«Το θαύμα της ΑΕΚ... Από την κόλαση στο Τσάμπιονς Λιγκ!»

Στην εντυπωσιακή πορεία της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, από τον υποβιβασμό της στην Γ’ εθνική ως το πρωτάθλημα και τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αναφέρεται η έγκυρη Ιταλική εφημερίδα Gazzetta Dello Sport στην διαδικτυακή της έκδοση.

Με κείμενο που έχει ως τίτλο : «Το θαύμα της ΑΕΚ. Από την κόλαση της 3ης
κατηγορίας στο Τσάμπιονς λιγκ κι από την άβυσο ως την ανάστασή της!» ένα από τα πιο γνωστά, παγκοσμίως – και πέραν της Ιταλίας – Μέσο ενημέρωσης, κάνει ένα χρονικό της πορείας της Ένωσης την τελευταία 5ετία.

Η πορεία της χαρακτηρίζεται ούτε λίγο ούτε πολύ ως ένα θαύμα. Σε πέντε μόλις χρόνια η ομάδα που επί της ουσίας «διαλύθηκε» τον Απρίλιο του 2013 στον «ντροπιαστικό υποβιβασμό μετά από 89 χρόνια λαμπρής ιστορίας» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, και τώρα πλέον φιγουράρει στις εκλεκτές της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA.

Γίνεται λόγος για τα όσα έγιναν την άνοιξη του 2013 από την αρχή της «πτώσης» στον αγώνα με τον Πανθρακικό και την πτώχευσή της μετά από την απόφαση να μην πάρει μέρος η ομάδα στην 2η κατηγορία αλλά να κάνει ένα νέο ξεκίνημα!

Η ΑΕΚ αναγεννήθηκε και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «..να σπάσει την κυριαρχία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού οι οποίοι την είχαν κρατήσει στην σκιά τους από το 1994»!
Μετά τη κατάκτηση του πρωταθλήματος ήρθε και η πορεία στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ όπου ο «δικέφαλος αετός» απέκλεισε κατά σειρά τις Σέλτικ και Βίντι.

Βέβαια ο συνάδελφος της Gazzetta Dello Sport δεν παραλείπει να αναφερθεί στην «Ιταλική» συμβολή σε όλο αυτό το ποδοσφαιρικό θαύμα, παραθέτοντας στα ονόματα των όσων βοήθησαν την ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα και στην εν γένει ανασύνταξή της αυτά των όσων έχουν περάσει από την Serie A :
Χριστοδουλόπουλος, Κονέ – οι οποίοι δεν είναι πλέον στην ομάδα- και οι τωρινοί Λιβάγια, Πόνσε Μάριος Οικονόμου.

Και το αφιέρωμα καταλήγει :
«Όλοι αυτοί οι παίκτες με τις κατάλληλες εμπειρίες σε ομάδα που αναζήτησε την αναγέννησή της. Ένα εξαιρετικό κεφάλαιο σε ένα βιβλίο τόσο όμορφο όσο και εκπληκτικό!»
Keywords
Τυχαία Θέματα