Πόνσε: Το… «El Fenomeno» της ΑΕΚ

15:00 9/4/2019 - Πηγή: Sportime

Ο Εζεκιέλ Πόνσε ήταν μόλις 18 ετών και είχε ήδη τέσσερα γκολ σε 22 ματς, με την Νιούελς Ολντ Μπόις. Ο επικεφαλής του scouting department της Ρόμα (όπου ανήκει πλέον ο Πόνσε) στη Λατινική Αμερική είχε φάει τ’ αυτιά του Βάλτερ Σαμπατίνι.

«Πάρε τον μικρό και θα με θυμηθείς! Είναι κάτι ανάμεσα σε Αγκούερο και Τέβες…». Αυτά έλεγε για τον Αργεντινό επιθετικό, που σύντομα μπήκε στο αεροπλάνο για την Ιταλία.

Όπως γράφει η στήλη Next Day στο Sportime, ο ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως δανεικός στην ΑΕΚ,

πήρε το πρώτο του μεγάλο συμβόλαιο άμεσα. Με 4,7 εκατομμύρια ευρώ και την Ρόμα να κρατά το 60% των δικαιωμάτων του. Μαζί με οψιόν αγοράς και ένα ακόμη 20% στο τέλος του 2018. Αυτή η οψιόν όμως, δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ.

Ο Πόνσε, με καταγωγή το Ροσάριο, πόλη που έχει «γεννήσει» ποδοσφαιρικά τους Μέσι, Ντι Μαρία και Μπατιστούτα, έχει ως πρότυπο για τη φανέλα με το Νο9 τον Ρονάλντο. Τον Βραζιλιάνο… Στην Ρόμα, αλλά δεν στέριωσε. Κατέληξε δανεικός στην Γρανάδα και μετά στην Λιλ.

Φέτος ήρθε στην ΑΕΚ και σε 38 ματς, εντυπωσιάζει. 19 γκολ, 29 τελικές στην εστία, ενώ έχει και τρεις ασίστ συνολικά, σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη.
Παίκτης, που όπως ανέφερε αντίπαλός του, δύσκολα θα βρεις επιθετικό με «τέτοιο εκτόπισμα και πλασάρισμα στο box».

Ο Εζεκιέλ Πόνσε είναι παιδί του μπαμπά. Στο 100%. Μαζί πήγαν για πρώτη φορά στο γήπεδο, ήταν ο πρώτος του προπονητής και τώρα ο ατζέντης του. Αυτός έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το που θα καταλήξει.

Στην ΑΕΚ έχει την ευκαιρία που δεν του έχει δοθεί στη Ρόμα. Και αυτό του έχει φέρει πίσω το χαμόγελο. Όμως οι οικονομικές απαιτήσεις για να κρατήσει έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή η Ένωση, είναι πολύ μεγάλες. Και δύσκολα θα τον έχουμε και του χρόνου στην Ελλάδα. «Φαινόμενο» ήταν και πάει…

The post Πόνσε: Το… «El Fenomeno» της ΑΕΚ appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα