Grave Keeper Review

Ταξιδεύοντας στο απαγορευμένο φρούριο.

Ενώ πολλές γνωστές εταιρείες, όπως η Nintendo και η Blizzard, έχουν αρχίσει να επεκτείνονται προς το χώρο του mobile gaming, παράλληλα παρατηρούμε και την αντίθετη κίνηση από developers παιχνιδιών για φορητές συσκευές. Αρκετοί developers που αρχικά εξειδικεύονταν στη δημιουργία mobile games

έχουν αρχίσει να κάνουν βήματα για την κυκλοφορία των παιχνιδιών τους και σε άλλες πλατφόρμες. Φυσικά η πιο προσιτή λύση γι' αυτούς είναι το Steam, αφού η διαδικασία για να συμπεριλάβουν το game τους στο Steam Store δεν είναι ιδιαίτερα περίπλοκη, ενώ έτσι εξασφαλίζουν και την πρόσβαση σε ένα μεγάλο ποσοστό των PC gamers. Σε αυτή την κατηγορία developers ανήκει και η εταιρεία Baldur Games, δημιουργός του Grave Keeper.

To Grave Keeper, σύμφωνα με την περιγραφή του είναι ένα RPG Adventure, όμως δε θα λέγαμε πως έχει πολλά στοιχεία RPG. Ο χαρακτήρας μας είναι ένας Bounty Hunter που τόλμησε να μπει στο απαγορευμένο φρούριο που είναι στην κατοχή του Skeleton King και επομένως πρέπει να τον πολεμήσει ώστε να καταφέρει να κάνει δικό του ό,τι θησαυρό κρύβεται εκεί. Η ιστορία όμως τελειώνει εκεί. Κατά την διάρκεια της περιπέτειάς σας και μέχρι να φτάσετε στον περιβόητο Skeleton King θα πρέπει να αντιμετωπίσετε πολλά εμπόδια, αλλά το παιχνίδι δίνει την αίσθηση πως δεν υπάρχει κάποιο progression στο story του ή στο character development, όπως θα περιμέναμε από το μέσο role-playing game. Με λίγα λόγια ενώ υπάρχει ένα σενάριο κι ένας χαρακτήρας που θα μπορούσε να εξελιχθεί κάπως, δυστυχώς η εταιρεία έχει αρκεστεί σε μία γρήγορη περιγραφή της κατάστασης στην οποία βρίσκεστε.

Η περιπέτειά σας στο Forbidden Stronghold, όπως λέγεται το φρούριο, είναι γεμάτη κινδύνους και εχθρούς που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Το Grave Keeper χωρίζεται σε επίπεδα, όπου πρέπει να κατατροπώσετε ένα συγκεκριμένο αριθμό εχθρών ώστε να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο και να φτάσετε στο εκάστοτε boss που σας περιμένει. Αν και οπτικά δε θα παρατηρήσετε πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα stages, το αυξανόμενο επίπεδο δυσκολίας είναι σημαντικό δείγμα της προόδου σας. Σε κάθε stage καλείστε να αντιμετωπίσετε 15 enemies για να πάτε στο επόμενο μέχρι να φτάσετε στο boss fight, ενώ κατά διαστήματα θα έρθετε αντιμέτωποι και με τον Skeleton King. Κάθε boss fight, αλλά και μάχη με τον Skeleton King προσφέρει rewards, όπως νέα όπλα ή πανοπλίες και χρυσά νομίσματα με τα οποία μπορείτε να αναβαθμίσετε τον εξοπλισμό σας.

Το Grave Keeper προσφέρει επίσης daily quests, καθώς και missions που θα σας ανταμείψουν για την εκτέλεση συγκεκριμένων απoστολών με potions, gems, νομίσματα και άλλα υλικά για να αναβαθμίσετε την πανοπλία, τα όπλα και τα passive skills σας. Αξίζει να σημειωθεί πως τα διαφορετικά αντικείμενα είναι πολλά και ο αριθμός των upgrades απεριόριστος, με αποτέλεσμα να μπορείτε να μειώσετε τις αδυναμίες του ήρωα σας και να γίνετε αποτελεσματικότεροι στις μάχες. Κάθε upgrade θα σας βοηθήσει με διαφορετικό τρόπο, αφού κάποιοι enemies και κυρίως τα bosses ίσως απαιτούν λίγο ιδιαίτερο χειρισμό, όπως για παράδειγμα ranged attacks για να αποφύγετε την μάχη σώμα με σώμα στην οποία μάλλον θα βγείτε χαμένοι. Εκτός του κύριου game mode, το Grave Keeper έχει άλλους δύο εναλλακτικούς τρόπους να παίξετε, το versus, στο οποίο καλείστε να σκοτώσετε 30 enemies πριν από τον αντίπαλο παίκτη και το Royal Fight, όπου συνεργάζεστε με άλλους knights σε ένα survival mode.

Ο χειρισμός του παιχνιδιού με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι είναι πολύ εύκολος και θυμίζει Binding of Isaac, αφού μπορείτε να κινηθείτε με τα πλήκτρα WASD, ενώ οι επιθέσεις βρίσκονται στο ποντίκι. Ο Bounty Hunter ο οποίος ελέγχετε μπορεί να επιτεθεί είτε με κάποιο melee όπλο, όπως σπαθί, τσεκούρι ή δρεπάνι είτε με ranged όπως crossbow. Ανάλογες δυνατότητες έχουν και οι enemies, με μικρές διαφοροποιήσεις ανά unit. Αν βρεθείτε σε δύσκολη θέση το παιχνίδι σας έχει καλυμμένους αφού υπάρχει η δυνατότητα χρήσης potion για να επαναφέρετε το health bar του ήρωα σας σε ένα καλό σημείο.

Για τη δημιουργία του Grave Keeper έχει γίνει χρήση του Unreal Engine, με αποτέλεσμα μία πολύ καλή εμφάνιση παρά το γεγονός πως το παιχνίδι αρχικά ήταν διαθέσιμο μόνο σε φορητές συσκευές. Εμείς το δοκιμάσαμε σε PC με AMD A10-5800K στα 3.80GHz, 8GB RAM και κάρτα γραφικών ASUS HD 7870 DC2 2GB σε high γραφικά και δεν αντιμετωπίσαμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Η μουσική του game είναι καλή, όμως δεν υπάρχουν ιδιαίτερες εναλλαγές με αποτέλεσμα να γίνεται λίγο μονότονη.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PC, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Ultimate Games.

IGN GreeceΤο Snapchat ανακοίνωσε... δικά του παιχνίδιαΓια τρίτη χρονιά οι UNIque Days ανοίγουν τα πανεπιστήμια για τους μαθητέςTo Sega Genesis ήταν κοντά σε ένα Alien vs. Predator παιχνίδι αμερικάνικου ποδοσφαίρου

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα