Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 2-1: Λύγισε από τη "VARσέιγ"

Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 2-1: Λύγισε από τη "VARσέιγ"vkonstanΤρί, 12/01/2020 - 23:57

Ο Ολυμπιακός αν και προηγήθηκε στο σκορ με υπέροχο γκολ του Καμαρά (38'), δέχτηκε ανατροπή από τη Μαρσέιγ με δύο γκολ του Παγιέτ από πέναλτι (55', 75'). Ο Ολυμπιακός διατηρεί

το πλεονέκτημα για την τρίτη θέση σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Μαρσέιγ μετά και την έκτη αγωνιστική. Η Πόρτο πήρε βαιμό πρόκρισης απέναντι στη Μ. Σίτι στην Πορτογαλία (0-0).

Πως έπαιξαν

Ο Αντρέ Βίλας Μπόας δεν προχώρησε σε εκπλήξεις στην ενδεκάδα των Μασσαλών κι έτσι στο 4-3-3 ξεκίνησε με τους Μανταντά, Σακάι, Καλέτα - Καρ, Γκονζάλες, Αμαβί, Ρονζιέρ, Καμαρά, Κισάνς, Τοβέν, Παγιέτ και Μπενεντέτο.  

O Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε “έκπληξη” ξεκινώντας τον Μάριο Βρουσάι στην αριστερή μεσοεπιθετική πτέρυγα του 4-3-3. Ο νεαρός μέσος κέρδισε τη “μάχη” της ενδεκάδας απ΄ τον Γιώργο Μασούρα μετά τις καλές εμφανίσεις του με Μάντσεστερ Σίτι και Άρη. Αναλυτικά η ενδεκάδα των Πειραιωτών: Σα, Ραφίνια, Σισέ, Σεμέδο, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φορτούνης, Βρουσάι και Ελ Αραμπί.

Επαγγελματικό 45λεπτο

Ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτα ψύχραιμος στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα χάρη στο εκπληκτικό γκολ του Μαντί Καμαρά στο 38ο λεπτό. Ήταν ένα πρώτο μέρος ισορροπημένο, με τους Πειραιώτες να αποκρούουν με εύκολία την προσπάθειες των γηπεδούχων. Στο 13ο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο ματς. Ο Φορτουνης με χώρο σέντραρε από δεξιά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πάνω στον Μανταντά!Η Μαρσέιγ απάντησε με σουτ των Ρονζιέρ και Τοβέν στο 17' και το 24', όμως ο Σα δεν αντιμετώπισε πρόβλημα.

Στο 30ο λεπτό ο Παγιέτ βρήκε τον Ρονζιέρ στα δεξιά της περιοχής, η μπάλα απ' το σουτ του Γάλλου πέρασε εκτός εστίας. Στο ίδιο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε προϋποθέσεις για κάτι καλό. Ο Φορτούνης έφυγε με χώρο από τα αριστερά, αλλά δεν κατάφερε να βρει τον Ελ Αραμπί στην περιοχή!Στο 33' ο Φορτούνης και πάλι βρήκε μέτρα μπροστά του, πέρασε στον Βρουσάι, ο νεαρός πάσαρε στον Καμαρά, ο οποίος έκανε μια προσποιηση και σούταρε με το αριστερό για το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ! Το ημίχρονο έληξε με πέντε σουτ για τη Μαρσέιγ, τέσσερα για τον Ολυμπιακό και από δύο στον στόχο. 

Ανατροπή με παράπονα

Το δεύτερο μέρος ξεκλινησε με το ίδιο ακριβώβς μοτίβο. Η Μαρσέιγ προσπάθησε να πιέσει τον Ολυμπιακό, αλλά οι Πειραιώτες έδειξαν να ανταεξέρχονται με συνέπεια. Στο 53ο λεπτό ο Τοβέν βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάριδσμα του Σισέ στην περιοχή. Ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR και έδωσε πέναλτι υπέρ της Μαρσέιγ. Ο Παγιέτ εκτέλεσε και πέτυχε το πρώτο γκολ της Μαρσέιγ στη διοργάνωση για την ισοφάριση σε 1-1.

Η επόμενη αξιόλογη στιγμή στο ματς ήρθε στο 75 και ήταν το δεύτερο γκολ της Μαρσέιγ. Ο Ραφίνια είδε κίτρινη κάρτα, μετά από χέρι σε σουτ του Ρονζιέρ. Ήταν μια φάση στο όριο της μεγάλης περιοχής, με τον διαιτητή αφού συμβουλεύτηκε ξανά το VAR έδειξε για δεύτερη φορά την άσπρη βούλα στο ματς. Ο Παγιέτ με δεύτερη εύστοχη εκτέλεση πέναλτι σημείωσε το 2-1. 
Στο 90ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε τον τελευταίο επιθετικό παλμό με εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Βρουσάι έστειλε με κεφαλιά την μπάλα πάνω στον Μανταντά.

Στο 93 ο Σουντανί έκανε κεφαλιά πάσα στο ύψος της μικρής περιοχής στον Σισέ. Ο Σενεγαλέζος σούταρε σε πρώτο χρόνο, αλλά ο Σακάι με αυτοθυσία έσωσε τη Μαρσέιγ! Ο Πέδρο Μαρτίνς και ο γυμναστής του Ολυμπιακού Χρήστος Μουρίκης είδαν κίτρινη κάρτα. Στη φάση ο Πορτογάλος θεώρησε πως υπήρξε πέναλτι στην έξοδο του Μανταντά πάνω στον Ελ Αραμπί, ο οποίος υποδείχθηκε σε θέση οφσαιντ. Η τελευταία φάση του ματς ήρθε απ' τον Σισέ, ο οποίος στο 96' σούταρε δυνατά αλλά άστοχα, έξω από την περιοχή. 

Ο Ολυμπιακός έμεινε τρίτος και την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην αδιάφορη Πόρτο θα παίξει για να παραμείνει ώστε να συνεχίσει στο Europa League.

Η βαθμολογία:

1. Σίτι 13 (10-1)

2. Πόρτο 10 (8-3)

3. Ολυμπιακός 3 (2-8)

4. Μαρσέιγ 3 (2-10)

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - UEFA Champions League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ολυμπιακός - Ποδόσφαιρο Marseille - Ποδόσφαιρο Off Off vkonstan Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ολυμπιακός Μαρσέιγ Ολυμπιακός ΔΙΕΘΝΕΙΣ Ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Καμαρά, αλλά η Μαρσέιγ ανέτρεψε το σκορ με δύο γκολ του Παγιέτ με πέναλτι. Ισάριθμές υποδείξεις μέσω VAR απ' τον Ισπανό διαιτητή. Article publish on Τρί, 12/01/2020 - 23:57 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα