7 Resident Evil επιρροές που είδαμε στο Daymare: 1998

Επιστροφή στους νεκρούς. Πάλι.

Τον Ιούλιο του 2015, η Ιταλική indie developer εταιρεία, Invader Games, αποκάλυψε το Resident Evil 2 Reborn, ένα μικρής διάρκειας project, που δημιουργήθηκε ως remake του RE2, για το κοινό του παρόντος. Ένα μήνα αργότερα, η Capcom

ανακοίνωσε επίσημα το remake του Resident Evil 2 και το Reborn πέθανε. Από τις στάχτες του όμως αναδύθηκε το Daymare: 1998, ένα αυθεντικό survival horror παιχνίδι, το οποίο φυσικά ακολουθεί τα βήματα του τίτλου από τον οποίο εμπνεύστηκε.

Από τον HUNK μέχρι την S.T.A.R.S., πάμε να δούμε τις επτά επιρροές του Resident Evil, που βρήκαμε στο παιχνίδι μέχρι τώρα:

HUNK εσύ;Ο μασκοφόρος μυστηριώδης HUNK ήταν πάντα πολύ αγαπητός στους φαν του Resident Evil και αυτός ο σκληρός στρατιώτης της Umbrella αποτελεί σίγουρα έμπνευση για τον Agent Liev του Daymare. Και οι δύο κουβαλούν ένα MP5, είναι ντυμένοι στα μαύρα και τα πρόσωπά τους καλύπτονται από μια μάσκα αερίων. Βλέπετε την ομοιότητα;

Ωστόσο, αντίθετα με τον HUNK, ο Agent Liev έχει στη διάθεσή του μια ‘data interchange συσκευή’, που τον βοηθά στη διαχείριση των όπλων, των consumables, ακόμα και του health του.

A.C.R.O.N.Y.M.S.Το Resident Evil αγαπούσε πάντα τα ακρωνύμια και το ίδιο μοτίβο ακολουθεί το Daymare. Ο Agent Liev δουλεύει για την Hexacore Advance Division for Extraction and Search, ή αλλιώς H.A.D.E.S., που φυσικά παραπέμπει στην RE σειρά. Ακόμα και το branding στη στολή του Liev είναι παρόμοιο με αυτό των μελών της ST.A.R.S, με ένα patch στο χέρι και το όνομα του οργανισμού με μεγάλα γράμματα στην πλάτη.Don’t Worry About Me...Η σκηνή όπου ο Marvin Branagh, ο τραυματισμένος αστυνομικός της Raccoon City, δίνει οδηγίες στον Leon να σώσει τους άλλους επιζήσαντες και να μην ανησυχεί γι'αυτόν συνδυάζεται απόλυτα με το σημείο όπου ο Agent Liev έρχεται αντιμέτωπος με τον τραυματισμένο φύλακα, ονόματι Powell. Ωστόσο, στο Daymare υπάρχει ένα μικρό twist. Παρά το γεγονός ότι ο Liev καθησυχάζει τον φύλακα ότι θα επιστρέψει για τον βοηθήσει, στο τέλος εκτελεί την εντολή να τον σκοτώσει. Δεν είναι όλοι τόσο μεγαλόψυχοι όσο ο Leon.O χώρος είναι το παν

Το inventory σύστημα του Daymare θα σας φανεί αμέσως γνωστό, ιδιαίτερα αν είστε φαν των survival horror παιχνιδιών, και η τοποθέτηση αντικειμένων μέσα στα κουτιά είναι πολύ ικανοποιητική.

Στο the Resident Evil 2 Remake, θα ξεκινήσετε το παιχνίδι με μόλις 8 slots, αλλά στο Daymare, υπάρχουν 12, που είναι πολύ χρήσιμα, ειδικά στο ξεκίνημα, που όλα τα αντικείμενα μετρούν.

Είναι έτοιμος ο γεμιστήρας σας;

Η προσέγγιση του Daymare στη διαχείριση του ammo μας είναι γνωστή από το Resident Evil. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στο franchise της Capcom, τα πυρομαχικά καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο, τον οποίο θα πρέπει να εξισορροπήσετε με consumables, key items και pick-ups.

Ως μια ευχάριστη μνεία στο Resident Evil Outbreak, θα πρέπει να δώσετε προσοχή και στους γεμιστήρες των όπλων σας. Έτσι, θα πρέπει να φροντίζετε να είναι πάντα γεμάτοι, γιατί αν το ξεχάσετε, αυτά τα ζόμπι θα σας κατασπαράξουν.

Στο Lockdown που συναντιόμαστε

Σε μια νύξη στο Resident Evil Code Veronica, υπάρχει μια στιγμή που ο Liev φτάνει σε ένα κουτί ασφαλείας και πρέπει να τοποθετήσει ένα ιογενές δείγμα μέσα για να προχωρήσει. Εάν δεν το κάνει, ο συναγερμός χτυπά και τα ρολά τον εμποδίζουν να συνεχίσει. Το Code Veronica ακολουθεί σχεδόν ακριβώς το ίδιο τέχνασμα, αναγκάζοντάς σας να δώσετε όλα τα μεταλλικά σας αντικείμενα προτού σας επιτραπεί να προχωρήσετε.

Σ'έχω ακούσει, κάπου κάπου σε ξέρω

Ο ήχος που παίζει όταν ανοίγετε μια πόρτα εργαστηρίου στο Resident Evil είναι πολύ αξιομνημόνευτος. Στο Daymare, ακούγεται ένας πολύ γνωστός ήχος, καθώς ο πράκτορας Liev προχωρά προς το υπόγειο. Είναι μικρές λεπτομέρειες όπως αυτές που μας γυρίζουν πάλι πίσω, εκεί που ξεκίνησαν όλα.

H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι News Overlord στο Gaming Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming Buddies!

IGN Greece Η επόμενη φάση του WoW Classic θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτόν τον χρόνο Η Intel φέρνει εξαπύρηνους επεξεργαστές σε Ultrabooks Alienware Aurora 2019 Hands On

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα