ οι Μεριά, Μιράντα, αμυντικοί μέσοι οι Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, εξτρέμ οι Μασούρας, Ποντένσε, επιτελικός μέσος ο Φορτούνης και επιθετικός ο Χασάν.

Στον πάγκο ήταν οι Λοντίγκιν, Νάτχο, Ανδρούτσος, Γκερέρο, Τσιμίκας, Σολδάνο, Παπαδόπουλος, ενώ ο Χουτεσιώτης έμεινε εκτός 18άδας.

Από την πλευρά του ο Μπάμπης Τεννές είχε τον Χουάντερσον κάτω από την εστία, τους Οριουέλα, Κύργια και Ναδάλες στην άμυνα, τους Στάθη, Βαφέα, Γκίνο, Ρώσση, Ντούρσο, Ακόστα στη μεσαία γραμμή και τον Ελ Χέλβε στην επίθεση. Στον πάγκο είχε τους Αστρά, Αγροδήμο, Ριβέρο, Ντεφεντερίκο, Γαρουφαλιά, Ναζλίδη και Βάρκα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Πέδρο Μαρτίνς γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους που ήταν στη Ριζούπολη.

Προβάδισμα με αυτογκόλ

Με τη σέντρα οι παίκτες του Μαρτίνς πήραν τον έλεγχο του αγώνα, προσπαθώντας να διασπάσουν τη μαζική άμυνα των γηπεδούχων. Η εντολή του Μπάμπη Τεννέ προς τους ποδοσφαιριστές του ήταν να περιμένουν άπαντες κάτω από τη σέντρα και εφόσον είχαν τη δυνατότητα να ψάξουν το γκολ με κάποια αντεπίθεση. Ωστόσο, στο πρώτο μέρος δεν απείλησαν τον Σα.

Αντιθέτως, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολλές ευκαιρίες και κυνήγησαν το γκολ κυρίως με σουτ. Στο 5’ ο Κούτρης τροφοδότησε τον Φορτούνη ο οποίος σούταρε άουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, στην πρώτη καλή στιγμή των «Πειραιωτών» στο ματς. Ένα τέταρτο αργότερα, και μετά από εξαιρετική σέντρα του Τοροσίδη, ο Μπουχαλάκης σηκώθηκε για την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Τελικώς, στο 25’ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Ποντένσε μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι με στόχο τον Χασάν. Προ του Αιγύπτιου, σηκώθηκε ο Στάθης και στην προσπάθειά του να κόψει, με κεφαλιά πέτυχε αυτογκόλ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Τοροσίδης τραυματίστηκε στο γόνατο σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Ρώσση. Αποχώρησε χωρίς να έχει τη δυνατότητα να πατήσει το πόδι, με αποτέλεσμα άπαντες στον πάγκο του Ολυμπιακού να είναι ανήσυχοι για την κατάσταση του τραυματισμού του. Έτσι, ο Θανάσης Ανδρούτσος πήρε τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας.

‘Εως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι «Πειραιώτες» είχαν και άλλες καλές στιγμές για να παραβιάσουν την εστία του Χουάντερσον, με του των Φορτούνη (30’, 34’), Ποντένσε (33’), Χασάν (35’, 37’).

Να σημειωθεί πως ο Τεννές πέρασε στο 39’ τον Βάρκα στη θέση του Ρώσση σε μία προσπάθεια να βοηθήσει την ομάδα του στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού.

Δοκάρια και γκολ

Και στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Μαρτίνς έψαξαν το γκολ. Πρώτα με σουτ του Μασούρα στο 57’ που μπλόκαρε ο Χουάντερσον. Εν συνεχεία στο 61’ με σουτ του Κούτρη με το αριστερό, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Νάτχο σούταρε χωρίς πίεση μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Χουάντερσον ήταν σε ετοιμότητα και μάζεψε τη μπάλα.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Απόλλων απάντησε στο δοκάρι του Ολυμπιακού με κεφαλιά του Ελ Χέλβε.

Ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» το τρίποντο στο 70’, όταν ο Ποντένσε έβγαλε την 6η ασίστ του στο πρωτάθλημα προς τον Χασάν, ο οποίος με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 0-2.

Στο 72’ και μετά από κόρνερ του Νάτχο, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε πρώτα το οριζόντιο και εν συνεχεία το δεξί και κατέληξε στα χέρια του γκολκίπερ του Απόλλωνα σε μία σπάνια φάση!

Να σημειωθεί πως στις καθυστερήσεις ο κορυφαίος των νικητών, Ντανιέλ Ποντένσε ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμά του από τον Γαρουφαλιά. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μαρτίνς έδωσε χρόνο συμμετοχής τόσο στον Νάτχο (πήρε τη θέση του Φορτούνη που αποχώρησε με πρόβλημα στην ποδοκνημική) όσο και τον Σολδάνο.

Διαιτητής ήταν ο Αθανάσιος Σέζος με βοηθούς τους Νίκο Δημόπουλο και Ιορδάνη Δημητριάδη. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Κωνσταντίνος Κοτσάνης. Κίτρινη κάρτα δέχθηκαν οι Κούτρης (20’), Μασούρας (55’).

Απόλλων: Χουάντερσον, Οριουέλα, Στάθης, Γκίνο (76’ Γαρουφαλιάς), Κύργιας, Βαφέας, Ντούρσο, Ναδάλες, Ρώσση (39’ Βάρκας), Ακόστα (53’ Ντεφεντερίκο), Ελ Χέλβε.

Ολυμπιακός: Σα, Τοροσίδης (28’ Ανδρούτσος), Μιράντα, Μεριά, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Μασούρας (76’ Σολδάνο), Φορτούνης (58’ Νάτχο), Χασάν.
Keywords
Τυχαία Θέματα