Χιμένεθ: «Κερδίσαμε μέσα στο γήπεδο»

Το ότι η ΑΕΚ έχει κερδίσει το πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο υποστήριξε ο Μανόλο Χιμένεθ, στησυνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ισπανός τεχνικός:

Για το πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να πανηγυρίσεις έναπρωτάθλημα ενώ εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις: «Η ΑΕΚ έχει νικήσει στο γήπεδοαυτό το πρωτάθλημα. Στην Ισπανία λέγεται ότι αυτό θα ήταν ένα

σκάνδαλο. Νομίζωότι όχι μόνο ο κόσμος της ΑΕΚ αλλά όλοι οι ουδέτεροι είδαν την κανονικότητα σεμια ομάδα όχι μόνο στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο αλλά και στην Ευρώπη. Κάναμεπερισσότερες νίκες από όλους, κάναμε κάτι πολύ δύσκολο. Ήταν πολλά παιχνίδιαπου παίζαμε απέναντι σε ομάδες που είχαν έξτρα κίνητρο. Το να παίζεις απέναντισε ένα αντίπαλο που δίνει το 100% είναι το μεγαλείο του ποδοσφαίρου. Εμείςπαίζαμε πάντα με ένα αντίπαλο, χωρίς να είναι εύκολο κανένα παιχνίδι, έπρεπε ναείμαστε πάντα 100% συγκεντρωμένοι. Αυτό το ποδόσφαιρο λέει ότι πρωταθλήτριαείναι η ΑΕΚ. Όποιος θέλει να σκεφτεί κάτι άλλο που δεν παίζεται μέσα στογήπεδο, εμένα δεν με απασχολεί».

Για το ποιοι θεωρεί ότι ήταν οι σημαντικότεροι σταθμοί στηνπορεία της σεζόν και ποιες ήταν η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή, με εξαίρεσηαυτή την αποθέωση μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού: «Καταρχάς για να κάνωσύντομη ανάλυση θα έπρεπε να έχω χρόνο να σκεφτώ για να μην ξεχάσω κάποια πράγματα.Ξεκινήσαμε πολύ νωρίς τις αγωνιστικές υποχρεώσεις απέναντι σε μια ομάδα πουέπαιζε Ευρώπη μέχρι και πριν λίγο καιρό. Νομίζω ότι αξίζαμε ακόμη και να έχουμεπάρει την πρόκριση επί τις ΤΣΣΚΑ στη ρεβάνς της Μόσχας. Ο Αραούχο ήρθε πολύαργά, δεν πρόλαβε να μας βοηθήσει στις πρώτες αγωνιστικές υποχρεώσεις μας.Τραυματίζεται ο Μάνταλος, ο Γιόχανσον, ο Τσιγκρίνσκι, ο Τσόσιτς και πάμε στοΜιλάνο για να παίξουμε με τη Μίλαν με μια 11άδα που δεν ήταν αυτή που είχασκεφτεί νωρίτερα. Μετά από αυτό το παιχνίδι κάναμε το χειρότερο μας φέτος, μετον Αστέρα στην Τρίπολη, μετά έπρεπε ναδώσουμε μια μεγάλη μάχη, να παλέψουμε για κάθε πόντο, να δώσουμε το 100% γιατίυπήρχε έξτρα κίνητρο στους αντιπάλους μας. Χωρίς να χάσουμε κανένα ντέρμπι,απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου νομίζω αποκλειστήκαμε αξιοπρεπώς και υπήρχαν καιδιαιτητικά λάθη στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ. Και μία τεράστια προσπάθεια από τηνπλευρά των παικτών που τα έδωσαν όλα. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος που έχωπροπονήσει ένα σύνολο καταπληκτικών παικτών, ανθρώπων. Μια ομάδα. Χειρότερηστιγμή, αν σκεφτώ, ήταν το ματς στην Τρίπολη, αν και είχαμε αρκετές απουσίες.Και η καλύτερη στιγμή είναι οποιαδήποτε ωραία στιγμή περάσαμε στα Σπάτα, στοΟΑΚΑ ή στην Ευρώπη. Στιγμές που μου χάρισαν αυτοί οι ποδοσφαιριστές. Με όλο τονσεβασμό, με ό,τι απόφαση ληφθεί στην έφεση, νομίζω η απόφαση της FIFA ήταναρκετά ξεκάθαρη. Ελπίζω να το ξέρει και η Ομοσπονδία αυτό. Κάναμε μια πολύμεγάλη δουλειά που δεν άρχισε τον Ιούνιο, ξεκίνησε τα περσινά Χριστούγεννα πουδέχθηκα να έρθω στην ΑΕΚ, στην κατάσταση που ήταν. Από την 9η θέση βγήκαμε 1οιστα πλέι οφ, ήμασταν η καλύτερη ομάδα του δεύτερου γύρου και θα πρέπει ναευχαριστήσουμε για τη βάση, τα θεμέλια που άφησαν κάποιοι στην ομάδα κι ας μηνείναι πλέον μέλη της. Μπορεί να ξεχάσω ονόματα, οπότε θα ευχαριστήσω όλους τουςπαίκτες μου. Πραγματικά δε θα ήμουν τίποτα χωρίς τους υπαλλήλους, είτε αυτούςτης περσινής σεζόν είτε αυτούς που ήρθαν στις θέσεις τους φέτος. Θέλω να τουςευχαριστήσω όλους και για να τελειώσω, απλά αισθάνομαι πρωταθλητής αλλά χάρη σεόλους αυτούς που προανέφερα. Τώρα πρέπει απλά να συνεχίσω τη δουλειά και νατελειώσω τη σεζόν με την αξιοπρέπεια που αξίζει μια ομάδα και μια διοίκηση όπωςαυτή της ΑΕΚ».

Για το αν αυτή είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του:«Είμαι πολύ υπερήφανος για όλες τις στιγμές που έχω ζήσει. Είχα κερδίσειτέσσερις φορές με τη Β ομάδα της Σεβίλλης, μπορεί να πουν πολλοί ότι αυτό δενμετράει γιατί είναι Segunda Division, αλλά εκεί παίζαμε. Πρωταθλητής στο Κατάρ,έκανα μια καταπληκτική σεζόν στη Σαραγόσα, πήρα κύπελλο με την ΑΕΚ αλλά αυτό τοπρωτάθλημα ήταν το πιο δύσκολο. Και είδα όλους τους ανθρώπους να τοαπολαμβάνουν και να το διασκεδάζουν έπειτα από 24 ολόκληρα χρόνια. Είναιαλήθεια ότι αν και δεν καταλάβαινα στην αρχή, ήταν πολλοί που έρχονταν και μουέλεγαν πόσο σημαντικό είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Και είμαι ευτυχισμένοςεπειδή νομίζω πως κάναμε ευτυχισμένους πάρα πολλούς ανθρώπους, χωρίς τουςοποίους τίποτα δε θα ήταν σημαντικό. Και πιστεύω ότι ο φίλος μου ο Αντρέαςσήμερα θα είναι πολύ χαρούμενος. Είναι πολύ φανατικός οπαδός της ΑΕΚ καιπραγματικός πρωταθλητής, απίστευτος πρωταθλητής».

Από την άλλη πλευρά ο βοηθός του Ζοζέ Ανιγκό έδωσε συγχαρητήρια στηνΑΕΚ και τόνισε πως η ομάδα του δίκαια έφυγε με την ήττα από το ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Καταρχάς πολλά συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, είναι άξιαπρωταθλήτρια και είναι χαρούμενη για αυτό. Για εμάς ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολοτο ματς, προσπαθήσαμε, δεχθήκαμε ένα γκολ νωρίς με πέναλτι, δεχθήκαμε κι έναδεύτερο μετά, ήταν δύσκολο. Δίκαια χάσαμε, αν και προσπαθήσαμε στο ημίχρονο νααλλάξουμε κάποια πράγματα. Σε ό,τι αφοράς εμάς, έχουμε κάνει μια καλή χρονιά,έχουμε 34 βαθμούς, μπορούμε να πάμε στους 40 με τα επόμενα δύο ματς. Είναι μιακαλή χρονιά για εμάς. Ευχόμαστε στην ΑΕΚ να έχει καλή παρουσία στο ChampionsLeague τη νέα σεζόν και καλή τύχη σε όλους».


Keywords
Τυχαία Θέματα