Lapis x Labyrinth Review

Destroy everything!

Η ευχαρίστηση που προκύπτει από το gaming είναι πολυδιάστατη. Κάποιες φορές παίζουμε για τη χαρά της εξερεύνησης ενός νέου κόσμου, άλλες για την παρέα και άλλες απλά για να διαλύσουμε πράγματα. Το Lapis x Labyrinth δημιουργήθηκε κυρίως για την τρίτη περίπτωση. Το φαινομενικά χαριτωμένο αυτό Platformer γεννήθηκε για την καταστροφή, με πλήθος αντιπάλων που φτάνει αριθμούς beat 'em up και άπειρους τοίχους για να καταστρέψετε. Παράλληλα με την καταστροφή όμως το ταξίδι στο dungeon-λαβύρινθο έχει κι ένα απώτερο σκοπό που μόνο κακός ή καταστροφικός δεν είναι

για το χωριό που βρίσκεται στην είσοδο του dungeon.

Με σκοπό να ξελασπώσετε λοιπόν ένα σχεδόν χρεοκοπημένο χωριό, η περιπέτεια στο λαβύρινθο ξεκινά. Σύμφωνα με τη δήμαρχο του χωριού, όταν ο κόσμος σταμάτησε να εξερευνεί το λαβύρινθο ο τουρισμός της περιοχής μειώθηκε, οπότε υπάρχει ανάγκη για adventurers. Στόχος σας η εξερεύνηση του λαβύρινθου και πρώτο βήμα φυσικά η δημιουργία της ομάδας σας. Με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε οκτώ εναλλακτικούς χαρακτήρες με διαφορετικά classes, καλείστε να σχηματίσετε ένα squad που θα σπείρει τον πανικό στα πλάσματα που κατοικούν στο λαβύρινθο κάτω από το χωριό και θα συλλέξει τους θησαυρούς που θα το σώσουν. Τα classes των χαρακτήρων που είναι διαθέσιμοι για recruitment είναι Hunter, Witch, Maid, Shielder, Necromancer, Gunner, Bishop και Destroyer. Κάθε χαρακτήρας επιτίθεται με διαφορετικά όπλα και spells ανάλογα με το class του. Η εμφάνιση των χαρακτήρων είναι customizable σε κάποιο βαθμό, αφού μπορείτε να επιλέξετε εναλλακτικά χτενίσματα και φωνές.

Οι χαρακτήρες που θα επιλέξετε για να συμμετέχουν στην αποστολή διάσωσης του χωριού από τη χρεοκοπία στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο και επιτίθενται διαφορετικά ανάλογα με τη θέση τους στη στοίβα. Μόνο ο χαρακτήρας που κουβαλάει τους υπόλοιπους έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει σύνθετες επιθέσεις, ενώ οι υπόλοιποι μπορούν να εκτελούν μόνο απλά χτυπήματα. Βέβαια αυτό μπορεί να αλλάξει πολύ εύκολα, αφού μπορείτε να εναλλάσσετε τις θέσεις μεταξύ των ηρώων οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε και να δώσετε σε οποιονδήποτε μια ευκαιρία στη δόξα. Όλοι οι ήρωες έχουν τη δυνατότητα εκτέλεσης αρκετών διαφορετικών βασικών επιθέσεων που ανάλογα με το class τους μπορεί να είναι melee ή ranged, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ομαδικών επιθέσεων, όπου με εντολή του χαρακτήρα που βρίσκεται στη βάση ένας ή περισσότεροι άλλοι ήρωες εκτοξεύονται προς την επιθυμητή κατεύθυνση και επιτίθενται. Κατά τη διάρκεια της μάχης υπάρχει δυνατότητα trigger του fever time που θα αυξήσει το damage των επιθέσεών σας, αλλά και το loot.

Κάθε quest που αναλαμβάνετε να εκτελέσετε στο dungeon απαιτεί την ολοκλήρωση συγκεκριμένου μέρους από το λαβύρινθο. Αντίπαλός σας, εκτός από τους αμέτρητους εχθρούς είναι και ο χρόνος, ο οποίος μετρά αντίστροφα και μπορεί να σας κοστίσει την ολοκλήρωση του quest αν δε βρείτε εγκαίρως τη σωστή κατεύθυνση. Το επίπεδο δυσκολίας είναι λογικό, ενώ υπάρχει μία φυσική ροή στα stages του dungeon που βοηθά να καταλάβετε που μπορεί να βρίσκεται η έξοδος. Τελειώνοντας τις αποστολές σας και καταφέρνοντας να βγείτε από το λαβύρινθο παίρνετε μαζί σας και όσους θησαυρούς συλλέξατε κατά την πρόοδό σας στο dungeon. Κάποιοι από αυτούς ίσως προορίζονται για το χωριό, όμως άλλοι θα βοηθήσουν στη βελτίωση της ομάδας σας. Στο ταξίδι σας θα βρείτε πολλά κομμάτια εξοπλισμού, κατάλληλα για όλα τα εναλλακτικά classes που θα δώσουν ένα boost στα stats των χαρακτήρων σας. Τα διαθέσιμα items έχουν διαφορετικό rarity ανάλογα με τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν.

Από άποψη γραφικών το Lapis x Labyrinth είναι πολύ προσεγμένο. Οι χαρακτήρες είναι καλοσχεδιασμένοι με διακριτές διαφορές ανάμεσα στα διαφορετικά classes και στις επιθέσεις τους, ώστε να μπορούμε να καταλάβουμε εύκολα μέσα στον πανικό των αντιπάλων και των θησαυρών ποιος ήρωας βρίσκεται στη βάση της στοίβας. Ο chibi σχεδιασμός τους, δίνει μία χαριτωμένη όψη στον κατά τα άλλα καταστροφικό χαρακτήρα του παιχνιδιού και κάνει τη στοίβα των ηρώων λίγο πιο αστεία. Το περιβάλλον και οι αντίπαλοι είναι χρωματιστοί και ευχάριστοι στο μάτι, ενώ οι εκρήξεις του fever time και τα ιπτάμενα gems αυξάνουν τον ενθουσιασμό για το loot. Η μουσική του παιχνιδιού εκτός μάχης είναι παραμυθένια, με περισσότερη ένταση όταν βρισκόμαστε στο dungeon, κάτι που ταιριάζει στο γρήγορο ρυθμό των μαχών. Το voice acting είναι περιορισμένο, όμως είναι καλό.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Enarxis Dynamic Media.

IGN GreeceΤο τέλος του Ouya έρχεται και επίσημα τον επόμενο μήναΤα καλύτερα παιχνίδια για LANPARTY! - SUPER VOLLEY BLAST (Haikyuu special)Sony και Microsoft βαδίζουν χέρι-χέρι για τη βελτίωση του cloud gaming

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα