Τρίπoντος Παναθηναϊκός... (video)

Ο Παναθηναϊκός “εκτέλεσε” την Εφές από τα 6,75 (14/26) και έφτασε σε ακόμα μία νίκη στην έδρα του που τον διατηρεί στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Οι “πράσινοι” είχαν τον Ρίβερς άποντο (0/4 τρ.), αλλά όλους τους υπόλοιπους περιφερειακούς σε μεγάλη μέρα. Ο Καλάθης τελείωσε το ματς με 17 πόντους (3/4 τρ.), ο Παππάς με 16 (4/5 τρ.), ο Ντένμον με 9 (3/3 τρ.), ο Λεκάβιτσους με 9 (1/2 τρ.) και ο Λοτζέσκι με 8 (2/4 τρ.) σε μία παραγωγική βραδιά για τους παίκτες του Πασκουάλ.

Στην αντίπερα όχθη
ο Αταμαν άφησε τον ΜακΚόλουμ στον πάγκο σε όλο το ματς! Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι έγραφαν για πρόβλημα στο ισχίο, αλλά η ενημέρωση των ανθρώπων της ομάδας έκαναν λόγο για επιλογή του προπονητή. Ο Ανταμς (20π) χρειάστηκε να αγωνιστεί για 33 λεπτά και μαζί με τον Μότουμ (14π) και Ντάνστον (12π.) προσπαθούσαν να κρατήσουν την Εφες στο κυνήγι της νίκης, χωρίς να το καταφέρουν...

Η άμυνα έδωσε πόντους

Ο Πασκουάλ ήξερε τι ζητούσε και πως να το πάρει από τα πρώτα λεπτά. Αφησε την ίδια πεντάδα για εννιά λεπτά και τελικά δικαιώθηκε, την ώρα που ο Αταμαν προσπαθούσε από τον πάγκο να βρει σχήμα για να σταματήσει και να “χτυπήσει” τον Παναθηναϊκό. Οι “πράσινοι” αν και ξεκίνησαν με 0/4 σουτ στη συνέχεια με όπλο τους την άμυνα βρήκαν εύκολους πόντους. Τα τρία κλεψίματα έφεραν πόντους, η καλή δημιουργία -4 ασίστ στο πρώτο δεκάλεπτο- έφεραν και άλλους πόντους και έτσι η διαφορά σταθεροποιήθηκε στους σε διψήφιο αριθμό (23-12).

Που είναι ο ΜακΚόλουμ, οέο;;;;;;

Η Εφες βελτιώθηκε επιθετικά, όχι όμως και αμυντικά. Οι φιλοξενούμενοι στηρίχθηκαν στις ατομικές ενέργειες και όχι στην καλή τους δημιουργία. Ωστόσο αυτό που... μετράει είναι το αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε περισσότερους πόντους, χωρίς να παραδώσει τα ηνία. Οι “πράσινοι” βρήκαν πόντους από Ντένμον και Παππά πίσω από τα 6,75 και παρέμειναν σταθερά μπροστά και με διαφορά ασφαλείας (47-33).

Διαγωνισμός τριπόντων...

Οι δύο ομάδες πήραν «φωτιά» στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Καλάθης σε αυτό το διάστημα είχε 2/2 τρίποντα, ενώ μοίραζε ασίστ στους συμπαίκτες του. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να... βομβαρδίζουν από τα 6,75 και έφτασαν ακόμα και στο +19 (70-51). Η άμυνα ζώνης του Αταμαν έκοψε λίγο το ρυθμό των παικτών του Πασκουάλ. Οι Τούρκοι είχαν πολλά αβίαστα λάθη και πολλές χαμένες βολές, όμως κρατούσαν ζωντανό το... όνειρο τους για τη νίκη με δικά τους τρίποντα (70-56).

Καλάθι σαν βαρέλι...

Τα ποσοστά ευστοχίας του Παναθηναϊκού στα τρίποντα κρατήθηκαν σε υψηλά επίπεδα, αφού Λοτζέσκι και Γκέμπριελ συνέχισαν να ευστοχούν. Η άμυνα της Εφές δεν μπορούσε να βρει λύσεις ούτε σε μαν του μαν, ούτε σε ζώνη. Οι γηπεδούχοι είχαν... συνδεθεί με το αντίπαλο καλάθι και επέτρεψαν στην Εφές “ροκανίσει” τη διαφορά (88-79) στα τελευταία δευτερόλεπτα με τους Ανταμς και Ντάνστον. Το κάρφωμα του Γκιστ διαμόρφωσε το τελικό 90-79...

Live Blog Παναθηναϊκός-Εφές
Keywords
Τυχαία Θέματα