Gamescom 2018: Twin Mirror Preview

Welcome to the... Mind Palace

Η Dontnod Entertainment δείχνει εξαιρετικά δραστήρια την τελευταία περίοδο, καθώς μετά Vampyr και το The Awesome Adventures of Captain Spirit ετοιμάζει ήδη τον διάδοχο του Life is Strange. Πέρα από το Life is Strange 2 η γαλλική εταιρεία εργάζεται σε ένα ακόμη αφηγηματικό episodic Adventure,

το οποίο φέρει τον τίτλο Twin Mirror. To πρώτο εκ των τριών επεισοδίων του Twin Mirror ονόματι “Lost on Arrival” αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2019 από την Bandai Namco Entertainment. To IGN Greece είχε την ευκαιρία να πάρει μια μικρή γεύση από το επερχόμενο Adventure της Dontnod Entertainment κατά την διάρκεια της Gamescom, οπότε ήρθε η ώρα να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Στο Twin Mirror αναλαμβάνετε τον ρόλο του δημοσιογράφου Samuel Hicks, ο οποίος μετά από απουσία αρκετών χρόνων επιστρέφει στην γενέτειρά του, στο Basswood της West Virginia. Ο λόγος που ο ήρωάς σας έφυγε από την πόλη του ήταν μια ερωτική απογοήτευση, ωστόσο πλέον καλείται να επιστρέψει για να δώσει το παρών στην κηδεία του καλύτερου φίλου του.

H περιπέτειά σας ξεκινά στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου εκεί όπου θα ανακαλύψετε ότι το πουκάμισο του ήρωά σας είναι γεμάτο στα αίματα. Ο Samuel αδυνατεί να θυμηθεί τι ακριβώς συνέβη το προηγούμενο βράδυ και όπως είναι φυσικό δεν μπορεί να εξηγήσει πως το πουκάμισό του βάφτηκε στο αίμα. Για καλή σας τύχη, ο Samuel έχει δημιουργήσει έναν συγκεκριμένο χώρο μέσα στο μυαλό του, στο οποίο αποθηκεύει τις διάφορες αναμνήσεις του και μπορεί να επιστρέψει σε αυτές κατά βούληση. Το μέρος αυτό ονομάζεται Mind Palace.

Πέρα από το Mind Palace, ο Samuel ακούει τις φωνές ενός δεύτερου χαρακτήρα που ονομάζεται “The Double”. Με τον τελευταίο μοιάζετε σαν δύο σταγόνες νερό. Κάτι σαν το The Dark Half του Stephen King ένα πράγμα. Ο “δίδυμος” αυτός εαυτός σας, σάς προτείνει διάφορες απαντήσεις στους διάφορους διαλόγους, ωστόσο είναι στο χέρι σας το αν θα ακολουθήσετε τις συμβουλές του. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ενέργειές καθορίζουν και το ποιο από τα πιθανά φινάλε του παιχνιδιού θα παρακολουθήσετε.

Στο πρώτο level του Twin Mirror, o σκοπός σας είναι να θυμηθείτε τι συνέβη το προηγούμενο βράδυ. Αλληλεπιδρώντας με διάφορα αντικείμενα τόσο στο πραγματικό δωμάτιο, όσο και σε αυτό που βρίσκεται μέσα στις αναμνήσεις στο Mind Palace ξεκλειδώνετε διάφορα κομμάτια του παζλ και στην πορεία καλείστε να τα βάλετε στην κατάλληλη θέση, έτσι ώστε να θυμηθείτε τι πραγματικά συνέβη το προηγούμενο βράδυ. Για παράδειγμα, πέσατε αμέσως για ύπνο ή πρώτα πήγατε στο μπάνιο; Προφανώς από την στιγμή που βγάλατε το πουκάμισό σας στο μπάνιο δεν μπορεί να ξαπλώσατε φορώντας το. Τι άλλο συνέβη όμως πριν από αυτά τα γεγονότα; Μήπως είδατε τηλεόραση ή συνομιλήσατε με κάποιον στο τηλέφωνο; H κοινή λογική είναι υπεραρκετή για να λύσετε τους γρίφους του Twin Mirror, ωστόσο θα πρέπει πρωτίστως να ψάξετε εξονυχιστικά το περιβάλλον και να εξερευνήσετε όλες τις πιθανές εκδοχές.

Η ενασχόλησή μας με το Twin Mirror κράτησε μόλις 15-20 λεπτά, οπότε όπως είναι φυσικό δεν είμαστε ακόμη σε θέση να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Είναι σαφές πάντως ότι χρειάζεται λίγο παραπάνω polish στα γραφικά. Το concept πάντως του παιχνιδιού, καθώς και η αδιαμφισβήτητη ικανότητα της Dontnod Entertainment στο storytelling μας κάνει να ανυπομονούμε για τη συνέχεια.

Το Twin Mirror θα κυκλοφορήσει το 2019 για PC, PS4 και Xbox One.

Βρείτε τα πάντα για την Gamescom 2018 στο ειδικό hub του IGN Greece.

IGN GreeceGamescom 2018: Οι νικητές των Gamescom Awards 2018... part 2ASUS @ Gamescom 2018Gamescom 2018: οQo Preview

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα