MotoGP Austin: Ο Μαρκέθ κρατά το νικηφόρο σερί της Αμερικής

Το πρωτάθλημα ξεκινά από την αρχή. Ο Μαρκ Μαρκέθ (Repsol Honda Team) πήρε την νίκη, στο Τέξας και ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Ducati Team) την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Τώρα είναι πέντε αναβάτες με οχτώ βαθμούς διαφορά στο top 5.

Ο Μαρκ Μαρκέθ κέρδισε κέρδισε την έκτη συνεχόμενη νίκη του στο Όστιν με εμφατικό τρόπο παρά την ποινή στην εκκίνηση η οποία τον έκανε να χάσει την pole position (και να ξεκινήσει από την τέταρτη θέση). Δεύτερος τερμάτισε ο Μάβερικ
Βινιάλες ενώ στο Grand Prix of Americas η ομάδα της Suzuki, με τον Αντρέα Ιανόνε, πέτυχε την τρίτη θέση (πρώτο podium της χρονιάς). Ο Ιταλός πάλεψε, ιδιαίτερα στην αρχή του αγώνα, να κρατήσει τον Μαρκέθ αλλά δεν τα κατάφερε. Μάλιστα έκανε δύο προσπάθειες να κλέψει την πρωτειά αλλά ο Ισπανός δεν τον άφησε. Έτσι τερμάτισε δεύτερος.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι (Movistar Yamaha MotoGP) πίεσε τον συναθλητή του Βινιάλες για την τρίτη θέση, όταν ο Ιανόνε ήταν δεύτερος. Ωστόσο, ο Βινιάλες έκανε την κίνησή του στην πρώτη στροφή και πέρασε δεύτερος αφήνοντας τον Ιανόνε τρίτο και τον Doctor τέταρτο.

Ο Dovi έκλεισε την πεντάδα μετά από ένα ιδιαίτερα δύσκολο Σαββατοκύριακο. Ο δεύτερος του 2017 είναι πλέον πρώτος στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Έκτος ήταν ο Γιόχαν Ζάρκο εμπρός από τον Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Honda), που έκανε δύο εντυπωσιακές εμφανίσεις την Παρασκευή και το Σάββατο για να τερματίσει με μία υπεράνθρωπη προσπάθεια (έβδομος). Επιστρέφοντας αγωνιστικά μόλις μια εβδομάδα μετά τη χειρουργική επέμβαση στο σπασμένο καρπό του, ο «Μικρός Σαμουράι», οδήγησε ηρωικά με δυνατούς πόνους.

Έτσι, έχουμε: Πέντε αναβάτες με διαφορά οχτώ βαθμών, με τον «DesmoDovi» στην πρώτη θέση στον δρόμο προς την Ευρώπη. Ο Μαρκέθ τον ακολουθεί με ένα βαθμό διαφορά, ο Βινιάλες με πέντε ο Κράτσλοου με οκτώ (ισοβαθμεί με τον Ζάρκο).

Τώρα, είναι ώρα της γιορτής. Κατάμεστο grand stand, ισπανικός ήλιος και το φοβερό Circuito de Jerez με μία από τις καλύτερες ατμόσφαιρες του χρόνου και με το Πρωτάθλημα τόσο κοντά, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα καλύτερο από αυτό.

Τα αποτελέσματα
1. Μαρκ Μαρκέθ (Repsol Honda) 41:52,002”
2. Μάβερικ Βινιάλες (Movistar Yamaha) +3,560”
3. Αντρέα Ιανόνε (Suzuki Racing) +6,704”
4. Βαλεντίνο Ρόσι (Movistar Yamaha) +9,587”
5. Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Ducati Racing) +13,570”
6. Γιόχαν Ζάρκο (Tech3 Yamaha) +14,231”
7. Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Honda) +18,201”
8. Τίτο Ραμπάτ (Avintia Ducati) +28,537”
9. Τζακ Μίλερ (Pramac Ducati) +28,671”
10. Αλέιξ Εσπαργκαρό (Aprilia Racing) +28,875”

Βαθμολογία
1. Αντρέα Ντοβιτσιόζο 46
2. Μαρκ Μαρκέθ 45
3. Μάβερικ Βινιάλες 41
4 Καλ Κράτσλοου 38
5 Γιόχαν Ζάρκο 38
6 Αντρέα Ιανόνε 31
7 Βαλεντίνο Ρόσι 29
8 Τζακ Μίλερ 26
9 Τίτο Ραμπάτ 22
10 Ντανίλο Πετρούτσι 21
Keywords
Τυχαία Θέματα