Πιθανοί 'τίτλοι τέλους' για τα Pokemon fan games

Το Pokemon Essentials θα κάνει παρέα στα παιχνίδια που δημιούργησε.

Πολλοί από εσάς μπορεί να θυμάστε την "επίθεση" της Nintendo σε δύο από τα πιο γνωστά Rom sites του internet. Το επόμενο βήμα έγινε με τα Pokemon fan

games, όπως το Pokemon Uranium, το οποίο διαγράφηκε από κάθε online database πριν από 2 χρόνια.

Για να είμαστε ακριβείς, δεν αναφερόμαστε πραγματικά σε Pokemon fan game, αλλά στο "εργαλείο", το οποίο μπόρεσε για 11 χρόνια να τα κάνει πραγματικότητα. Το Pokemon Essentials, όπως αναφέρει το Kotaku, από το 2007 πρόσφερε σε όλους τους επίδοξους developers, τα απαραίτητα εργαλεία, για να δημιουργήσουν ένα τέτοιο παιχνίδι, όπως τα sprites, tilesets, τη μουσική, μέχρι και τα maps των γνωστών RPG παιχνιδιών.

Δύο από τα μεγαλύτερα communities, που φιλοξενούσαν το συγκεκριμένο λογισμικό, δέχθηκαν copyright claims από τη Nintendo of America, κάτι που τελικά τις ανάγκασε να διαγράψουν το Pokemon Essentials από τα databases τους.

Αυτή η κίνηση της εταιρείας προκάλεσε αντιδράσεις στους fans, οι οποίοι δεν βρίσκουν το λόγο στην "απόσυρση" του Essentials, αν και μια μικρή μερίδα κατανοεί την ανάγκη προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας της Nintendo.

Ο Γιώργος, όταν δεν κοιμάται όρθιος, είναι αρθρογράφος του IGN Greece. Εάν θέλετε να τον κυνηγήσετε με πυρσούς και τσουγκράνες, για κάποια "πατάτα" που είπε, περιμένει στη σπηλία του για το Marvel's Spider-Man.

IGN Greece InkyPen - Nintendo Switch Announcement Trailer - Gamescom 2018 Επίθεση της Nintendo στα Emulator Sites Η Nintendo θέλει να βοηθήσει στο cross-play

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα