Άγγελος νίκης!

Σε ματς-διαφήμιση στο Περιστέρι, ο ΠΑΟΚ πέρασε δια πυρός και σιδήρου από την έδρα του Ατρόμητου επικρατώντας με 3-2, χάρη σε γκολ του Άνχελ Κρέσπο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων! Ο αγώνας είχε τα πάντα, αφού οι Θεσσαλονικείς με αγωνιστική στιβαρότητα πήραν προβάδισμα δύο γκολ πριν από τα μισά του πρώτου μέρους, ο Βέλλιος με δύο
γκολ ισοφάρισε για τους γηπεδούχους που έβγαλαν αντίδραση, αλλά τον τελευταίο λόγο είχε ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός, με το «Δικέφαλο του Βορρά» να εκκινεί το πρωτάθλημα με το 3 στα 3.

Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 2-3

Οι Περιστεριώτες απείλησαν στην αρχή του παιχνιδιού με στατική φάση, ο Κάχιλα έκανε φάουλ στον Εσιτι και ορθώς ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ που πέτυχαν οι γηπεδούχοι στη συνέχεια της φάσης.

Από εκεί και πέρα οι Θεσσαλονικείς είχαν τον απόλυτο έλεγχο, ο Θεοδωράκης είχε την απάντηση στο 4ο λεπτό στην κεφαλιά του Άκπομ όπως και στο μακρινό σουτ του Πέλκα στο 14’, ωστόσο ο Έλληνας διεθνής τρία λεπτά αργότερα με εντυπωσιακό σλάλομ, άνοιξε την άμυνα των γηπεδούχων, από την κόντρα πάνω στο Ριζβάνη, ευνοήθηκε ο Άκπομ που πέτυχε προς κενής εστίας ένα εύκολο γκολ.

Στο 19’ ο Μάντσον με ένα «δυναμίτη» εκτός μεγάλης περιοχής ανησύχησε τον Πασχαλάκη –στην ίδια φάση οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κρέσπο στον Ριζβάνη- για να έρθει στο 22’ ο Μάτος με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ να νικήσει τον Θεοδωράκη, που φέρει ευθύνη, σημειώνοντας το 0-2.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έψαχναν τον Βέλλιο με βαθιές μπαλιές, στις οποίες το αμυντικό δίδυμο των Βαρέλα-Κρέσπο δεν είχε προβλήματα, στο 36’ ο υψηλόσωμος Έλληνας επιθετικός αστόχησε με το κεφάλι σε σέντρα του Νάτσου, τελικώς το σύνολο του Αναστασίου βρήκε το γκολ της μείωσης στις καθυστερήσεις: ο Μανούσος κινήθηκε περίφημα στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, έβγαλε τη σέντρα ακριβείας για τον Βέλλιο που δεν είχε πρόβλημα με κεφαλιά να μειώσει σε 1-2. Ο βοηθός υπέδειξε σε θέση όφσαϊντ τον πασέρ, εντούτοις ορθώς μέσω VAR το γκολ κατακυρώθηκε.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε εντυπωσιακό ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Πέλκα να αστοχεί στο 49’ από ευνοϊκή θέση, μετά από συνεργασία του Μπίσεσβαρ με τον Γιαννούλη, ενώ στο 51’ οι Περιστεριώτες έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, τόσο με κεφαλιά του Ριζβάνη όσο και με επίθεση στο ανοικτό γήπεδο του Μανούσου.

Η ισοφάριση ήρθε στο 53’ ύστερα από λάθος του Εσίτι, με εξαιρετική κάθετη μπαλιά του ο Ρόσα βρήκε στην κίνηση τον Βέλλιο, ο Έλληνας επιθετικός απέφυγε τον Κρέσπο και πέφτοντας εκτέλεσε με…τάκλιν προλαβαίνοντας την έξοδο του Πασχαλάκη, σημειώνοντας με εντυπωσιακό τρόπο το 2-2.

Ο Άμπελ Φερέιρα έριξε στον αγωνιστικό χώρο με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού τους Ελ Καντουρί και Ζαμπά (αντί των Εσίτι και Μπίσεσβαρ) και στο 74’ από σέντρα του Πέλκα, αμφότεροι βρέθηκαν σε ιδανική θέση, ωστόσο ο Νάτσος τους χάλασε τα σχέδια.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο απειλητικοί χάρη στις στατικές φάσεις του Μίσιτς. Στο 87’ o Κροάτης χαφ με γλυκιά εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Βαρέλα στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής, ο αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήριο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο μέσω VAR το γκολ ακυρώθηκε για θέση οφσάιντ του σκόρερ.

Εντούτοις στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων σε φάση-φωτοτυπία ο ΠΑΟΚ πέτυχε το γκολ της νίκης, με κεφαλιά του έτερου κεντρικού αμυντικού, Άνχελ Κρέσπο, ύστερα από νέα εκτέλεση φάουλ του Μίσιτς.

3η αγωνιστική Super League 1

«Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου»

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 2-3

Διαιτητής: Τζοβάρας Φθιώτιδας
Βοηθοί: Κωνσταντόπουλος Κορινθίας – Καλύβας Φθιώτιδας
4ος: Κατσικογιάννης Ηπείρου
VAR: Ευαγγέλου Αθηνών, Σπυρόπουλος Αν. Αττικής

Κίτρινες κάρτες: Χαρίσης 21’, Ρόσα 90+4', Μπαένα 90+6 - Άκπομ 90+6'
Κόκκινες κάρτες: -

Ατρόμητος: Θεοδωράκης, Νάτσος, Κατράνης, Γούτας, Ρισβάνης, Χαρίσης (89' Ουγκράι), Μάντσον, Κάχιλα (75’ Μπαένα), Ρόσα, Μανούσος (79’ Ενσικουλού), Βέλλιος

Προπονητής: Γιάννης Αναστασίου

ΠΑΟΚ (4-4-1-1): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Λημνιός, Εσίτι (61’ Ελ Καντουρί), Μίσιτς, Μπίσεσβαρ (61’ Ζαμπά), Πέλκας (79’ Σφιντέρσκι), Άκπομ

Προπονητής: Άμπελ Φερέιρα
Keywords
Τυχαία Θέματα