H Riot αρνείται ότι είπε σε παίκτες να σταματήσουν να λένε Χονγκ Κονγκ

Παρεξήγηση έγινε παιδιά.

Έπειτα από κατηγορίες ότι απαγόρευσε το πλήρες όνομα της Hong Kong Attitude από το LoL, η Riot αρνείται ότι ζήτησε από τους παίκτες να χρησιμοποιούν μόνο το ακρωνύμιο της ομάδας.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με το pcgamer, όταν οι παίκτες της ομάδας άρχισαν να αλλάζουν το όνομα και στη θέση του να χρησιμοποιούν το ΗΚΑ. Αυτό είναι που έκανε πολλούς να πιστεύουν ότι μετά τη

Blizzard ήρθε και η σειρά της Riot. H εταιρεία όμως αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

An official statement to correct some confusion about how we talk about Hong Kong Attitude on our esports broadcasts: pic.twitter.com/ZRqhN7VenK

Ryan Rigney (@RKRigney) 9 Οκτωβρίου 2019

Η ίδια η Riot λοιπόν φρόντισε να απαντήσει και επίσημα μέσω Twitter τονίζοντας ότι χρησιμοποιεί και τις δύο εκδοχές, δηλαδή τόσο το όνομα όσο και το ακρωνύμιο του. Φρόντισε μάλιστα να ξεκαθαρίσει πως αυτό κάνει με όλες τις ομάδες του παιχνιδιού.

Η Riot ανήκει στην κινέζικη εταιρεία Tencent, η οποία με τη σειρά της κατέχει και ένα ποσοστό της Blizzard. Αυτό έκανε πολλούς να ξεκινήσουν τις υποθέσεις περί χειραγώγησης των παικτών από τον κινέζικο κολοσσό.

Στο Twitter επίσης του λογαριασμού League of Legends esports μπορούμε μάλιστα να δούμε ότι το όνομα της ομάδας έχει χρησιμοποιηθεί ολόκληρο τόσο στις 7 όσο και στις 8 Οκτωβρίου.

Μία τελική εξήγηση δόθηκε από τον Ryan Rigney, υπεύθυνο της εταιρείας, ο οποίος είπε ότι δεν ζητήθηκε από κανέναν να σταματήσει να χρησιμοποιεί το Χονγκ Κονγκ αλλά σε περίπτωση που θέλει να αναφερθεί στη συγκεκριμένη ομάδα να το κάνει χρησιμοποιώντας ολόκληρο το όνομα της.

IGN Greece H Riot στηρίζει την απεργία των εργαζομένων της H Riot προσλαμβάνει την πρώτη Chief Diversity Officer Η πρώτη μέρα στο eGaming 2016

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα