H Blizzard αντεπιτίθεται σε όσους την επικρίνουν για το μπαν παίκτη

Η εταιρεία υιοθέτησε μία όχι τόσο ήπια στάση.

H Blizzard βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό στο στόχαστρο για την απόφαση της να μπανάρει δια παντός έναν παίκτη του Hearthstone, ο οποίος υποστήριξε σε livevestream τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ. Αν και το επίσημο

post της εταιρείας στα αγγλικά αρκέστηκε να πει ότι ο παίκτης παραβίαζε τους κανόνες του διαγωνισμού, ένα επίσημο post, αυτή τη φορά στα κινέζικα, ήρθε να ρίξει λάδι στη φωτιά.

Το δεύτερο post δημοσιεύθηκε στο κινέζικο site Weibo, το οποίο ανήκει στη Neteasse, συνεργάτη της Blizzard.

Αυτό λοιπόν αναφέρει:

"Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση και δυσαρέσκεια μας για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο διαγωνισμό καταδικάζοντας την προώθηση οποιονδήποτε προσωπικών πολιτικών ιδεών κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε event. Οι παίκτες που συμμετέχουν σε κάτι τέτοιο θα φάνε μπαν ενώ οι σχολιαστές θα σταματήσουν να έχουν αμέσως οποιαδήποτε επαγγελματική συνεργασία με την εταιρεία. Επίσης οφείλουμε να δηλώσουμε ότι θα προστατεύσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια."

Το αντίστοιχο αγγλικό post είχε αρκεστεί στο ότι ο Chung παραβίασε την παράγραφο 6.1 των κανονισμών η οποία αναφέρει ότι "οι παίκτες οι οποίοι προβαίνουν σε πράξεις οι οποίες δυσφημούν τη θέση τους ή προσβάλλουν μία μερίδα του κόσμου ή την εικόνα της εταιρείας" θα τιμωρούνται. Η Blizzard ανέφερε ότι αφαίρεσε τον Chung από το τουρνουά, τον μπάναρε για 12 μήνες ενώ ανακλήθηκε το χρηματικό έπαθλο που είχε κερδίσει, αξίας 10.000 δολαρίων.

Το δεύτερο post ρίχνει λίγο λάδι στη φωτιά, ειδικά εκεί που αναφέρεται στην εθνική αξιοπρέπεια. Τα δύο post δημοσιεύθηκαν περίπου την ίδια ώρα αλλά το δεύτερο ανακαλύφθηκε από τον περισσότερο κόσμο πριν από λίγο. Αν και η εταιρεία πάντως δεν είναι αυτή που διαχειρίζεται άμεσα τον λογαριασμό, το post αυτό αύξησε την όλη κριτική που δέχεται το τελευταίο διάστημα.

IGN GreeceΈνα Starcraft FPS θυσιάστηκε για το Diablo 4 και το Overwatch 2Απούσα η Blizzard από το φετινό GamescomBlizzard: Οι αρνητικές αντιδράσεις του κοινού δεν επηρεάζουν τις προσπάθειες της εταιρείας

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα