Lockdown: «Κλειδώνει» η Παρασκευή για τις αποφάσεις- Τι θα γίνει με σχολεία, εστίαση

Lockdown: «Κλειδώνει» η Παρασκευή για τις αποφάσεις- Τι θα γίνει με σχολεία, εστίασηnpiliosΤετ, 12/02/2020 - 01:07

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν τις ανακοινώσεις για την επέκταση του lockdown και μετά την 7η Δεκεμβρίου που ισχύει μέχρι σήμερα, και όλα δείχνουν πως αυτό θα γίνει την Παρασκευή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, και μάλιστα είναι πολύ πιθανό αυτό να γίνει με ένα μήνυμα του ίδιου του πρωθυπουργού

Κυριάκου Μητσοτάκη, για το πώς θα πορευτούμε το επόμενο διάστημα μέχρι τουλάχιστον και τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, φαίνεται ότι τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν ξανά από το νέο έτος, το 2021. Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου (που προφανώς το lockdown πάει έως τότε) με πρώτη ελπίδα να ανοίξει το λιανεμπόριο ώστε να κινηθεί η αγορά μέχρι τα Χριστούγεννα.

Τι θα γίνει με την εστίαση

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του καναλιού, φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο να ανοίξει η εστίαση. Φαίνεται ότι αυτές οι επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές διότι οι ειδικοί φοβούνται ότι η αύξηση  της κινητικότητας μαζί με την εστίαση μπορεί να δημιουργήσει νέα προβλήματα και εξάπλωση του κορονοϊού.

Αυτό που δεν θέλει η κυβέρνηση, πάντα σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, είναι να μπούμε σε μία λογική  να ανοιγοκλείνουμε μετά την χαλάρωση των μέτρων και γι' αυτό τα βήματα θα είναι πολύ προσεχτικά, όπως θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Πηγή: News.gr

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Off Off Off Off κορωνοϊός Στόχος το άνοιγμα του λιανεμπορίου- Τι θέλουν να αποφύγουν κυβέρνηση και οι ειδικοί της Επιτροπής Article publish on Τετ, 12/02/2020 - 01:07 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα