Από το Αγρίνιο στην κορυφή (video)

Ο Ολυμπιακός πέρασε από το Αγρίνιο με το εμφατικό 4-1, ωστόσο ο Παναιτωλικός του είχε βάλει δύσκολα μέχρι το 62' όταν και ο Φορτούνης έδωσε για δεύτερη φορά το προβάδισμα στην ομάδα του. Ολα τα γκολ του αγώνα τα σημείωσαν παίκτες του Ολυμπιακού, αφού το 1-1 το πέτυχε ο Ενγκελς.

Οι γηπεδούχοι
δεν είχαν τις μεγάλες φάσεις στο ματς. Η πίεση τους και τα λάθη των “ερυθρολεύκων” στη μεσαία γραμμή κρατούσε το σύνολο του Χάβου ψηλά στο γήπεδο. Η κίνηση του Λεμονή να φορτώσει τον άξονα, του βγήκε στην πορεία του δευτέρου ημιχρόνου και κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι “ξεκλείδωσαν” την άμυνα του Παναιτωλικού και έφτασαν στην έκτη σερί τους νίκη. Δύο τέρματα σημείωσε ο Φορτούνης και από ένα οι Ανσαριφάρντ, Τζούρτζεβιτς.

Ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε για πέμπτο εφετινό παιχνίδι στην έδρα του να κατακτήσει τη νίκη και έτσι απέτυχε να πιάσει στην έβδομη θέση την ΑΕΛ και την Ξάνθη. Αντίθετα παρέμεινε στους 14 βαθμούς, τρεις περισσότερους από ΑΟΚ και Απόλλωνα Σμύρνης, οι οποίοι είναι στη ζώνη του υποβιβασμού.

Τα αρχικά πλάνα

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Χάβος. Ο Κυριακίδης τερματοφύλακας, δεξιά στην άμυνα ο Μαρινάκης, ο Ρότσα στα αριστερά και ανάμεσα τους οι Μόρας, Μιχάι. Πάουλο και Τσοκάνης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Ντίας δεξιά, Ρόσα αριστερά και τον Μάζουρεκ πίσω από τον Μοράρ

Ο Τάκης Λεμονής επέλεξε το 4-2-3-1 για ακόμα ένα παιχνίδι. Ο Προτό κάθισε κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ελαμπντελαουί, Ένγκελς, Σισέ και Κούτρη. Ρομαό και Ταχτσίδης τα δύο αμυντικά χαφ με τους Μάριν και Πάρντο στα άκρα. Ο Φορτούνης σε ελεύθερο ρόλο και ο Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης.

Δύο “ερυθρόλευκα” γκολ, αλλά 1-1

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Τάκης Λεμονής από την ομάδα του, καθώς με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου, ο Μάριν έβγαλε την κάθετη μπαλιά και ο Φορτούνης που είχε κάνει κίνηση ανάμεσα στα στόπερ με πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν ψηλά την άμυνα τους, αλλά κοντά τις γραμμές τους και δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να βρουν διαδρόμους για να δράσουν.

Μετά το 20λεπτο ο Παναιτωλικός βρήκε τρόπο να απειλήσει. Αρχικά ο Ταχτσίδης δεν επέτρεψε, με το σώμα, στον Ντιάζ να φανεί επικίνδυνος, ενώ στο 23' ο Προτό εξουδετέρωσε με το πόδι το σουτ του Μοράρ. Το γκολ ήρθε για την ομάδα του Αγρινίου στο 27' με πρωταγωνιστή έναν παίκτη του Ολυμπιακού. Ο Ρόσα έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ενγκελς στην προσπάθεια του να κόψει με το κεφάλι έστειλε την “στρογγυλή θεά” στο αριστερό παραθυράκι της εστίας.

Το σύνολο του Τάκη Λεμονή ξεκίνησε να αναπτύσσεται και από τα δεξιά με τον Πάρντο να έχει ωραίες ενέργειες, χωρίς να τις ολοκληρώνει και να σπαταλά τις ευκαιρίες.

Κίνηση... ΜΑΤ

Αυτό, μάλλον, έκανε και τον Τάκη Λεμονή να πάρει την απόφαση να αφήσει στα αποδυτήρια τον Κολομβιανό και να βάλει στη θέση του τον Οτζίτζα. Η κίνηση του Ελληνα τεχνικού να φορτώσει τον άξονα του αρχικά δεν έφερε αποτέλεσμα. Το αντίθετο μάλιστα. Οι γηπεδούχοι πίεζαν και τα πολλά αβίαστα λάθη των φιλοξενούμενων, τους κρατούσαν ψηλά και κοντά στην περιοχή του Προτό. Ωστόσο αυτή την πίεση δεν τη μετέτρεψαν σε τελική προσπάθεια.

Οταν οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν τα πατήματα τους και τις θέσεις τους στο γήπεδο, δικαιώθηκε και ο Λεμονής για την αλλαγή του. Στο 57' ο Κούτρης βγήκε μόνος απέναντι από τον Κυριακίδη, με τον τελευταίο να βγαίνει νικητής στο τετ α τετ των δύο. Πέντε λεπτά αργότερα ο Οτζίτζα συνδυάστηκε άψογα δύο φορές με τον Ανσαριφάρντ, ο Ιρανός πέρασε εκπληκτικά το Μόρα και έδωσε την ασίστ στον Φορτούνη, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο έμπειρος αμυντικός του Παναιτωλικού στο 66' έκανε το λάθος που έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Ανσαριφάρντ έκλεψε και αφού πέρασε τον Κυριακίδη δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-3. Το σύνολο του Χάβου είχε την ευκαιρία να μπει ξανά στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά ο Προτό και το δοκάρι δεν επέτρεψαν στον Ρόσα να σκοράρει. Αυτό το έκανε στις καθυστερήσεις ο Τζούρτζεβιτς σε μία φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Φορτούνη. Ο Ελληνας έβγαλε την κάθετη μπαλιά, ο Ελαμπντελαουί τη σέντρα από τα δεξιά και ο Σέρβος με κεφαλιά έγραψε το τελικό 1-4...
Keywords
Τυχαία Θέματα